MEDIUM

StoRmyGirl

Domaćin
Poruka
4.176
Serija je snimljena po knjizi "Don't Kiss Them Good-Bye" prave Alison Duboa (Allison DuBois), koja tvrdi da može u snu komunicirati sa mrtvima i videti budućnost, povremeno čitati tuđe misli, videti stvari koje drugi ne mogu.
U seriji njen lik tumači Patriša Arket (Patricia Arquette). Ona je student prava, odana žena i majka tri kćeri. Zabrinuta za svoje zdravlje zbog tih snova, poverava se mužu, koji polako prihvata da je to istina. Alison pomaže tužilaštvu svojim “darom” tako što odlazi na mesto zločina ili razgovara sa svedocima, a sve da bi “videla” nešto što može pomoći u istrazi. Detektiv sa kojim sarađuje takođe prihvata da ona stvarno to može.

Prava Alisnon Duboa je rođena 24.01.1972. u Feniksu u Arizoni. Završila je “Corona del Sol High School” 1990. Dok se školovala radila je u Tužilaštvu u Feniksu. Pošto je dobila diplomu iz političkih nauka na “Arizona State University”, provela je 4 godine učestvujući u raznim testovima o parapsihologiji koje su radili na “University of Arizona”. Udata je za Džoa Duboa, inženjera aero-kosmonautike, koji je nedavno otišao u penziju. Imaju tri kćerke, za koje Alison smatra da su nasledile njen “dar”. Sama Alison sebe naziva medijumom i profajlerom i ne voli termin “psychic” zbog negativne konotacije.

Serija je dobila “BMI Film & TV Awards”, “Motion Picture Sound Editors, USA”, P. Arket je dobila “Emmy Awards” za ovu ulogu, a Sofija Vasiljeva “Young Artist Awards”.

Obozavam ovu seriju :) Iskreno pocela sam da je gledam zbog Patrise Arket koju sam opet zavolela zbog uloge u Mulholand Drajvu mog omiljenog Dejvida Linca :) A sad ne mogu da prestanem da je gledam. Dopada mi se sto zaista iam pricu kao normalna detektivska serija, a nije bazirana smao na njenim vizijama i snovima. Takodje mi se dopada sto paralelno prati i njen zivot... Bas su ga lepo skockali :)

A koje su novije serije na Hallmarku, ili na B92? Totalno sam zbunjena, gledala sam na Hallmarku, kad slucajno pre neki dan vidim i kod nas.

Ja mislim na Hallmarku jer sam pa pre recimo 2-3 nedelje gledala neku ep na Hallmarku a posle toga su je pustili na B92...A sobzirom na to da je na Hallmarku pustaju valjda jednom nedeljno ili 2x mislim da ce ih B92 prestici

Seriju su ukinuli Ameri. Mislim da to shto su snimili je zapravo sve i da cemo sve epizode videti na TV ekranu. Ukinuli su dalje snimanje jer, kako kazu, ne postoji interesovanje za nju.

Back