MEGATREND PRIJEMNI

• Začetnik teme Začetnik teme Ulice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa kolega, izgleda da je sve u tom akademskom domenu! Singidunum ga ima! Zamislite samo to! Je l` je to sredio gospodin vlasnik???
Je l` Vi mislite da Megatrend ne moze da ga dobije? Je l` Vi mislite da ministar prosvete ne bi mogao to da sredi????
Znaci, da Megatrend ima druge razloge sto nije na tom domenu!!!!!!

Izvinjavam se i ja Vama ako sam bio preostar... Slazem se ovde u potpunosti sa Vama. Na trzistu rada se sve najbolje vidi. Mene samo nerviraju predrasude koji ljudi imaju, a koje su neosnovane. Doduse, za neke privatne su osnovane, a za druge nisu. Isto tako moze da se napravi razlika i medju drzavnim fakultetima. Poenta je u zdravoj konkurenciji.

Interesantno kako si uspeo da u jednoj rečenici sam sebe demantuješ. Prvo si rekao:
fakultet koji je situiran u nadogradjenoj zgradi bivseg zatvora "Glavnjaca"
a zatim dodao:
Istini za volju, matematicki je jedan od najboljih drzavnih fakulteta u Srbiji - to ne sme da se spori.
Prosto ne znam šta je za šta argument ili kontraargument? Hteo si da kažeš kako radimo u jadnim uslovima, ali ipak smo OK?
Dakle, mogu privatni fakulteti da dube na glavi, ali dok se ne izvrši stroga selekcija kandidata putem PRAVOG prijemnog ispita, a zatim i PRAVOG KRITERIJUMA OCENJIVANJA U TOKU STUDIJA, ne dam ni pet para na te privatne fakultete koje uglavnom upisuju mediokriteti koji nisu mogli i ovako srozano osnovno i srednje obrazovanje da prođu sa pristojnim uspehom.
Pun mi je racq vas sa privatnih fakulteta, imam ih po banci koliko hoćeš, sve bre "dopisne" fakultetliije koje mi više smetaju nego što mi pomažu, i staro i mlado nabacilo diplomice, starci da bi im išao veći staž na osnovu školske spreme, a mladi jer nisu znali čime da ispune vreme u pauzama između blejanja. A kaže mi kolega da su kod njega u ProCredit banci radili testiranje zaposlenih iz matematike, pa to je tuga jedna, ljudi ne znaju da sabiraju razlomke.
U ovom korumpiranom blatu od zemlje (za sada) diplome privatnih fakulteta ne vrede ni pišljiva boba.

Poenta je u zdravoj konkurenciji.
Poenta je u tome da znanje NIJE roba. Pogrešno shvatate koncept konkurencije u obrazovanju. Nije konkurencija "hajdemo da srozamo kriterijume kako bismo navukli što više blejača da plati školarinu kako bismo finansijski opstali".

P.S: Je l' istina da su vam predavači Lea Kiš, Ekstra Nena, Igor Rakočević i Marija Šerifović?

Poslednja izmena:
P.S: Je l' istina da su vam predavači Lea Kiš, Ekstra Nena, Igor Rakočević i Marija Šerifović?

Zdravo svima,
evo da se ubacim u diskusiju. Prvo da odgovorim ne,da,ne,ne ;)

Nego, ja sam zavrsila Fakultet za kulturu i medije pri Megatrend univerzitetu, iako sam bila primljena na par drugih (sto drzavnih, sto stranih cak) i malo je reci da sam prezadovoljna.
Pre toga sam bila jedna od onih koja je bila izrazito protiv privatnih fakulteta, vukovac u gimnaziji, jednom recju - streber :cool: Mama i tata mi nisu bogati, naprotiv. Samu sebe izdrzavam i skolujem.
Zasto FKM? Zato sto sam videla ko su predavaci tj. nastavnici, zato sto mi se dopao program i zato sto mi se dopada odnos prema studentima -citaj: ljudski!
Ucila sam savesno i prilicno. Nisam videla nikakva muvanja. Nije bilo tra-la-la predmeta ni polaganja. Zaposlila sam se jos u toku studija i po zavrsetku istih sam i napredovala. FKM je cenjen i kod nas i u svetu (licno iskustvo!).

Cujem da sad postoji i opcija budzeta, tj. prvih nekoliko sa rang liste ne placa skolarinu za tu godinu, a ni naredne ako stekne i odrzi visok prosek.

Sve u svemu, em kvalitet, em ne deru cenama, em ljudski odnos, ako zelis-MOZES da naucis(imas i od koga i gde), priznat si i kod nas i preko i ja apsolutno glasam za Megatrend ( u mom sl. Fakultet za kulturu i medije)!:super:

Ako nekog nesto konkretno zanima-tu sam.

Pozz svima :bye:

p.s. prijemni se polaze u vidu testa opste kulture, veci je akcenat na kvalitetu studija nego na tezini prijemnog ispita!

kamudarafte, pre svega, to na konkurenciju se odnosilo na to da koji fakultet pruza vise znanja (ne koji vise kosta), da ti fakulteti treba da imaju vise studenata. To je zdrava konkurencija, a ne to da su glave svakojakih napunjene predrasudama bez osnova. A pazi sada ovo sto si napiso, citiram : ": Je l' istina da su vam predavači Lea Kiš, Ekstra Nena, Igor Rakočević i Marija Šerifović?". Ovo je tipican primer kako ljudi pricaju gluposti i kako ne razmisljaju. Igor Rakocevic i Marija Serifovic, Novak Djokovic, Jelena Jankvic.. su postali studenti Megatrenda, a ne predavaci! Ovu Leu sa Pinka niko nikada nije ni pominjao. Dezinformacije!
Istina je da na Megatrendu predaje doc Zarko Obradovic (ministar prosvete) koji je bio i dekan Fakultete za drzavnu upravu i administraciju, i istina je da je predsednik Megatrenda Valter Švimer, dugogodišnji generalni sekretar Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. To je istina, a ne ono sto ste Vi napisali.
A ono za "Glavnjacu" se nije odnosilo na kvalitet studija na Matematickom, nego na to da jednostavno u toj zgradi nije "zdrava" atmosfera. To se pre svega vidi na Hemijskom fakultetu. Za matematicki nisam ni jednu losu rec rekao i ne zelim da kazem. Iz licnog iskustva kazem da je matematicki odlican fakultet.

A pazi sada ovo sto si napiso, citiram : ": Je l' istina da su vam predavači Lea Kiš, Ekstra Nena, Igor Rakočević i Marija Šerifović?". Ovo je tipican primer kako ljudi pricaju gluposti i kako ne razmisljaju. Igor Rakocevic i Marija Serifovic, Novak Djokovic, Jelena Jankvic.. su postali studenti Megatrenda, a ne predavaci! Ovu Leu sa Pinka niko nikada nije ni pominjao. Dezinformacije!
Pogledaj post iznad ;) Mada, Novaka i Jelenu nisam ni spominjao.
Istina je da na Megatrendu predaje doc Zarko Obradovic (ministar prosvete) koji je bio i dekan Fakultete za drzavnu upravu i administraciju,
Žare legenda :per: Imate li vi na fakultetu bar 20% renomiranih profesora, a da nisu bili u SPS-u, JUL-u ili da nisu bivši/sadašnji udbaši?
i istina je da je predsednik Megatrenda Valter Švimer, dugogodišnji generalni sekretar Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. To je istina, a ne ono sto ste Vi napisali.
Uhh što ti je referenca, penzionisani austrijski diplomata.
A ono za "Glavnjacu" se nije odnosilo na kvalitet studija na Matematickom, nego na to da jednostavno u toj zgradi nije "zdrava" atmosfera.
To si u pravu :super: Ali vidiš, nezdrava atmosfera nam ne smeta da budemo odlični.
Iz licnog iskustva kazem da je matematicki odlican fakultet.
Jesmo li kolege?

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto nisam odgovorio na pitanja u prethodnom postu. Kao prvo, uopste nije tacno da agitujem za Megatrend. Duze vremena sam ziveo u inostranstvu (USA, 10 godina) i upucen sam u njihov visokoskolski sistem (radio sam na Fakultetu na kome sam zavrsio svoje phd studije 2 godine). Isto tako dobro znam sta se desava u Srbiji sa visokim obrazovanjem - ide u propast, ali ne zbog privatnih fakulteta, nego vec zbog tradicionalne orjentacije drzavnih fakulteta.
Kao sto si video, nije mi bila namera da pljujem po drzavnim fakultetima, vec da skrenem paznju na neke stvari i da razbijem predrasude. Takvi kao ti koji misle da su uhvatili Boga za bradu sto su zavrsili drzavni fakultet koce ovu zemlju. JEDINO STO JA HOCU DA KAZEM JESTE DA POSTOJE DOBRI I DRZAVNI I PRIVATNI, KAO STO POSTOJE LOSI I DRZAVNI I PRIVATNI FAKULTETI. Pogledaj Evropu, Svet.. Sve je privatizovano. To je neminovnost. Onda dodje puno ljudi iz unutrasnjosti u Beograd, upisu drzavni faks i pocnu da pametuju.
A kakve su se ono bese afere desavale na drzanim fakultetima?? To smo zaboravili? Ili ocena za nadoknadu u "naturi". Ili oni fazoni,da bi polozio ispit na "eminentnom" drzavnom faxu (necu da imenujem) moras da napises seminarski rad na temu na koju taj profesor treba da objavi rad u nekom casopisu. I meni je pun racq takvih stvari! E, pa drzavni faxovi su ih prepuni. Isto tako, da bi uhvatio profesora, treba ti citava vecnost. Ne pojavljuju se na konsultacijama, ne dolaze kada kazu... studenti gube vreme. A, i sto bi dosli, kada im drzava placa i imaju zagarantovano radno mesto. E pa, druze, na privatnim nije tako. Svako mora da da maksimum od sebe da ne bi dobio otkaz. E, pa u tome je razlika.

Sto se tice matematickog, ne, nismo kolege! Svoje osnovne studije sam zavrsio u Beogradu na ETF-u. A ja o matematickom fakultetu nisam rekao ni jednu losu rec, rekao sam samo reci hvale. Da nisam upoznat sa situacijom na matematickom, sigurno ga ne bih "pljuvao", bas kao sto ti radis za Megatrend. Znam dosta ljudi koji tamo rade, a i studiraju i licno sam video da je zaista dobar fax.
Marija Serifovic nije profesor, ona je postala student:
) :
"
Novak Djokovic Dr. Zarko Obradovic, Minister of Education Minister of Education of the Government of the Republic of Serbia, Dr. Zarko Obradovic, is constantly employed in the Megatrend University, where - to the appointment of the minister - and was Dean of the Faculty of Public Administration and administration. (...)
"

Pise ime poznate licnosti, pa neko od profesora. Greska je ono prof ispred imena Marije Serifovic i Igora Rakocevica.
Da si hteo bolje da pogledas, zakljucio bi i sam![/B]
Ali, ne to je ono o cemu pricam - SAMO TRAZITE DALKU U JAJETU. UBEDJENI STE U SVOJE GLUPOSTI!
A, veliki, i poznati evropski ljudi koji imaju veze sa Megtrendom, njihovu velicinu umanjes! Je l` smatras da su profesori (sa nekog od fakulteta koji se nalaze u zgradi na studentskom trgu) koji dolaze biciklom u razdrpanoj trenerci na posao (tj fakultet) i pritom uteruju svoj bickl kroz glavni hodnih neka velicina i buduci predstavnici evropske Srbije???? Ili profesori koji sa torbom prepunom povrca, direktno sa pijace dolaze da drze svoje predavanja??? Ne bih bas tako rekao! Ovo se ne odnosi na matematicki!
A sto je vazno sto neki od bivsih funkcionera predaju. Vazan je kvalitet tih ljudi. Nije vazno sto su nekada bili u Slobinoj vladi.
Nisi pomenuo da Boris Tadic redovno dolazi na Megatrend?? On nije bio u Slobinoj vladi, je l tako?

Kraj diskusije:
NE TREBA DA POSTOJE PREDRASUDE. SVE CE SE VIDETI NA TRZISTU RADA. KOLIKO KOJI FAKULTET VREDI, TO CE NJEGOVI SVRSENI STUDENTI POKAZATI KADA SE BUDU ZAPOSLILI. JEDINO STO NA STA MOGU DA BUDU ZAVIDNI LJUDI SA NEKIH DRZAVNIH FAKUTLETA JESTE STO SU ONI UCILI GOMILU BESPOTREBNIH STVARI KOJI NIKADA NISU NI ISKORISTILI U PRAKSI, A RADE ZA ISTU ILI MANJU PLATU KAO LJUDI KOJI SU ZAVRSILI PRIVATNE.

Izvinjavam se sto nisam odgovorio na pitanja u prethodnom postu. Kao prvo, uopste nije tacno da agitujem za Megatrend. Duze vremena sam ziveo u inostranstvu (USA, 10 godina) i upucen sam u njihov visokoskolski sistem (radio sam na Fakultetu na kome sam zavrsio svoje phd studije 2 godine).
Aman čoveče, nema te na internetu. Ima te samo na ovom forumu i na [es] forumu, i to si se registrovao nedavno. Za sve ostalo Google kaže - tropa! Ništa, nula, nicht, zero!
Da si radio na fakultetu u USA (i to informatičkom fakultetu) bilo bi te na pretragama kao pleve. I sad očekuješ da poverujem da si pao sa neba sa PhD titulom
i 10 MS sertifikata i agituješ za Megatrend samo zato što ti je tako došlo?! Ma daj! :dontunderstand:
A pazi, još si i detaljan, navodiš broj telefona Megatrenda, termine za pripremu za prijemni, sve po protokolu. I to čisto onako, iz ličnog zadovoljstva? Ma, da. :roll:
Pogledaj Evropu, Svet.. Sve je privatizovano.
To si se malo zeznuo. Šta misliš, ko finansira taj tvoj Harvard? Studenti sa svojim školarinama? :hahaha:
Ko je vlasnik Telenora, Dojče telekoma?
I meni je pun racq takvih stvari!
Mnogo si mi ti rezigniran s obzirom da si 10 godina bio u USA. Fail!
To je greska,i to zbog toga sto je sajt jos u izradi.
Pa to je sajt Megatrenda, valjda je merodavan. Osim toga, to stoji na sajtu već godinu dana i niko ne skida.

Je l` smatras da su profesori (sa nekog od fakulteta koji se nalaze u zgradi na studentskom trgu) koji dolaze biciklom u razdrpanoj trenerci na posao (tj fakultet) i pritom uteruju svoj bickl kroz glavni hodnih neka velicina i buduci predstavnici evropske Srbije???? Ili profesori koji sa torbom prepunom povrca, direktno sa pijace dolaze da drze svoje predavanja??? Ne bih bas tako rekao! Ovo se ne odnosi na matematicki!
Za razliku od nadrxanih, neostvarenih i nedo'ebanih wannabe japijevaca kao što si ti, to su sve normalni ljudi koji žive normalnim životom. A da si ZAISTA živeo i radio na fakultetu u USA, znao bi da je tamo pojava sasvim OBIČNIH intelektualaca koji dolaze BICIKLOM na fakultet u TRENERCI sasvim normalna stvar. Imaš nešto protiv pijace? Jesi li ti normalan, jesi li svestan kakvu si glupost napisao?! Spusti se malo na zemlju i nemoj biti toliko površan. Šta očekuješ od profesora, da ne budu obični ljudi sa običnim svakodnevnim aktivnostima kao što je vožnja bicikla i odlazak na pijacu? Ovolika površnost koju si iskazao samo pokazuje da, nažalost, nisi mrdnuo dalje od Horgoša. Eventualno Segedina.

Btw, vašeg Tubu je jedan moj kolega viđao na Nbg-u u POCEPANOJ jakni i PRLJAVIM farmerkama. A čovek poseduje SAMO JEDNO odelo, već prepoznatljivo plavo odelo. Nikada ga na fakultetu nisam video u drugom odelu. Pa vam je ipak dovoljno dobar da bude direktor u Megatrendu?

Poslednja izmena:
Ja sam bio svuda za razliku od TEBE koji si dosao negde iz svog sela, orao njivu i onda se ovde pravis pametan. A na posao se ne dolazi u trenerci, to se ne radi ni u USA. Sinko, pogresno si se informisao. ***, znas kako se kaze Beton je beton, a njiva je njiva.

Ti lipetas gluposti.Taj sajt stoji tamo od skoro.
Naveo si nekoliko firmi koje su drzavne. Sto nisi naveo neke privatne? Lupeas covece.
Argumenti su ti skroz smesni. :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ti si povrsan, jer gledas samo one stvari koje zelis da vidis.
Sto se tice mog obrazovanja, to je moja stvar.
Smesan, ljubomoran i iskompleksiran :super:

Ja sam bio svuda za razliku od TEBE koji si dosao negde iz svog sela, orao njivu i onda se ovde pravis pametan. A na posao se ne dolazi u trenerci, to se ne radi ni u USA. Sinko, pogresno si se informisao. ***, znas kako se kaze Beton je beton, a njiva je njiva.
Počeo si da pucaš po šavovima? Mnogo si tankih živaca i lošeg rečnika za elektroinženjera sa PhD titulom, 10 MS sertifikata i iskustvom predavača na fakultetu u USA ;)
Hajde, priznaj da si klinac. Gledao sam po Fejsu, nema vas puno, sve sami klinci :p
Ti lipetas gluposti.Taj sajt stoji tamo od skoro.
Čika Google ima opciju vremenskog pretraživanja. Tako da se lako može utvrditi da je ta stranica postavljena u julu mesecu prošle godine. Pre 10-ak meseci. Pa da, od skoro.
Evo da ti pomognem http://www.google.com/search?q=http...tml&tbs=cdr:1,cd_min:7/1/2009,cd_max:8/1/2009
Naveo si nekoliko firmi koje su drzavne. Sto nisi naveo neke privatne? Lupeas covece.
Pa ti si rekao da je SVE po svetu privatizovano. Navodim ti kontraprimer. Opusti se malo.
Argumenti su ti skroz smesni. :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Hvala :D
Ti si povrsan, jer gledas samo one stvari koje zelis da vidis.
A imam dobar vid i dosta toga vidim. Tako sam i video koja je tvoja uloga na ovom forumu, mali čoveče.
Sto se tice mog obrazovanja, to je moja stvar.
Pa ako je tvoja stvar, zašto si ga onda navodio kao argument? Čas je tvoja stvar, čas nije? Pa odluči se već jednom!
Smesan, ljubomoran i iskompleksiran :super:
Hvala, hvala i hvala! :klap:

Ako neko moze da mi pomogne, bilo bi super: Zanima me kvalitet Fakulteta za Kulturu i Medije....Zeleo bih da tu studiram novinarstvo...Da li mi preporucujete? Ima li kvalitetne prakse, iskustava, i inace moze li se dobro znanje "pokupiti" sa tog faksa? :)

Back