Memorija i memtest86

jozza

Zainteresovan član
Poruka
371
Znam da je ovo mozda pre tema za softver nego za hardver, ali sumnjam da softverashi testiraju memoriju kao hardverashi. Problem je u tome shto kad pokrenem Memtest86 i podesim u opcijama pod 4) "BIOS all" (mislim da to sluzi za odredjivanje odakle dokle se testira memorije, odnosno kako ce testni program da "vidi" memoriju), pochne od samog starta da mi prijavljuje ogroman broj greshaka. Kad ovu opciju stavim na" BIOS std" ili "Probe" ni posle 24h testiranja ne prijavljuje ni jednu greshku. Da stvari budu gore, u prvom sluchaju (sa gomilom greshaka) test zakuca posle vrlo kratkog vremena. U chemu je problem, da li je memorija defektna (Kingmax SuperRam, nova, dozivotna garancija), ili je to neki bug u testu, pa program pokushava da "upisuje" tamo gde fizichki nema memorije? Jel' ima iko neko slichno iskustvo?

Ni kod mene Gold Memory nishta ne nadje. Izgleda da je problem u nachinu na koji sam program definishe granice (velichinu) mem. modula. Poshto se BIOS u vecini sluchajeva keshira u RAM, mislio sam da je zbog toga (jer bi svako upisivanje u taj deo sigurno dovelo do detekcije "greshke"), ali i kad iskljuchim u BIOS-u opciju BIOS Cache (ili tako nekeko) opet ista pricha. Samo me je zanimalo da li neko ima isti problem... Sad mi je vec lakshe...A vec sam pomislio da je mashina zrela za penziju. :lol:

Back