Medicina- DA/NE ????

• Začetnik teme Začetnik teme xina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IZGUBIH 2 SATA OVDE CITUJACI CEO FORUM, ALI VREDI!!!
Izasao sam iz citaonice da proverim mail,ali tek sam se sad OTREZNIO. Vreme koje sam "izgubio" zapravo i NISAM.
Da se predstavim: student 3 godine medicine u Krajovi,Rumunija (Craiova, Romania). Upravo sam saznao da postoji "obustava" specijalizaranja. I uopste mi nije drago. Mogu vam reci (posebno dr. )da je prosle i preprosle godine u unutrsnjosti bilo posla. Studenti koji su zavrsili ovde u Krajovi i koji su se vratli u Srbiju, bili su angazovani u Majdanpeku (gradic u istocnoj Srbiji). Imali su obezbedjen stan i platu (koliko god da je bila, a mislim da je iznosila 80% od plate lekara opste prakse). Mislim da je ovo bila najbolja ponuda (privremena) u celoj Srbiji, jer ne znam gde se moze dobiti i stan i plata?!Toliko o ovome.
Jos VECE iznenadjenje je bilo za mene da saznam za "tatine i mamine sinove". Mislio sam da toga ima samo ovde u Krajovi posto se ovaj grad smatra jednim od korumpiranijih. Nazalost vidim da je ovaj problem ubikvitaran.
A sto se tice posla posle zavrsenog fakulteta, zar se ne moze raditi na tom fakultetu ili u farmaceutskoj industiriji ili u nekim istrazivackim timovima (ako postoje doticni) ili na privatnim poliklinikama :?:
Pod uslovom da se odreknete medicinske prakse! (Jos jedna zrtva za vas , a i mene mozda)
U svakom slucaju zapamtite: MISLITE POZITIVNO jer mi moramo takvi da budemo i zbog nas i zbog nasih blizih i ne u poslednjem slucaju, moramo biti takvi zbog pacijenata koji nam traze pomoc.

Neka nastavi da zivi ovaj forum!

Svako dobro vam zelim!

Smatram se prozvanim i pozvanim da o ovom pricam. Kao asistent na Medicinskom fakultetu i kao lekar koji vec duze vreme radi u inostranstvu, mislim da nije pravo vreme upisati nas fakultet. Sve sto ste napisali je ziva istina. I bolna. Mene veoma sve to boli. Reci cu vam samo jednu stvar: kada sam odlazio sa fakulteta to mi je bio jedan od najtuznijih, ali i najdrazih trenutaka. Jer, napustio sam ono za sta sam se celog zivota borio i zalagao, ali sam istovremeno osetio olaksanje posto sam prestao da budem deo jednog propalog tima, tima koji vise nema nikakav kredibilitet. Jedino mala grupa profesora tamo jos nesto stvarno radi. Ostali ne zasluzuju da budu deo jednog ozbiljnog fakulteta kakav je nas. Mora da prodje jako puno vremena da bi se nesto promenilo. Onaj ko sad upisuje medicinu, neka je upise u Americi. Jedino tamo jos doktori dobro zive. U Beogradu nikako. Na nesrecu, to je tako. Veliki pozdrav svim kolegama!

Back