Mede i dečaci

~Petar~:
jes' savrshen ovaj vrt

Pa ja mislim da jeste... meni se jako dopada... da nije u centru grada naš ZOO vrt ne bi ni postojao .. ne sekiraj se .... ne bi uložili ni dinar u njega. Bilo bi bolje naravno da ove životinje žive u nekim prirodnijim uslovima, ali trebalo bi mnogo para za tako nešto, a ovo je ipak Srbija.

I JA SAM ZA RAZMESTANJE ZOO VRTA

Ja sam za to da se razmesti ZOO vrt i da se isprazni,da se zivotinje dislociiraju,a da se u kavezi napune novim stanarima - politicarima.
Pa bi u kavezu za Simpanze bili,Velja,Jocic,Gordana Comic(kao majmunica) i Oliver Dulic.U odeljenju za Zmije, Natasa Kandic,Gordana Vuco,Sonja Biserko i Vesna Pesic
Za gorile Vladan Batic,Milan st Protic
Na mestu gde je bio Nilski konj bio bi Nenad Chanak
na mestu gde su bili Paunovi i Nojevi bili bi Tadic i Vuk Jeremic
Na mestu gde su bili Krokodili Bojan Pajtic
umesto jadnih magaraca bili bi Jelasic i DRagan Sutanovac
Umesto tvorova bili bi Kostunica i Dusan Petrovic.......
ulaz bi bio 150 dinara,za decu 100 sa mogucnoscu pljuvanja zivotinja,gadjanja hranom,kamencicima i mokrenja po njima...

major79:

Ja sam za to da se razmesti ZOO vrt i da se isprazni,da se zivotinje dislociiraju,a da se u kavezi napune novim stanarima - politicarima.
Pa bi u kavezu za Simpanze bili,Velja,Jocic,Gordana Comic(kao majmunica) i Oliver Dulic.U odeljenju za Zmije, Natasa Kandic,Gordana Vuco,Sonja Biserko i Vesna Pesic
ulaz bi bio 150 dinara,za decu 100 sa mogucnoscu pljuvanja zivotinja,gadjanja hranom,kamencicima i mokrenja po njima...
Добра предлог Мајоре, али, ради се о томе што су "ове животиње" далеко опасније од садашњих ... :lol: :lol: :lol:

А и што рече Његош својевремено " Трагови им смрде нечовјештвом ..." :lol: Кад почне да пирка оркан, има да нас потрују ... :lol:

major79:

jak konstruktivan prijedlog,u sali.
naravno ja se ne slazem sa dislokacijom zoo vrta,ali u ovoj satriricnoj varijanti sa politicarima,moj prijedlog je da se umjesto onoga spomenika majmunu samiju premjesti onaj spomenik djindjicu sto mu je majka otkrila sa ostalom politickim istomisljenicima u prokuplju,valjda,..u tom zoo vrtu bi mu bilo mjesto.

a33:
jak konstruktivan prijedlog,u sali.
naravno ja se ne slazem sa dislokacijom zoo vrta,ali u ovoj satriricnoj varijanti sa politicarima,moj prijedlog je da se umjesto onoga spomenika majmunu samiju premjesti onaj spomenik djindjicu sto mu je majka otkrila sa ostalom politickim istomisljenicima u prokuplju,valjda,..u tom zoo vrtu bi mu bilo mjesto.
Naravno to ide skupa

major79:

Веома оригинална идеја! Овај предлог треба озбиљно размотрити. 8-)

medved_bg:
Bi, bi, on je valjda jedini upravnik koji nije menjan 20 godina.
Al' što jes, jes, posle vođenja SRS, ovoj dvojici bi svaki Zoo vrt bio dečja pesmica.
Коња који добија трку не треба мењати. Чини ми се да Вук Бојовић заслужује то место и да га врло добро одрађује. Од доста људи сам чуо да ЗОО никад није био у бољем стању од кад он руководи. Осим тога, има нека "вибрација" у њему јер га животиње воле, јест нека метафизика, али очигледно постоји нешто што не можемо рационално да објаснимо. Ја му скидам капу ...

medved_bg:
Bi, bi, on je valjda jedini upravnik koji nije menjan 20 godina.
Al' što jes, jes, posle vođenja SRS, ovoj dvojici bi svaki Zoo vrt bio dečja pesmica.
Није тачно, Ћирилов је био управник ЈДП-а много дуже,

него што је законски прописано, чак је за његовог мандата,

позориште изгорело! :roll:

Okliznuo se
i pao u kavez!
V. B. MIKIĆ - I.KIŠIĆ, 21. avgust 2007
BRANKO Jovanović (22), iz Beograda, čije je masakrirano telo pronađeno u nedelju ujutro u kavezu sa medvedima beogradskog Zoološkog vrta, najverovatnije se okliznuo i pao sa zidina kalemegdanske tvrđave. To su nezvanični rezultati policijske istrage.
Obdukcija tela nesrećnog mladića je završena. U njegovoj krvi, kako nezvanično saznajemo, bilo je alkohola, a u urinu tragova marihuane. Bar nekoliko minuta davao je znake života kada je upao u kavez sa zida visokog više od pet metara.
Operativci beogradske policije proteklih dana saslušali su desetine svedoka, mahom učesnike "Bir festa", kao i nekolicinu Jovanovićevih drugova. Sve indicije ukazuju na to da nije reč o ubistvu. Još se, međutim, istražuje da li je neko mladića podstrekavao na suludu avanturu hodanja po ivici zida iznad kaveza sa tibetskim medvedima.
Nedoumicu izaziva i činjenica da je Branko pronađen potpuno nag. Nagađa se da se on pre kobnog pada skinuo i tako, pod uticajem alkohola, "šetao" po zidu. U jednom trenutku je verovatno izgubio ravnotežu i pao. Ipak, i pored teških povreda koje je zadobio, mladić je još bio živ, ali ga je zatim napao razjareni medved.
Šta se desilo tog kobnog jutra pokušava da odgonetne i Jovanovićeva porodica. Tvrde da je bio miran i da mu nikada ne bi palo na pamet da digne ruku na sebe.
- Moj brat se nikada nije potukao - rekla nam je Jadranka Jovanović, sestra nastradalog. - Bio je mirne naravi, omiljen u društvu i ne verujem da bi se kockao sa životom. Nije imao neprijatelje, svi su ga voleli.
Otac Radosav, kao i Jadranka, veruju da je Branka neko ubio, a potom bacio medvedima. Bez obzira na ove sumnje, policija nije prikupila dokaze za ovu tvrdnju.
ŽIVOTINJE ČEKAJU URBANISTE
PROBLEMI koji potresaju beogradski zoološki vrt proteklih dana, po svemu sudeći, imaju birokratske korene. Gradski čelnici kažu da bi Beograd rado preuzeo na sebe brigu o zoo vrtu i da je takav predlog podnet pre osam meseci kada je objavljen prospekt za privatizaciju društvenog preduzeća Beo Zoo vrt. U međuvremenu se čekaju izmene Generalnog urbanističkog plana kojima je predviđena nova lokacija za zoološki vrt, a koje bi trebalo da budu završene do kraja godine.
Pomoćnik gradonačelnika Beograda, Gorica Mojović, smatra da je pogibija Branka Jovanovića koji je upao u kavez sa tibetanskim medvedima prošlog vikenda mogla biti sprečena.
- Da je postojao zaštitni krov, ova strašna tragedija ne bi se dogodila – kaže Mojovićeva. - Mislim da odgovornost za smrt nesrećnog mladića treba da snosi Uprava zoološkog vrta. Mreža je morala biti postavljena na kavez sa tako opasnim životinjama pogotovo što je zid sa kojeg je mladić pao, gledano sa strane donjeg grada, jako nizak.
Mojovićeva naglašava da u slučaju Beogradskog zoološkog vrta, koji je društveno preduzeće, niko nema nadležnost.
- Pre dve – tri godine predlagali smo da vrt pređe u gradsku nadležnost kao što je slučaj sa Adom Ciganlijom i Beogradskom tvrđavom, ali nismo naišli na razumevanje Vuka Bojovića. – Kasnije smo iz štampe saznali da je predat prospekt za privatizaciju vrta i odmah smo reagovali. Predali smo predlog Agenciji za privatizaciju da zoološki vrt pređe pod okrilje grada, ali odgovor još nismo dobili.
Kao razloge koji idu u prilog tome da vrt pređe u gradske ruke Mojovićeva navodi činjenicu da je Grad osnivač zoo vrta i da zemljište na kojem se on nalazi vlasništvo Beograda. Ona dodaje da je Beogradska tvrđava, na kojoj se prostire zoološki vrt, spomenik kulture od najvećeg značaja za celu Srbiju i da je to još jedan od razloga zašto životinje treba preseliti.
Do kraja godine biće završene i izmene Generalnog urbanističkog plana kojima je predviđen je prostor za novi zoološki vrt na granici Surčina i Novog Beograda, površine od oko 30 hektara. Na tu lokaciju trebalo bi da budu preseljene "velike" životinje, dok bi ostatak bio zadržan na Kalemegdanu.
- Postojeći zoo vrt bi posle preseljenja trebalo da bude potpuno transformisan u otvoren prostor bez kapija i kaveza – objašnjava gradski arhitekta Đorđe Bobić. - Projekat za preseljenje vrta u Surčin biće urađen tokom sledeće godine, a ceo posao mogao bi da traje i nekoliko godina.
link:http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=107614&datum=2007-08-22

major79:

Pa ti razmisljas kao ja :)

Mada bi ja za to napravio totalno novi vrt.Recimo u tom Surcinu koji baje iz gradske skupstine nude kao lokaciju.
Tu bi strpao vecinu politicara od Slobine ere pa do danas kao i tajkune i izvikanije kriminalce.Naravno sve sa njihovim porodicama.Svi da budu na okupu onako porodicno..zena ,deca i doticni. Ulaz bi bio besplatan tj bila bi fora ko koliko da pa bi to islo u humanitarne svrhe posto za taj vrt ne bi trebali novci za odrzavanje posto stanovnike istog ne bi hranili sem ako im posetioci bace nesto.

Lacibg:
Коња који добија трку не треба мењати. Чини ми се да Вук Бојовић заслужује то место и да га врло добро одрађује. Од доста људи сам чуо да ЗОО никад није био у бољем стању од кад он руководи. Осим тога, има нека "вибрација" у њему јер га животиње воле, јест нека метафизика, али очигледно постоји нешто што не можемо рационално да објаснимо. Ја му скидам капу ...
Ništa loše nisam ni rekla.
Iskreno, ne varim ga nešto, ali Bože moj, ako čovek radi posao kako treba, a i ja sam mišljenja da je tako, onda ga sigurno ne treba menjati. Inače je taj princip promene raznih direktora kako koji politički vetrić pirne :roll: .
I volela bih da Zoo vrt bude u još boljem stanju, jer svakako da je daleko od nekog super stanja. Koliko je to njegova krivica i nekih drugih faktora ili objektivnih ograničenja, ne znam.

medved_bg:
Ništa loše nisam ni rekla.
Iskreno, ne varim ga nešto, ali Bože moj, ako čovek radi posao kako treba, a i ja sam mišljenja da je tako, onda ga sigurno ne treba menjati. Inače je taj princip promene raznih direktora kako koji politički vetrić pirne :roll: .
I volela bih da Zoo vrt bude u još boljem stanju, jer svakako da je daleko od nekog super stanja. Koliko je to njegova krivica i nekih drugih faktora ili objektivnih ograničenja, ne znam.
Нисам те ја, колегинице, ни критиковао, само сам се надовезао на причу :wink:

Mojovićeva naglašava da u slučaju Beogradskog zoološkog vrta, koji je društveno preduzeće, niko nema nadležnost.
- Pre dve – tri godine predlagali smo da vrt pređe u gradsku nadležnost kao što je slučaj sa Adom Ciganlijom i Beogradskom tvrđavom, ali nismo naišli na razumevanje Vuka Bojovića. – Kasnije smo iz štampe saznali da je predat prospekt za privatizaciju vrta i odmah smo reagovali. Predali smo predlog Agenciji za privatizaciju da zoološki vrt pređe pod okrilje grada, ali odgovor još nismo dobili.
Kao razloge koji idu u prilog tome da vrt pređe u gradske ruke Mojovićeva navodi činjenicu da je Grad osnivač zoo vrta i da zemljište na kojem se on nalazi vlasništvo Beograda. Ona dodaje da je Beogradska tvrđava, na kojoj se prostire zoološki vrt, spomenik kulture od najvećeg značaja za celu Srbiju i da je to još jedan od razloga zašto životinje treba preseliti.

Како су покварени и безобзирни ови из градске владе и како користе смрт младића, да би напали Бојовића и докопали се 7 хектара у најужем цетру!
"Беко" (који је преко пута зоо-врта) су већ наводно продали "странцима" и само им још фали ових 7 хектара и добићемо нови "Лас Вегас", царство мафије, проституције, коцке и крилминала...А градски челници за овај "посао" добиће лепу провизију! :twisted:

Lacibg:
Нисам те ја, колегинице, ни критиковао, само сам се надовезао на причу :wink:
Znam da nisi, nego mi je na ovoj temi sve nešto crno-belo, koliko ga jedni napadaju da je najgori, toliko i drugi galame da je najbolji. A istina je verovatno, kao u većini slučajeva, negde na sredini.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=4791370&postcount=102
П.С. Ако је већ Калемегдан споменик културе, зашто се на њему одвија "бир-фест" и којекакве друге будалаштине? Зашто је по први пут, од кад постоји Калемегдан, испред Завода за заштиту споменика кутуре Београда (на Калемегдану), постављен киоск-шатра и точи се пиво? :twisted:
Зашто је дозвољено паркиралиште за аутомобиле у споменику културе? Зашто не заливају траву и зеленило, него је све пожутело? Зашто не ограниче рад "Калемегданске терасе" до 12 часова увече и то само петком и суботом, а радним даном до 11 увече? Зашто је дозвољена прегласна музика? :twisted:

Back