Mede i dečaci

medved_bg:
Ako su mediji dobro preneli, to i nije baš dečak, on ima 23 godine. Svakako to ne umanjuje tragediju, ali valjda pretpostavlja i neku odgovornost. Nije to regularna staza kojom šetaš, pa se oklizneš na kamen i padneš među medvede. Pod uslovom, naravno, da je nesrećan slučaj u pitanju, i dalje samo nagađamo.
Ja ne bih volela da se Zoo vrt izmesti, jesam emotivno vezana, a i brinem se da na njegovo mesto ne bi došao "prefinjeniji sadržaj". Koliko god da su loši uslovi na Kališu, mislim da bi propao na nekom drugom mestu. Pitanje kakva bi bila alternativna lokacija.

naravno da smo svi emotivno vezani za zoo na Kalisu..........

Gde, na safariju? Nisam.
Ali sama pomisao na neograđene životinje na ostrvu koje je dovoljno veliko da ne možeš kontrolisati njegove obale i čamce koji pristaju mi je malo brr. Medved u kavezu ubije čoveka, a zamisli tek to.
I ne treba da se zatvori Zoo, gluposti...

Moje dame, zaboravljate da je Ratno ostrvo, specifican eko - sistem, kakvog nema ni jedan grad u svetu........U sred grada , imamo ostrvo netaknute flore, i faune.......desetine vrsta barskih i ostalih ptica, i stotine vrsta biljaka........

Tacno je da treba da se uredi, i zastiti, ali nikakvi komercijalni sadrzaji ne dolaze u obzir, na Ratnom ostrvu..............to su samo Radikali bili svojevremeno dovoljno glupavi, da predlazu razne marifetluke..........ali su i oni odustali..........

I to je tačno.
Mada, valjda postoji razlika između Zoo vrta i kafane kao komercijalnih sadržaja. Iskreno, pojma nemam nit' imam neku pametnu ideju, pa da ne lupam...:)
Ali oko ovog slučaja stvarno ne vidim odgovornost Zoo vrta ili Tvrđave ili ne znam koje od institucija.

Nakon dva pada , pre dvadesetak godina, medju medvede, sa "Kalemegdanske terase", od kojih je jedan zavrsio kobno...........postavljena je kao neka, zica , mreza.......ili nesto slicno....

Vremenom se to pokidalo, a niko se nije setio da popravi.......zato, posto ovo nije prvi put da se desava da neko padne medju mechke, ipak mora da ima necije odgovornosti.........cije??Ne znam.....

medved_bg:
P.S. Jomini, naziv teme je uvredljiv za forumašicu koja se odaziva na "medved" :mad: :lol:

sadness.JPG

@inagadadavida
Bila je ova vest na drugoj temi danas i jedan forumaš je napravio poređenje sa samoubicama sa Brankovog mosta (samoubistvo je po medijima jedna od opcija ovog slučaja): da li je arhitekta mosta odgovoran jer je napravio ogradu koju dete može da preskoči?
Da treba sprečiti, treba, mada kod nas je preventiva nepoznanica - ta mreža će možda sad da se popravi, za ovog momka kasno, za nekog na vreme. Ali pozivanje na odgovornost za smrt-mnogo je.

@iron
Jes' video šta mi radi? :(

inagadadavida:
Moje dame, zaboravljate da je Ratno ostrvo, specifican eko - sistem, kakvog nema ni jedan grad u svetu........U sred grada , imamo ostrvo netaknute flore, i faune.......desetine vrsta barskih i ostalih ptica, i stotine vrsta biljaka........

Tacno je da treba da se uredi, i zastiti, ali nikakvi komercijalni sadrzaji ne dolaze u obzir, na Ratnom ostrvu..............to su samo Radikali bili svojevremeno dovoljno glupavi, da predlazu razne marifetluke..........ali su i oni odustali..........
tačno tako
samo uložiti novce i što više ga čuvati...
samo da se rešimo ovih "velikih" tema i da se kao nacija okrenemo normalnim, svakodnevnim.

ovo cisto da se vidi sta je za nekoga najvaznije

NUNS i NDNV ocenjuju da je odluka uredništava Presa, Kurira i Internet izdanja Glasa javnosti da na naslovnim stranama objave fotografije raskomadanog ljudskog tela u kavezu za medvede, sa najavama “horor” i “strahota u Zoo-vrtu”, neprofesionalna, neetička i morbidna.

Kurir i Pres i ranije su kršili etičke kodekse novinarstva, zbog čega su opominjani od strane novinarskih udruženja - poslednji put prenoseći pretnje meštana sela Jabukovac ubici njihovih komšija.

inace sam tek kasnije procitao sta se desilo, nakon teme. zao mi je mladica

malamargo:
pa Vuk je trazio da se zoo izmesti na Ratno ostrvo..........sto bi stvarno bilo fenomenalno........ali ne moze...........bese to pre desetak godinica..........

isto ratno ostrvo čije 3/4 površine biva poplavljena u proseku na svakih desetak godina?
već vidim scenu negde na Adi Ciganliji ili Medjici

'mama, mama jel ovo tata izlazi iz vode?'
'ne sine, to je nilski konj'

(puko mi nik ljudi jbg, sad sam novajlija opet)

A zasto bi neko odgovarao ? Sam pao sam se ubio glasi stara poslovica, a ako ga je neko gurnuo sigurno nije Vuk niti ima ikakve veze sa upravom ZOO pa da "neko odgovara". Glupa tema...kljuc.

Glupa tema ... ili si ti neinformisan skroz :shock:
Pozvala sam se na vesti po novinama .... pitam za mišljenje ljude sa foruma. Ne vidim šta je tu glupo? Prilična se prašina podigla oko svega i sigurno će neko odgovarati ..... Roditelji mladića će podići optužbu sigurno.

Nisam optužila ni Vuka ni Gradsku vladu .... ali medju ljudima vlada veoma podeljeno mišljenje.

Niko nije kriv osim tog decka. Prasina se digla zato sto Vuk odbija bilo koji oblik saradnje sa gradom ili zavodom za kulturnu bastinu koji bi da ga izbaci iz Kalemegdana. To je dugogodisnji problem kojeg se secaju svi koji su u zadnjih 11 godina min., ako ne i duze gledali intervjue Vuka Bojovica i drugih ljudi u toj prici. Zato se sada ovo eksploatise.
Inace doci na taj deo Kalemegdana i popeti se na taj zid je isto sto i otici na Brankov most i sesti na ivicu ili popeti se na krov zgrade i uraditi isto. Ako padnes tvoja je krivica i svestan si toga. Niko nece da bude tuzen zato sto iznad svih ulica ne postoji zastitna mreza.
Kad je neko uporan poginuce na hiljadu mesta na Kalemegdanu. Bio sam na beerfest-u i video gde se sve ljudi nacickali na vrlo rizicnim mestima. Na svoju odgovornost.

treba da odgovaraju oni koji su krivi za pad toga mladica,.
ako ga je neko gurnuo,onda taj koji ga je gurnuo,..
a ako je sam pao,onda je to nesrecan slucaj,.
a beogradska politicka mafija ds-a i lobisti neo kapitalista vec godinam pokusavaju da dislociraju zoo vrt iz centra bg-a kako bi to prodali ili za male pare dali za gradjevinsko zemljiste,.
a taj zoo vrt je za mene najljepsi dio bg!

Back