Meditativna Igra: Uhvati Sebe Zubima Za Rep.

Andrej:
bitno je samo da je tvoje i da nije banalno.
khmmm.... mozda zvuchi banalno... mozda i jeste takvo... ali meni znachi...

*Moje ochi su boje zemlje... SMEDjE. A u toj smedjoj boji izdvaja se mnooooogo razlichitih nijansi... ima i CRVENE... a znash li shta je crveno? pssst pridji blize... tiho cu ti reci... znash, nekad bash one tiho izgovorene rijechi ostavljaju jak utisak na nashe ZELENE dushe.. Shta kazesh, svidja ti se? I meni.. tako je LjUBICHASTO! Ali i ZUTO na neki tajanstveni nachin... Nachin? Treba pronaci nachina da se prezivi, da se unishti SIVILO.
O boze, da li sam ja to upotrebila glagol UNISHTITI?! shock.. ne, ne... ne treba unishtavati... samo treba negativnu energiju usmjeriti ka onoj pozitivnoj... stvaralachkoj... Mozda tada ostvarimo svoje RUZICHASTE snove... mozda napishemo koju ZELENU pjesmu... stvorimo neshto.. bilo shta... i krenemo ZUTIM putem...
Pogledaj tamo. Vidish li bubamaru kako igra tango? Uziva u toj BORDO igri dok je lepir strasno okrece. Oni se bore, oni su kupili ZELENE naochare. Hocu ih i ja! Chula sam da se kroz njih vidi proljece. Hocu proljece i NARANDzASTE vjetrove koji ce uzburkati more dok ono vodi tajnu ljubavnu igru sa ROZIM nebom. Melanholija... eno je tamo.. to je ona udaljena tachka na horizontu shto plijeni sve svojim zanesenim pogledom. Znash li da je ona PRLjAVO ROZA? Ima malo one SIVE u njoj.. zato shto se plashi njega. Progutace je, i nju i nebo i more! Eno ga tamo u uglu. Plache u svome beznadju. A mozda su bash njegove suze jedina chista i PROZIRNA materija u ovom svijetu obojenom glupostima...?

edit: vishe volem ovu boju (:

hahahah. cjero ti opet s bojama. a ovaj... shto je bledo roza font? da bude suprotno od melankolije, tj. prljavo roze? ;p

svidela mi se paralela tango -> bordo boja. mada mislim da je blizha boja ljubichasta. iako mi se nije svidela fraza da bubamara igra prokleti tango. ;p to je tuzhna igra, dakle duboko plava, ali i strastvena, znachi crvena.... iz chega sledi ljubichasta. 8)

i more se seksa sa nebom. juu-uu. :mrgreen:
moje perverzne misli koje preokrecju bezgreshne stilske figure u greshne. moje NANDZHARASTE misli koje nevino zhuto prelivaju do strastvene i greshne crvene. :lol:

Sedim...Razmisljam i trazim prave reci da iskazem sve sto hocu...Ali njih nema...Nestale su u jednom kompletnom "ciscenju" koje sam izvrsila u svojoj glavi...Sad ih nema...Hvata me panika...Neka cudna, nerazumna panika da necu imati sta da kazem, da me drugi nece shvatiti i da ce sve ovo delovati jako, jako glupo...
Odlazim na krov...Tamo je sve bolje...Lepse...Kao da gledas svet iz Bozije perspektive...Ceo svet se krece...Gledam ljude kako idu, zure negde, niko ni da pogleda gore, u mene, na krov...Mislim da ni meni ne bi palo na pamet da idem i zevam gore...
Ali imam jaku zelju da me neko pogleda...Osecaj je uzasan...Ja sam nevidljiva, mala, za ljude beznacajna...Zelim jako da vrisnem, da se svi okrenu i pogledaju me...Ali ne mogu...Zasto ljudi teze tome da budu u centru paznje?Zasto se dokazuju, u skoli, prijateljima, celom svetu???Zivimo zivot ispunjavajuci tudje zelje, ambicije, mastanja....A sta je sa nama samima?Kada cemo da ispunimo nase zelje, da zivimo i radimo nesto "za nasu dusu"?Da ne ispunjavamo ambicije nasih roditelja, a ako to ne uradimo?Kazna...Da ispunjavamo zelje nasih prijatelja...a ako to ne uradimo?Ostajemo bez njih...Kada cemo moci da radimo sta god pozelimo, bez da nas drustvo osudjuje, jer smo uradili nesto sto je apsolutno drustveno neprihvatljivo???
Sorry, ako sam vas smorila, ili ako sam apsolutno omasila temu, jako mi se dopala, pa sam zelela jednostavno nesto da napisem...
Mozda vam se nece svideti ni boja, ali ja sam takva...Kao ta boja...

mawetzka:
Sedim...Razmisljam i trazim prave reci da iskazem sve sto hocu...Ali njih nema...Nestale su u jednom kompletnom "ciscenju" koje sam izvrsila u svojoj glavi...Sad ih nema...Hvata me panika...Neka cudna, nerazumna panika da necu imati sta da kazem, da me drugi nece shvatiti i da ce sve ovo delovati jako, jako glupo...
kapiram da ti nestanu reci ... da ti stanu misli ... ili neshto tome slichno ... ali chishcjenje u glavi? ?: ne svidjaju ti se tvoje misli, p si odluchila da ih potisnesh? ?: ako si sama vrsila to 'ciscenje' kako ocekujes da nadjesh rechi ? ne razumem to bash najbolje shta si htela da kazesh (;

mawetzka:
Odlazim na krov...Tamo je sve bolje...Lepse...Kao da gledas svet iz Bozije perspektive...Ceo svet se krece...Gledam ljude kako idu, zure negde, niko ni da pogleda gore, u mene, na krov...Mislim da ni meni ne bi palo na pamet da idem i zevam gore...
Ali imam jaku zelju da me neko pogleda...Osecaj je uzasan...Ja sam nevidljiva, mala, za ljude beznacajna...Zelim jako da vrisnem, da se svi okrenu i pogledaju me...Ali ne mogu...Zasto ljudi teze tome da budu u centru paznje?Zasto se dokazuju, u skoli, prijateljima, celom svetu???
verovatno iz prostog i jednostavnog straha ... straha od cega? straha od svega ... zaborava ... izolovanja ... ostajanja samog ... kako kome pp ...
ja volim to 'izolovanje' od sveta i posmatranja sa strane.. moze da bude jako lepo i moze svashta da se vidi/primeti/uochi ... da se shvatimo cak i mi sami ... koliko se utapamo ... lepo je posmatrati nekada svet sa distance ...

mawetzka:
Zivimo zivot ispunjavajuci tudje zelje, ambicije, mastanja....A sta je sa nama samima?Kada cemo da ispunimo nase zelje, da zivimo i radimo nesto "za nasu dusu"?Da ne ispunjavamo ambicije nasih roditelja, a ako to ne uradimo?Kazna...Da ispunjavamo zelje nasih prijatelja...a ako to ne uradimo?Ostajemo bez njih...
ja se lichno sa ovim konstatacijama ne bih slozila ... tj pitanjima kako su postavljena ... njihovim tokom ...
Ljubav ... to je razlog zashto mi Zelimo da chinimo to za druge, zashto nismo u tom odnosu sebichni, i sa zadovoljstvom i voljom pomazemo njima... Nikako ne treba da radimo to za njih samo da ne bi ostali sami ili da ne bismo bili kaznjeni, to onda jednostavno sebichluk ...
Ja npr. smatram da radim neshto 'za svoju dusu' i time shto pomazem dragim Osobama ... Ne smatram da je to zivljenje tudjeg zivota ... Vecj bash zivljenje mog sa Drugima ...

mawetzka:
Kada cemo moci da radimo sta god pozelimo, bez da nas drustvo osudjuje, jer smo uradili nesto sto je apsolutno drustveno neprihvatljivo???
e sad ... ovo je suvishe shiroko pitanje (shiroka definicija) ... tako da ne bih mogla bash da pokusham da odgovorim na isto ... jer ne znam na shta si mislila ... Shta podrazumevash pod datim pitanjima? (; shta ti je drushtveno neprihvatljivo? da radimo shta god pozelimo? ... ?:

njah ja uzela i odgovarala na tvoja pitanja kao da si ti trazila odgovore ...
izvinjavam se ako nisam trebala ...
(;

i da ... shto Andrej reche - kontradiktornost ... zelish da zivish svoj zivot, radecji shta ti zelish, ne ispunjavajucji drugima zelje ... (sve "") ... dakle, gotovo kao bez drugih ... mislim, tu je kontradiktornost, sa drugim ljudima, ali samo svojim zivotom ... da oni tebe primete, da budesh deo njih, ali opet samo svoja ... samo svoja ... nije mi dobar izraz ... nema nishta loshe u ~biti svoj~ ... nego pre, radecji samo za sebe ... (ne kazem da si rekla da zelish da radish samo to, ali tome tezish ...)
bnja

Andrej:
svidela mi se paralela tango -> bordo boja. mada mislim da je blizha boja ljubichasta. iako mi se nije svidela fraza da bubamara igra prokleti tango. ;p
to je tuzhna igra, dakle duboko plava, ali i strastvena, znachi crvena.... iz chega sledi ljubichasta. 8)
stvar je u osjecanju boja koje su narochite za svakog ponaosob.. inache ja mislim da mi ne vidimo iste boje... da moje nebo je plavo, ali ne kao tvoje nebo.. tvoje nebo je neke druge boje koju ti nazivash plavom jer su te josh kao malog nauchili da je nebo takvo... sjecash li se poredjenja... ~zuto kao sunce, plavo kao nebo i more, zeleno kao list~ naravno list moze biti zut, ali on je zut kao i sunce... tako da su to samo imena boja koje mi osjecamo u sebi... moguce je da je moje nebo boje tvoje ruze, ali da ti svoju ruzu nazivash crvenom a ja svoje nebo plavim samo zato shto smo nauchili da je ime te boje plava/crvena... ne znam da li sam dovoljno dobro objasnila, al' nadam se da si shvatio o chemu govorim ;]

Andrej:
i more se seksa sa nebom. juu-uu. :mrgreen:
moje perverzne misli koje preokrecju bezgreshne stilske figure u greshne. moje NANDZHARASTE misli koje nevino zhuto prelivaju do strastvene i greshne crvene. :lol:
:lol: ovo je bilo za ochekivati....

Milica:
zhelish da zivish svoj zivot, radecji shta ti zelish, ne ispunjavajucji drugima zelje ... (sve "") ... dakle, gotovo kao bez drugih ... mislim, tu je kontradiktornost, sa drugim ljudima, ali samo svojim zivotom ... da oni tebe primete, da budesh deo njih, ali opet samo svoja ... samo svoja ... nije mi dobar izraz ... nema nishta loshe u ~biti svoj~ ... nego pre, radecji samo za sebe ... (ne kazem da si rekla da zelish da radish samo to, ali tome tezish ...)
naravno, to jeste kontradiktornost. ali je ispravna. naravno da svako normalan zheli da bude lichnost za sebe, ali u saglasju sa drugima. i tezhnja je nacji tu ravnotezhu.
mawetzka:
Kada cemo moci da radimo sta god pozelimo, bez da nas drustvo osudjuje, jer smo uradili nesto sto je apsolutno drustveno neprihvatljivo???
nikad. :) ... ni ne treba. ovo zvuchi kao tezhnja za apsolutnom slobodom. a svaka sloboda znachi automatski vecju odgovornost. to je josh jedan paradoks slichan onom prvom, u vezi relacije "ja=okolina".

Cjera:
stvar je u osjecanju boja koje su narochite za svakog ponaosob.. inache ja mislim da mi ne vidimo iste boje... da moje nebo je plavo, ali ne kao tvoje nebo.. tvoje nebo je neke druge boje koju ti nazivash plavom jer su te josh kao malog nauchili da je nebo takvo... sjecash li se poredjenja... ~zuto kao sunce, plavo kao nebo i more, zeleno kao list~ naravno list moze biti zut, ali on je zut kao i sunce... tako da su to samo imena boja koje mi osjecamo u sebi... moguce je da je moje nebo boje tvoje ruze, ali da ti svoju ruzu nazivash crvenom a ja svoje nebo plavim samo zato shto smo nauchili da je ime te boje plava/crvena... ne znam da li sam dovoljno dobro objasnila, al' nadam se da si shvatio o chemu govorim ;]
hmmm. bioloshki gledano, mi svi vidimo razlichito. ti mene vidish drugachije nego ja sebe, i slichno. ali to su nebitne razlike koje potichu iz razlichitosti nashih anatomija i sl. pretpostavljam da si u prvoj rechenici htela da kazhesh da mi razlichito dozhivljavamo stvari i njihove boje? to svakako stoji. da nije toga, individualnog dozhivljaja stvari koje odredjuje u nashoj svesti zasebnu formu, linije, boju,.... onda bi svi tezhili da slikaju kao shto vide, kao Leonardo, i nikad se ne bi pojavili Kazimir Maljevich i Pablo Pikaso.

Back