Megatrend ili Singidunum?

Deco draga,

molim vas da mi odgovorite na koji fakultet biste se vi odlucili, ukoliko zelite da studirate ekonomiju? U pitanju je Subotica, u kojoj Megatrend ima opciju strukovnih studija, pa (kazu) i mogucnost za dodatno zavrsavanje jos jedne godine, takodje u SU, sto znaci 240 bodova. Koji fakultet je vise priznat u svetu i kod nas? Kakvi su profesori, ukratko, podelite sa mnom sve informacije koje imate, please!

Molim vas da ne odgovarate pljuvanjem na privatne fakultete, sve vec znam, zavrsila sam drzavni, i to Pravni u Novom Sadu, u vreme kada se zaista moralo uciti, dakle krajem osamdesetih, mislim da sam time sve rekla... Secam se nervoze i izivljavanja pojedinih profesora, ali ne bih o tome, ipak sam ja zagovornik studiranja na drzavnom fakultetu. Pitanje postavljam zbog svog sina koji je inace odlican ucenik, da se razumemo, ali vrlo tvrdoglav i nece ni da cuje za drzavni fakultet u SU... Kad pocne da me bombarduje argumentima o danasnjoj situaciji vezano za mogucnost zaposljavanja, stranacku pripadnost, podacima o proverenim cinjenicama o desavanjima na drzavnom fakultetu ovde, kod nas, ja ostanem bez teksta. Uostalom i sami znate da decu ne mozete naterati na nesto sto ne zele, zar ne? :)

Dakle, razumite me i nemojte ulaziti u raspravu drzavni vs privatni fakultet, ne komentarisite njegovu odluku, sve znam, samo dajte informacije jednoj sludjenoj majci kojoj je sin postavio ultimatum-privatni fakultet ili nista.

Molim Vas za pomoc.

ja bih mu odgovorio ultimatumom - nishta!
na ulicu, pa zaradjuj sebi hleba!
al to je vec druga stvar...
zanima me samo, zashto mora da studira u Subotici?

Pozdrav! Da li neko od vas studira na Univerzitetu “Džon Nezbit”? Konkretno me interesuje koje su pogodnosti za zaposlene studente? Rečeno mi je da im se izlazi u susret tako što se organizuju posebni termini ispita i kolokvijuma, da se oslobođaju obaveznih predavanja ukoliko donesu potvrdu o zaposlenju, da su konsultacije profesora u popodnevnim časovima, itd… Ima li neko ko može ovo da mi potvrdi? I naravno, da podeli sa mnom opšti utisak o Univerzitetu jer sam zainteresovana za upis (konkretno na Fakultet za kulturu i medije), a opet ograničena vremenom i obavezama. Hvala unapred!

Back