Izvinjavam se sto nisam odgovorio na pitanja u prethodnom postu. Kao prvo, uopste nije tacno da agitujem za Megatrend. Duze vremena sam ziveo u inostranstvu (USA, 10 godina) i upucen sam u njihov visokoskolski sistem (radio sam na Fakultetu na kome sam zavrsio svoje phd studije 2 godine). Isto tako dobro znam sta se desava u Srbiji sa visokim obrazovanjem - ide u propast, ali ne zbog privatnih fakulteta, nego vec zbog tradicionalne orjentacije drzavnih fakulteta.
Kao sto si video, nije mi bila namera da pljujem po drzavnim fakultetima, vec da skrenem paznju na neke stvari i da razbijem predrasude. Takvi kao ti koji misle da su uhvatili Boga za bradu sto su zavrsili drzavni fakultet koce ovu zemlju. JEDINO STO JA HOCU DA KAZEM JESTE DA POSTOJE DOBRI I DRZAVNI I PRIVATNI, KAO STO POSTOJE LOSI I DRZAVNI I PRIVATNI FAKULTETI. Pogledaj Evropu, Svet.. Sve je privatizovano. To je neminovnost. Onda dodje puno ljudi iz unutrasnjosti u Beograd, upisu drzavni faks i pocnu da pametuju.
A kakve su se ono bese afere desavale na drzanim fakultetima?? To smo zaboravili? Ili ocena za nadoknadu u "naturi". Ili oni fazoni,da bi polozio ispit na "eminentnom" drzavnom faxu (necu da imenujem) moras da napises seminarski rad na temu na koju taj profesor treba da objavi rad u nekom casopisu. I meni je pun racq takvih stvari! E, pa drzavni faxovi su ih prepuni. Isto tako, da bi uhvatio profesora, treba ti citava vecnost. Ne pojavljuju se na konsultacijama, ne dolaze kada kazu... studenti gube vreme. A, i sto bi dosli, kada im drzava placa i imaju zagarantovano radno mesto. E pa, druze, na privatnim nije tako. Svako mora da da maksimum od sebe da ne bi dobio otkaz. E, pa u tome je razlika.
Sto se tice matematickog, ne, nismo kolege! Svoje osnovne studije sam zavrsio u Beogradu na ETF-u. A ja o matematickom fakultetu nisam rekao ni jednu losu rec, rekao sam samo reci hvale. Da nisam upoznat sa situacijom na matematickom, sigurno ga ne bih "pljuvao", bas kao sto ti radis za Megatrend. Znam dosta ljudi koji tamo rade, a i studiraju i licno sam video da je zaista dobar fax.
Marija Serifovic nije profesor, ona je postala student:
) :
"
Novak Djokovic Dr. Zarko Obradovic, Minister of Education Minister of Education of the Government of the Republic of Serbia, Dr. Zarko Obradovic, is constantly employed in the Megatrend University, where - to the appointment of the minister - and was Dean of the Faculty of Public Administration and administration. (...)
"
Pise ime poznate licnosti, pa neko od profesora. Greska je ono prof ispred imena Marije Serifovic i Igora Rakocevica.
Da si hteo bolje da pogledas, zakljucio bi i sam![/B]
Ali, ne to je ono o cemu pricam - SAMO TRAZITE DALKU U JAJETU. UBEDJENI STE U SVOJE GLUPOSTI!
A, veliki, i poznati evropski ljudi koji imaju veze sa Megtrendom, njihovu velicinu umanjes! Je l` smatras da su profesori (sa nekog od fakulteta koji se nalaze u zgradi na studentskom trgu) koji dolaze biciklom u razdrpanoj trenerci na posao (tj fakultet) i pritom uteruju svoj bickl kroz glavni hodnih neka velicina i buduci predstavnici evropske Srbije???? Ili profesori koji sa torbom prepunom povrca, direktno sa pijace dolaze da drze svoje predavanja??? Ne bih bas tako rekao! Ovo se ne odnosi na matematicki!
A sto je vazno sto neki od bivsih funkcionera predaju. Vazan je kvalitet tih ljudi. Nije vazno sto su nekada bili u Slobinoj vladi.
Nisi pomenuo da Boris Tadic redovno dolazi na Megatrend?? On nije bio u Slobinoj vladi, je l tako?
Kraj diskusije:
NE TREBA DA POSTOJE PREDRASUDE. SVE CE SE VIDETI NA TRZISTU RADA. KOLIKO KOJI FAKULTET VREDI, TO CE NJEGOVI SVRSENI STUDENTI POKAZATI KADA SE BUDU ZAPOSLILI. JEDINO STO NA STA MOGU DA BUDU ZAVIDNI LJUDI SA NEKIH DRZAVNIH FAKUTLETA JESTE STO SU ONI UCILI GOMILU BESPOTREBNIH STVARI KOJI NIKADA NISU NI ISKORISTILI U PRAKSI, A RADE ZA ISTU ILI MANJU PLATU KAO LJUDI KOJI SU ZAVRSILI PRIVATNE.