MEFISTO I ZLATOKOSA - Srđan Krstić

• Začetnik teme Začetnik teme kalis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kalis

Buduća legenda
VIP
Poruka
36.308

Čitala sam je još u srednjoj školi,pa sam nabasala na ove odlomke,a već sam je bila zaboravila.

Da li ste vi čitali ovu knjigu?

Komentari?

. * * * * * * * * * *

*
...pojavi se Ona! Iznenada,bez najave,kao zvezda što nebom tamnim bljesne i noć razgori!
Kao munja što zapara tiho veče i zapali šume.

*
Za mene je oduvek bilo glupo klečati pred nekim ko je toliko moćniji od tebe,da ne postoji jama u koju bi mogao da klekneš,a da to ne pokaže koliki je jaz među vama i koliko si mu potčinjen.Ja sam klečao samo pred krhkim Gospama svojim i noge im ljubio,jer su ovog,Đavola moćnog,umele u lepoti da okupaju.Pred Bogom ne bih kleknuo nikad.Pred Zlatokosom odmah.

* Dovoljno sam dugo sudio da znam kako se boje i krivi i nevini.I to nevini uvek više i žešće,jer se oni s'pravom brinu da ja ne pogrešim.

* Možeš ti da si sudija po sto puta,ali kada čovek samom sebi od srca presudi, ti mu dođeš kao dvorska luda koja se igra s terazijama u ruci.

* Samoća je ozbiljna bolest.

* Sva čudovišta ovog sveta koja preko noći u močvarama izrastu,ne mogu se porediti sa brzinom kojom stasa ženska sujeta.

*
Duša je roba kvarljiva,i nikad ne znaš kad danas usni kakva će sutra da se probudi.

*
To što istina kao ludost zvuči,govori da laž caruje.

*
-Ne poznajem te?Ne znam tvoje vrline i mane misliš?Nisam te analizirao dovoljno?Ne treba mi.
Prihvatiću sve tvoje bubice,ma kakve da su.Podržaću ih ako hoćeš.Ojačaću ih ako ti treba. Šta će mi znanje kad u tebi ima nečega što mene toplom kišom natapa.Izvire to iz tebe,privlači me jače od bilo kakvog razuma.
To što ti u sebi nosiš ne moram da ''poznajem''. Stalo mi je do njega takvog kakvo je.

*
Ja neću da te osvajam,neću da te menjam.Meni treba tvoja čista volja.Ako si besna onda bes.Ako bi dušu da mi daš onda tvoja duša.Potrebna si mi takva kakva si.

Back