Medicinska na Zvezdari

a zta se uci iz patologije i sta se uci iz analiticke hemije
:D
Ucis bolesti svih organa(zapaljenja svih organa,vrste tumora,patologija srca,respiratornih organa,kako izgledaju promene na lesu...).Meni je patologija jedan od zanimljivijih predmeta i jako koristan......E,a za analiticku ne znam,ja imam sanitarnu,biohemiju i toksikolosku,a analiticku nemam......

a zta se uci iz patologije i sta se uci iz analiticke hemije
:D

smrt, les, nastanak bolesti, promjene koje nasataju u toku patoloskih procesa u celijama, tkivima,organima, poremecaji ishrane tkiva i metabolizma, poremecaji cirkulacije krvi i limfe,hipertrofija, hiperplazija,regeneracija,transplantacija,zapaljenja,tumori...to se uci iz opste patologije...
u specijalnoj patologiji se uci :
patologija srca ( razne bolesti srca)
patologija respiratornog sistema
patologija krvi i limfe
patologija digestivnog trakta
patologija bubrega
patologija zenskih polnih organa
patologija muskih polnih organa
patologija centralnog nervnog sistema
zapaljenja i tumori kostiju
tumori koze
maligni tumori hematopoeznog sistema
patologija endokrinog sistema

jednostavno ucis o raznim bolestinama...

ja sam ms i ne znam ko je rekao da nema da se uci,ali taj koje rekao znam da laze!!!!!!!! tek je treca nedelja a ja ne znam odakle da pocnem! ubedljivo najgora nastavnica jeste matematicarka,takodje nista bolje nisu ni nastavnice fizickog i fizike!

ja sam ms i ne znam ko je rekao da nema da se uci,ali taj koje rekao znam da laze!!!!!!!! tek je treca nedelja a ja ne znam odakle da pocnem! ubedljivo najgora nastavnica jeste matematicarka,takodje nista bolje nisu ni nastavnice fizickog i fizike!
Kad bi jos rekla i imena tih profesorki,pa da ti kazem kakve su....Polako,uhodaces se...Mora malo i da se uci,ne mozes bas nista da ne pipas....Najvise pazi na fiziku,hemiju i latinski....

nadam se da hocu. fizku mi predaje milka,latinski natasa karadzic, ne znam kako se zove ova sto mi predaje hemiju........

I meni Milka predaje fiziku :roll: ,evo vec cetvrtu godinu.......Kod nje se samo pazi,jer moze cesto da se desi da ne najavi kad pita usmeno,pa podeli keceve,posebno ako si na prvoj strani u dnevniku....Kontrolni najcesce najavi...Trazi da se zna,a ako hoces 4 ili 5 moras redovno da ucis cele godine...

Interesuje me jedna prelepa devojka koja je 93' i uci za farmaceutskog tehnicara na Zvezdari.Trebaju mi informacije tipa:njeno ime,da li je slobodna,karakterne crte i sl..Mislim da se zove Jelena.Znam da je mozda ovo malo neodredjeno ali sumnjam da imate toliko lepih devojaka koje se uz to i zovu Jelena.Ako mozete pomozite.:think::ok:

Ja sam taj smer,i samo u mom odeljenju imamo sest Jelena..tako da..xD

Ja ne znam da li postoji bolje skole nego ove u kv-u :) to je zezanje nevidjeno
i nije tacno da su farmaceuti streberi... dobro ne svi... uglavnom jesu... joj mrzim moje kolege farmaceute... naravno msm na strebere... moja drugarica koja se zali da uci po ceo dan, A DA NEMA EFEKTA, cura ima sve 5-ice, i ja je gledam... :D
:hahaha::dontunderstand:

imam 2 keca iz fizike.......ima da ostanem za avgust.....e,ja se zeni slihtam na sve nacine cak idem i na glupu dopusku i nista opet imam 2 keca......kad bi samo znali moji.....kako da popravim jel zna neko neki dobar savet..?

Ko ti predaje??????Nauci sad za vreme raspusta sve oblasti koje ste do sada radili i javi se da odgovaras...Moraju tri ocene iz svakog predmeta da se imaju.....

Ode Milka u penziju,predaje jos sutra i u petak.....Dolazi nova profesorka...............................Danas nam je Milka delila cokoladice(joooj,kako je samo divna)....I mene je zeznula za ocenu,smanjila mi je ocenu.........

Na sajtu škole za smer( farmaceutski tehničar) vidim da je farmaceutska hemija čekirana samo za III razred, a ovde piše da je i u 3,4 godini pa me zanima gde je greška?
I još jedno pitanje da li farmaceuti imaju fiziku sve četiri godine?
Hvala unapred!
U OVOJ SKOLI POSTOJI 5 SMEROVA:1.MEDICINSKA SESTRA-TEHNICAR 2.FARMACEUTSKI TEHNICAR 3.LABORATORIJSKI TEHNICAR 4.LABORATORIJSKI TEHNICAR-OGLED 5.SANITARNO-EKOLOSKI TEHNICAR
STRUCNI PREDMETI ZA SVE SMEROVE:
1.MED.SESTRA-TEH:anatomija i fiziologija(1.god),latinski jezik(1.god),higijena za zdravstvenim vaspitanjem(2.god),mikrobiologija sa epidemiologijom(2.god),patologija(2.god),farmakologija(2.god),psihologija(2.god),medicinska biohemija(4.god),zdravstvena nega(1,2,3,4.god),infektologija(3.god),interna medicina(3,4. god),hirurgija sa negom(3,4. god),neuropsihijatrija(3.god),pedijatrija(4.god),ginekologija i akuserstvo sa negom(4.god),prva pomoc(1.god)

2.FARMACEUTSKI TEHNICAR:anatomija i fiziologija(1.god),latinski(1.god),patologija(2.god),psihologija(2.god),biohemija(3.god),analiticka hemija(2.god),higijena sa zdr. vaspitanjem(1.god),zdravstvena zastita sa 1.pomoci(2.god),botanika(2.god),mikrobiologija sa epidemiologijom(2.god),farmaceutska tehnologija(2,3,4. god),farmakognozija(3,4. god),farmaceutska hemija(3,4. god),farmakologija(4.god),uvod u kozmetologiju(4.god),sanitarna hemija(4.god)

3.LAB.TEHNICAR:anatomija i fiziologija(1.god),latinski(1.god),patologija(2.god),psihologija(2.god),biohemija(3,4.god),higijena sa zdr. vaspitanjem(1.god),laboratorijske tehnike(1.god),prva pomoc(2.god),mikrobiologija(3,4.god),analiticka hemija(2.god),toksikoloska hemija(3.god),hematologija sa transfuziologijom(3,4.god),sanitarna hemija(4.god)

4.LAB.TEH-OGLED:anatomija i fiziologija(1.god),latinski(1.god),patologija(2.god),higijena sa zdr. vaspitanjem(1.god),laboratorijske tehnike(1.god),prva pomoc(2.god),mikrobiologija(2,3,4.god),analiticka hemija(2.god),toksikoloska hemija(3.god),hematologija sa transfuziologijom(3,4.god),histologija(2.god),bromatologija(4.god),epidemiologija(4.god),osnovi klinicke medicine(4.god)

5.SANITARNO-EKOLOSKI TEHNICAR:anatomija i fiziologija(1.god),latinski(1.god),patologija(2.god),psihologija(2.god),med.biohemija(4.god),ekologija i zastita zivotne sredine(2.god),laboratorijske tehnike(1.god),zdravstvena zastita i prva pomoc(2.god),opsta i skolska higijena(1.god),mikrobiologija(2,3.god),dezinfekcija,dezinsekcija,deratizacija(3.god),epidemiologija(3,4.god),komunalna higijena(3.god),sanitarna hemija(4.god),zdravstvena statistika(4.god),sanitarna tehnika(3.god),medicina rada(4.god),toksikoloska hemija(4.god)

Back