Melanom- terapija- Vemurafenib ?

Nova sam na forumu ali moram da se ukljucim na ovu temu. Naime lecim supruga vec 5 god. od melanoma sa metastazama tako da sam relativno upucena. Sto se tice Vemurafeniba on se daje kod nas i na Onkologiji i na Bezanijskoj kosi vec nekoliko meseci u okviru studije. Moj suprug ga je uzimao 6 meseci i pouzdano znam da je njegovo dejstvo izmedju 5-7 meseci. Naravno kao i za sve druge vrste terapije pitanje je u kojoj fazi bolesti ga uzimate, ali generalno od pompezne najave u svetu da su otkrili revoluciju u lecenju melanoma ostalo je samo saopstenje da kontrolise bolest 5-7 meseci.

Nova sam na forumu ali moram da se ukljucim na ovu temu. Naime lecim supruga vec 5 god. od melanoma sa metastazama tako da sam relativno upucena. Sto se tice Vemurafeniba on se daje kod nas i na Onkologiji i na Bezanijskoj kosi vec nekoliko meseci u okviru studije. Moj suprug ga je uzimao 6 meseci i pouzdano znam da je njegovo dejstvo izmedju 5-7 meseci. Naravno kao i za sve druge vrste terapije pitanje je u kojoj fazi bolesti ga uzimate, ali generalno od pompezne najave u svetu da su otkrili revoluciju u lecenju melanoma ostalo je samo saopstenje da kontrolise bolest 5-7 meseci.

dali su nam malo nade...ipak,ne treba se predavati,zelim Vam puno srece u borbi sa ovim zlom

Хтјео бих да оживим ову тему пошто ми је једној јако блиској особи у породици дијагностикован меланом са метастазом на лимфни чвор испод уха.
Проблем је што се меланом тј. примарно жариште не може наћи јер нити један није сумњив(званична медицина тврди да постоје и такви случајеви мада мени није логично).Додатни проблем је што меланом може бити у слузници коже(уста,нос итд.).Обављено брдо претрага,нити један витални орган није угрожен и сем тог лимфног чвора ништа није нађено.KEYTRUDA лијек(Србија га има) се показао јако добро у лијечењу ове врсте рака али проблем је што се она даје за тежи стадијум болести када меланом (а не мора да значи) метастазира на неке виталне органе.Лијек је прескуп и ако би се сњим почело раније држава би банкротирала(јер постоји доста пацијената) а ја сам био увјерен да је боље да се крене сњим раније,веће су шансе за излечење међутим то је немогућа мисија.Иначе KEYTRUDA ће вјероватно бити испитивана са одређеним модификацијама и на остале врсте канцера јер се показала јако успјешна,поред повлачења метастаза она просто зауставља рак.Поред KEYTRUDЕ уводе се одређене имуно терапије јер се напокон сконтало да скупе хемотерапије уништавају организам а он би требао напротив да буде што јачи како би се сам борио са канцером и како би се канцер с временом "размлачио" у хроничну болест гдје би болесници научили живјети сњим као и са сваком другом хроничном болешћу.Колико капирам то је будућност.Молио бих неког ако је имао слично искуство да се јави и на пп јер сам јако заинтересован да дотичној особи помогнем што више могу.Унапред захвалан.

- - - - - - - - - -

ПС.Иначе оно што је тренутно извјесно да се лимфни чвор вади и један дио здравог меса около више из предострожности али проблем остаје која је терапија најбоља после,каква исхрана да се зауставе метастазе,шта учинити?

Back