gost 386492
Poznat
- Poruka
- 8.208
znam da ima para u tome al ne znam odakle si izvukao da li je to cetvrtina bdp desetina ili koji vec udeoРадио за Норвешку фирму, био у Норвешкој више пута. Мој другар је тамо, ради баш око поморских комуникација, па ми је било чудно откуд толико пара у томе. Шта ћеш, мени у Београду врхунац поморства била она туристичка вожња по Дунаву и Сави, нисам имао осећај шта је поморство за остатак планете.
Норвешка историја ... па није баш мршава. Око 9ог или 10ог века Норвешки краљ је контролисао већу територију него Душаново царство. Имају Викинге, историјат ратовања/пљачкања/истраживања. У двадесетом веку скапирали да баш и није пожељно да сваких 30 година изгубиш 30-40% популације. И не заборави да су до 60/70их година прошлог века углавном једва успевали да се прехране, с обзиром где живе.
druze bila i srbija jaka pre 600 godina sta nam to znaci? oni su 60ih bili da ne kazem siromasni ali prosecni sto opet ide u prilog tome da ih je izvukla nafta i slicna prirodna bogatstva, okej jesu oni tu ulozili posle u druge stvari ali da nisu imali od cega da uloze tesko da bi bili danas tu gde jesu a i prelaskom na elektricna vozila krenuce da padaju
lako je da ne ratujes kad si na mestu gde su oni nece niko da ti napada drzavu koja je pusta a da ne pricam i da su u nato-u vec mnogo dugo