Međunarodna nezavisna komisija - Nije bilo genocida u Srebrenici

dragon x

Legenda
Poruka
53.581
Гидеон Грајф предсједник Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. био је ексклузивни гост наше телевизије.

Гидеон Грајф - Фото: РТРС

Гидеон ГрајфФото: РТРС
У интервјуу говори о околностима рада комисије, али и о карактеру злочина у сребреничкој регији. У више наврата, између осталог, поновио је да злочин у Сребреници не може да се зове геноцидом.

- Рекао бих да смо дошли до два главна закључка. Један је дефиниција геноцида. Ја сам Јевреј, знам шта значи геноцид. Припадам народу који је био жртва тоталног геноцида у историји људске врсте. Нико ми не треба говорити шта је то геноцид. Овај догађај није био геноцид. Не уопште, доказали смо то, не кажем то зато што ми тако мислимо, него зато што смо доказали да није био геноцид и да се не може звати геноцидом - рекао је Грајф.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=435088

E tako, istina je kao voda - nađe put i kroz najveću stijenu.

Припадам народу који је био жртва тоталног геноцида у историји људске врсте. Нико ми не треба говорити шта је то геноцид.
Tvoj Mojsije je počinio gore genocide od Hitlera i Staljina zajedno piše ti u starom zavetu šta se praviš blesav.
Što se teme tiče ni ja ne mislim da se u Srebrenici dogodio genocid to je prejaka ocena i politička presuda zapravo,to je bila Mladićeva svinjarija čoveka koji je bio moralna i ljudska nakaza."Vukašinoviću gađaj Pofaliće tamo nema mnogo Srba",da li ovako nešto može da naredi normalan lik ili još gore što bi neki rekli heroj? Jok

Tvoj Mojsije je počinio gore genocide od Hitlera i Staljina zajedno piše ti u starom zavetu šta se praviš blesav.
Što se teme tiče ni ja ne mislim da se u Srebrenici dogodio genocid to je prejaka ocena i politička presuda zapravo,to je bila Mladićeva svinjarija čoveka koji je bio moralna i ljudska nakaza."Vukašinoviću gađaj Pofaliće tamo nema mnogo Srba",da li ovako nešto može da naredi normalan lik ili još gore što bi neki rekli heroj? Jok
Nije Pofaliće nego Velešiće i to se odnosilo na vojni položaj a ne na civilne objekte. Radio vezom se govori u šiframa da ne bi otkrivali neprijatelju da znamo položaje.

Za još nejasnoća - postavi na temi.

Otac Emira Suljagića poginuo 1992. kod Bratunca, a sahranjen u Potočarima kao žrtva iz 1995.godine (VIDEO)​

Suljo Suljagić, otac direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića , prema izvodu iz Matične knjige umrlih stradao je 24.12.1992. u Voljevici kod Bratunca, a u julu 2005. sahranjen u Potočarima kao žrtva, kako navode genocida.

Mladić je sramota nikako heroj mani ta ćorava posla braniš neodbranjivo,gađaj Pofaliće da ne mogu da spavaju da im razvučemu tu pamet njihovu...
to što radiš kad ga tako braniš je jedno bedno vrdanj
Па да распамети него шта, па није он тамо играо кликера.
Ви што мислите да је рат 'шах' или нека друга џентлменска
игра у којој се сви држе задатих правила сте прича за себе.
И још једном, Пофалићи су насеље код фабрике дувана
претежно насељено Србима док их зелене беретке нису
побили, похапсили и отерали.
Дакле, Велешићи.

https://vrbasmedia.com/blog/2021/06/10/emire-suljagicu-ekshumiraj-oca-iz-mezarja-u-potocarima/

Vijest​

Početna > Vijesti > Emire Suljagiću, ekshumiraj oca iz mezarja u Potočarima!
Emire Suljagiću, ekshumiraj oca iz mezarja u Potočarima!

Vijesti

Emire Suljagiću, ekshumiraj oca iz mezarja u Potočarima!​

Avatar Media, 1 dan 0 2 min 2720

SREBRENICA – Suljo Suljagić, otac direktora Memorijalnog centra „Srebrenica-Potočari“ Emira Suljagića stradao je 24. decembra 1992.godine u mjestu Voljavica kod Bratunca, a u julu 2005. godine sahranjenje u mezarju u Potočarima kao žrtva „genocida“.
IMG-4df73b74f78e70b35fe17f4526367964-V-645x1024.jpg

Dokaz za to je izvod iz matične knjige umrlih koji ekskluzivno objavljuje vrbasmedia.com. Zato je kristalno jasno zbog čega Emir Suljagić godinama bez ikakvih dokaza i argumenata tvrdi da je „genocid nad Bošnjacima počinjen od 1992. do 1995. godine u cijeloj BiH“. U bolesnoji namjeri punoj mržnje da srpski narod označi kao genocidan, a Republiku Srpsku kao genocidnu tvorevinu, Suljagić je i dan uoči izricanja pravosnažne presude generalu Ratku Mladiću kojom suodbačene sve optužbe za genocid, osim u Srebrenici, u intervjuu „Oslobođenju“ poslao iste poruke.
  • Genocid nije samo u Srebrenici, genocid je počinjen i u Prijedoru, Višegradu, Zvorniku itd. – rekao je Suljagić.
Međutim, direktor Memorijalnog centra „Srebrenica-Potočari“ rekao je utom intervjuu i nešto zbog čega bi poslije presude prvom komandantuVojske Republike Srpske trebao da se ujede za jezik.
  • Za nas su najvažnije činjenice koje su utvrđene i dokazane pred Tribunalom, to je važno za historijske udžbenike – rekao je Suljagić. Ako je za njega najvažnije ono što je dokazano pred Tribunalom, Emir Suljagić bi zbog tih riječi i bez obzira na način i okolnosti stradanja njegovog rahmetli oca, trebao da ekshumira njegove posmrtne ostatke iz mezarja u Potočarima.Možda djeluje morbidno, ali ako Emira Suljagića nije sramota da manipuliše posmrtnim ostacima svoga oca i koristi ih u političke svrhe,zašto bi bilo sramota tražiti njegovu eksumaciju. Naprotiv, takav zahtjevpotpuno je suprotan manipulisanju kojim se godinama bavi Emir Suljagići osnovni cilj zahtjeva je da na svjetlo dana izađe prava istina, umjestoone koja je više od dvije i po decenije kreirana u Haškom tribunalu. A zašto Srbi, kao i svi dobronamjerni ljudi ne mogu da vjeruju u tu haškui stinu i zašto smtraju da taj sud nema nikakav kredibilitet, najboljesvjedoči to da za Haški tribunal zločinci nisu Naser Orić, Ante Gotovine i Ramuš Haradinaj. A jeste jedna Biljana Plavšić. Tačka.
AUTOR: D. M. Č.

https://twitter.com/share?url=https...aj oca iz mezarja u Potočarima! - VRBAS Media

Овај догађај није био геноцид. Не уопште, доказали смо то, не кажем то зато што ми тако мислимо, него зато што смо доказали да није био геноцид и да се не може звати геноцидом - рекао је Грајф.

дакле доказано је да су Србе из РС осуђивали само због стрељања пар хиљада муслиманских терориста...
тачка на лаж о тзв ђеносајду.ба

Гидеон Грајф предсједник Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. био је ексклузивни гост наше телевизије.

Гидеон Грајф - Фото: РТРС

Гидеон ГрајфФото: РТРС
У интервјуу говори о околностима рада комисије, али и о карактеру злочина у сребреничкој регији. У више наврата, између осталог, поновио је да злочин у Сребреници не може да се зове геноцидом.

- Рекао бих да смо дошли до два главна закључка. Један је дефиниција геноцида. Ја сам Јевреј, знам шта значи геноцид. Припадам народу који је био жртва тоталног геноцида у историји људске врсте. Нико ми не треба говорити шта је то геноцид. Овај догађај није био геноцид. Не уопште, доказали смо то, не кажем то зато што ми тако мислимо, него зато што смо доказали да није био геноцид и да се не може звати геноцидом - рекао је Грајф.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=435088

E tako, istina je kao voda - nađe put i kroz najveću stijenu.
...................samo ako je u interesu SVETSKOG VLADARA.

Нико нема тапију на реч геноцид.
Надам се да ће неки паметни људи после нас (и овијех ође и онијех тамо - ма који и ма где), открити тачног крвника
и код нас и код њих (опет, који год ми и који год они), јер, нико ме убедити не може да је све могло тек тако да се деси,
а да није било под прецизном диригентском палицом запада и наравно неком договору неких зликоваца (опет којих год).

Надам се да ће неки паметни људи после нас (и овијех ође и онијех тамо - ма који и ма где), открити тачног крвника
и код нас и код њих (опет, који год ми и који год они), јер, нико ме убедити не може да је све могло тек тако да се деси,
а да није било под прецизном диригентском палицом запада и наравно неком договору неких зликоваца (опет којих год).
Tri godine su po Podrinju muslimani klali i ubijali, ni djecu nisu štedili.
Onda im je uletio drinski korpus i naravno da je bilo odmazde, što ne pravdam.

Ratni zločin protiv zarobljenika - da, ali nikakav genocid se nije desio. Bar za onog ko zna šta je genocid.

Tri godine su po Podrinju muslimani klali i ubijali, ni djecu nisu štedili.
Onda im je uletio drinski korpus i naravno da je bilo odmazde, što ne pravdam.

Ratni zločin protiv zarobljenika - da, ali nikakav genocid se nije desio. Bar za onog ko zna šta je genocid.
Изистински верујем да ће се једнога дана сазнати све!
Не верујем да су Срби постали од Амебе, нити верујем да су Муслимански живаљи у БиХ сви кољачи.
Био је рат и ратовало се, е сад, ко је како то радио и на који начин, то ти који су клали и касапили нек живе са собом,
али исто тако верујем, да нека виша сила постоји и да ће се кад тад врати, ако не истом мером, оно где највише боли.
Не умањујем жртве ни са једне ни са друге стране, тих година су нам ампутирали живот, мир, стварност...
сада искијавамо све те трауме са самоубиствима и осталим зверствима која се чине у миру а нико на то не реагује,
како држава тако стручне службе па и појединци.
Не верујем да је у Сребреници био геноцид, нити верујем да је Муја више клао а Миле пецао рибу и радовао се пролећу.

Нема ту више мање, све је исто само мртвих нема међ живима!

Изистински верујем да ће се једнога дана сазнати све!
Не верујем да су Срби постали од Амебе, нити верујем да су Муслимански живаљи у БиХ сви кољачи.
Био је рат и ратовало се, е сад, ко је како то радио и на који начин, то ти који су клали и касапили нек живе са собом,
али исто тако верујем, да нека виша сила постоји и да ће се кад тад врати, ако не истом мером, оно где највише боли.
Не умањујем жртве ни са једне ни са друге стране, тих година су нам ампутирали живот, мир, стварност...
сада искијавамо све те трауме са самоубиствима и осталим зверствима која се чине у миру а нико на то не реагује,
како држава тако стручне службе па и појединци.
Не верујем да је у Сребреници био геноцид, нити верујем да је Муја више клао а Миле пецао рибу и радовао се пролећу.

Нема ту више мање, све је исто само мртвих нема међ живима!
Slažem se, ne pravdam nikoga, nema tu skroz nevinih niti skroz krivih.

Spirala zločina nastaje kada se jednim zlodjelom pravda drugo, ne manje stravično. Tako su neki od najvećih ubica (bez obzira iz kog su naroda) bili svjedoci strahovitih mučenja ljudi iz njihovog naroda. Neki su pronalazili djevojčice, silovane čija su tijela pečena na vatri. Nakon toga su ubijali sve pred sobom.

Ko je taj ko je prvi pokrenuo tu spiralu zločina, zavrtio taj krug paklenih muka i iznio ih u svijet živih...

Nema niko ni tapiju na razne druge izraze, ali barem za genocid
postoji definicija, a ona se nikako ne uklapa i ne poklapa sa Srebrenicom.
Postoji i izraz Ratni zlocin, a to bi bila prava definicija za slucaj
Srebrenica.

Slažem se, ne pravdam nikoga, nema tu skroz nevinih niti skroz krivih.

Spirala zločina nastaje kada se jednim zlodjelom pravda drugo, ne manje stravično. Tako su neki od najvećih ubica (bez obzira iz kog su naroda) bili svjedoci strahovitih mučenja ljudi iz njihovog naroda. Neki su pronalazili djevojčice, silovane čija su tijela pečena na vatri. Nakon toga su ubijali sve pred sobom.

Ko je taj ko je prvi pokrenuo tu spiralu zločina, zavrtio taj krug paklenih muka i iznio ih u svijet živih...
Зна се то, Инквизиција. Прича Његош у Горском Вијенцу анегдоте војводе Драшка који је
ишао у Млетке по помоћ. Између осталог што је видео је и дуждева тамница. Кад су га
увели у њу и кад је видео шта мучитељи раде несрећницима повика; 'Што погани од људи
чините'? Што јуначки људе не смакнете? Каже му тумач; 'Срећа твоја, не разумјеше те'.
'Не смије се овдје право зборит'.

Римокатолици су измислили снаф продукцију.

Back