Mediji: Okršaj navijača Zvezde i Partizana, bilo i pucnjave

Радио за Норвешку фирму, био у Норвешкој више пута. Мој другар је тамо, ради баш око поморских комуникација, па ми је било чудно откуд толико пара у томе. Шта ћеш, мени у Београду врхунац поморства била она туристичка вожња по Дунаву и Сави, нисам имао осећај шта је поморство за остатак планете.
Норвешка историја ... па није баш мршава. Око 9ог или 10ог века Норвешки краљ је контролисао већу територију него Душаново царство. Имају Викинге, историјат ратовања/пљачкања/истраживања. У двадесетом веку скапирали да баш и није пожељно да сваких 30 година изгубиш 30-40% популације. И не заборави да су до 60/70их година прошлог века углавном једва успевали да се прехране, с обзиром где живе.
znam da ima para u tome al ne znam odakle si izvukao da li je to cetvrtina bdp desetina ili koji vec udeo
druze bila i srbija jaka pre 600 godina sta nam to znaci? oni su 60ih bili da ne kazem siromasni ali prosecni sto opet ide u prilog tome da ih je izvukla nafta i slicna prirodna bogatstva, okej jesu oni tu ulozili posle u druge stvari ali da nisu imali od cega da uloze tesko da bi bili danas tu gde jesu a i prelaskom na elektricna vozila krenuce da padaju
lako je da ne ratujes kad si na mestu gde su oni nece niko da ti napada drzavu koja je pusta a da ne pricam i da su u nato-u vec mnogo dugo

znam da ima para u tome al ne znam odakle si izvukao da li je to cetvrtina bdp desetina ili koji vec udeo
Цела индустрија је 40% БДПа, е сад, треба раздвојити шта је индустрија везана за нафту од осталог. Али на крају крајева, небитно, индустрија је око 40% БДПа, а maritime industry је била око 12% од укупног БДПа.

oni su 60ih bili da ne kazem siromasni ali prosecni sto opet ide u prilog tome da ih je izvukla nafta i slicna prirodna bogatstva, okej jesu oni tu ulozili posle u druge stvari ali da nisu imali od cega da uloze tesko da bi bili danas tu gde jesu a i prelaskom na elektricna vozila krenuce da padaju
lako je da ne ratujes kad si na mestu gde su oni nece niko da ti napada drzavu koja je pusta a da ne pricam i da su u nato-u vec mnogo dugo

Тачно је да их је нафта извукла, али џабе и нафта ако је народ глуп, па нема користи од тога. Нпр. Либија, Нигерија, Венецуела, они исто имају нафте. Има и Ирак, па шта им то значи?
А што се позиције тиче, па није наша позиција ништа боља од Мађарске или Румуније, па опет, како су они историјски прошли?

Цела индустрија је 40% БДПа, е сад, треба раздвојити шта је индустрија везана за нафту од осталог. Али на крају крајева, небитно, индустрија је око 40% БДПа, а maritime industry је била око 12% од укупног БДПа.

Тачно је да их је нафта извукла, али џабе и нафта ако је народ глуп, па нема користи од тога. Нпр. Либија, Нигерија, Венецуела, они исто имају нафте. Има и Ирак, па шта им то значи?
А што се позиције тиче, па није наша позиција ништа боља од Мађарске или Румуније, па опет, како су они историјски прошли?
madjari rumuni i bugari su se izvukli jer su poklekli pred evropskom unijom i nato paktom za razliku od nas, seti se rumuna i bugara devedesetih a i sad su bolji od nas al daleko od toga da su dobri
za ove sto imaju naftu al su propali je zasluzna amerika

madjari rumuni i bugari su se izvukli jer su poklekli pred evropskom unijom i nato paktom za razliku od nas, seti se rumuna i bugara devedesetih a i sad su bolji od nas al daleko od toga da su dobri

Не, бољи су од нас јер имају мање толеранције за крађе, веровао или не. Па Румуни су скоро оборили владу због корупције, кад је тако нешто било код нас задњи пут?!

Доста више о овоме, пола четири ујутру, време за спавање, сутра се ради...

Pa kad nisu imali tvrdoglavog podlipasa milosevica koji je jedini uz kim il-sunga slao telegrame podrske staljinisti Jazovu 1991. godine te isterivao americke diplomate iz Srbije 1988-89, vec koliko-toliko razumne ljude....

Не, бољи су од нас јер имају мање толеранције за крађе, веровао или не. Па Румуни су скоро оборили владу због корупције, кад је тако нешто било код нас задњи пут?!

Доста више о овоме, пола четири ујутру, време за спавање, сутра се ради...
Al si naivan

Drago m je kolega što ste radili u Norveškoj , jedno pitanje :)
Interesuje me struktura vlasnišva kod naftnih kompanija , elektroprivrede , monopolističkih preduzeća tipa telekomunikacije? Koliki udeo je u rukama stranaca ?

Алал ти аргумент.

Узми прочитај историју Јужне Кореје у периоду 60их-70их то 90их, па ћеш видети како се прави богата држава.
tako su isto kaznili juventus za namestanje utakmica i kad su kod nas provalili da je loto/bingo namesten pa ljudi misle da onda u sledecem kolu mora sve da bude regularno a u stvari je sve isto samo sto su u sledecem kolu opusteni jer niko nece posumnjati da su toliko ludi da nameste 2 puta zaredom

Poslednja izmena:

Back