Medal of honor 2010

Predjoh je za nekih 3-4 sati..
Nisam video nista novo, ali subjektivno, nisam odigrao bolju pucacinu vec nekoliko godina.
Optimizacija..odlicna. Zakucan 60fps tokom cele igre na maximalnim detaljima i msaa 2x (1280x1024)...prica je odlicna..uvek sam bio u fazonu CoD 1 : MoH 0, mislim da se ovo sada okrece.

Upravo zavrsio MoH. Previse kratko i previse lako. Precicu je najverovatnije jos jednom na hard, i onda jos jednom na easy da pokupim achievemente.

Sve u svemu, price nema. Jos nisam video gde mogu da pucam amere kao taliban, grafika je vrlo lepa, gejmplej klasican, znaci dobar. Znaci prosecna igra, mozda cak i ispod proseka, ali nadam se da ovo znaci povratak MoH-a u konkurenciju i okrsaj sa CoD-om.

Evo za one koji jos nisu probali igru neki utisci,jer mislim da su ovi gore utisci prilicno pristrasni...Dokon sam pa cu se raspisati...

Doduse sve zavisi sta je kome bitno i zabavno..U startu da kazem da sam se kleo u COD4 a da MW2 nisam mogao da se nateram ni da predjem.

Nisam multiplayer CS fazon igrac koji jurca u krug na otvorenom i fintira metke vec malo sporijeg i realnijeg(mozda zato duze i igram)

Vodjen nerazumljivo losim ocenama skinuo sam igru misleci da necu docekati drugu misiju (u MW2 dosao sam do trece i izbrisao je)..Ali za divno cudo prilicno sam odusevljen.

Pozitivno:
- Prvo igra mi je iznenadjujuce nezahtevna!
- Do sad nisam video bolje "bullet hit" effekte...kad zaspete rafal po neprijateljskom polozaju vidite da ste napravili karambol i digli prilicnu prasinu.(RPK)
- Zvuk je 10+ !!! Eho ne pamtim da sam cuo u ostalim igrama...niti razlikovanje izmedju pucnjeva u holu hangara i otvorenog..Posle par rafala iz RPK ili M60 mitraljezi u ostalim FPS deluju kao puske na kapisle..Cucete saborca i preko radio veze ali i "uzivo" u isto vreme,sto je malo cudno ali i realno(ja mislio nesto mi ne valja sa zvukom)..rikoseti,geleri,sve je stvarno praznik za usi..Ovo je uz predhodno najveci plus.
- Gore pomenuta oruzja nisu beskorisno neprecizna za razliku od vecine igara koje sam probao.
- Metak ne leti brzinom svetlosti
- Mape su me odusevile,gadjam Talibane i Cecene i na 2m ali i na brdima od 30-300m bukvalno...nekad i u isto vreme.
- Kad smo kod toga - Talibani i Ceceni,a ne RUSI??? i super specijalne jedinice(koje ubijate na desetine) opremljene bolje od bilo koje danasnje vojske...Talibani su u krpama i gluplji,Ceceni malo bolje opremljeni i tezi recimo..Sasvim realno,samo zbog toga igra mi je prevazisla i COD4 i MW2 a izgleda i ovaj novi COD.
- Modeli Amera, dobre su fore bradate "foke" u mahom lokalnoj opremi
- Uzimanje municije od saboraca (ali odgovarajuceg kalibra samo), mnogo dobra fora
- Uklizavanje u zaklon
- Americka patetika je podnosljiva,cak sam i iznenadjen jer se ponekad granici sa realnoscu..(iako vam saborci ginu samo u skriptovanim sekvencama nekako je sve odmerenije nego COD)
- Grafika i fizika..prvo me odusevilo, drugo takodje jako dobro..(Smesno hodanje patuljastih ljudi koji nikad ne isprave nogu u kolenu iz COD ne mogu da svarim,kao ni Holivudsko padanje iz MW2,BBC2 itd)
- "Destructive environment" me iznenadio u nekim delovima jer ga uopste nisam ocekivao,cak i kameni zakloni narocito sa tezim mitraljezima mogu biti sruseni (nazalost daleko od BBC2)
- Modeli oruzja,samo pucanje,bar meni osecaj najbolji do sad...dinamicnije od COD svakako, lakse i tecnije od BBC2.
- Metak me osamari tako da me zaboli ispred ekrana,ali to je valjda mahom zvuk...apropo ovoga na Hard necete preziveti vise od par metaka cak i iz Kalasnjikova
- Prica- ali ne zato sto je razgranata ili neocekivana vec zato sto se vrti oko prilicno realnih(za Holivud i COD dosadnih) situacija,znaci bez spasavanja sveta,atomskih bombi,RUSA,hladnog rata,zavera,napada na **benu Ameriku??? itd...konacno se glupi Amer setio Talibana?!
- Dosadno naglabanje nekog iz vlade i crnje oficira u kancelariji moze da se prekine
- Koze i pastiri!
- "Aiming down the site" ne uvelicava sliku.
- Zabavna je,igriva, mene vraca da ispucam par rafala svaki dan,nebitno koja misija...

Negativno:

- Duzina kampanje,mada su same mape pristojne duzine...6-7 sati igranja,deset misija od kojih par bezveznih..suvise kratko narocito za tako zabavnu igru..Ogroman minus!!
- Nedoradjeno u nekim delovima (razlika izmedju modela mrtvih Talibana i modela oruzja koje nosite je kao da su dve igre,jedno 6godina odvojene...za dve klase su lesevi losiji od onih u COD5 npr iako se vide na brzinu ubacene fore tipa otkinuti udovi i izgorela tela,naravno sve debelo nedoradjeno(fleke od krvi na njima su bukvalno gomile piksela dok se na dzemperu mog saborca vide svi konci), lokve krvi u 2010 godini moraju mnogo bolje izgledati od okruglaste barice soka od visnje)
- Helikopterske misije, ukljucujuci one crno beli fazon poput AC130 u COD4 su totalno promasene i pri tom debelo nedoradjene.
- Snajperska misija totalno nezanimljiva i nema previse veze sa pricom,(iako je za promenu zanimljivo snajperisati sa 1000m a ne sa 15) nesto kao "stealth" misija (sa nozem na planini) prejednostavna
- Mozda malo nemastovito u nekim delovima,ili je to duzina opet.
- U uvodu u misiju ne mozete da pomerate misa,mada to i nije neka mana
- Kako nema tutorijala,puno misija mi odaje utisak "evo sta sve mozemo da ubacimo u igru"..
- Destructible environment stvarno mora postati obavezan,i ne samo za limene ploce,par kamencica i drvenu ogradu(kao u MOH)
- Nema opcije da se iskljuci nisan..Meni je licno mnogo zanimljivije da nisanim metke po mestu gde su pogodili nego prema 4 animirane crtice
- I jos jednom duzina...katastrofa

Sve u svemu bas se vidi da im je falilo jos par meseci rada da bude najbolji MW FPS do sad..a i u bliskoj buducnosti..Ako je neko primetio na meniju u kampanji postoji "prolog","dan 1","dan 2" i nelogicno prazno mesto do sledece stavke u meniju...Verovatno predvidjeno bar za "dan 3" ili tako nesto,sto me navodi da je igrica prerano zavrsena,vidi se da je na brzinu i posto poto ubacena pre COD.

Za mene je ovo br 1...i pored ovih mana vrline su daleko prevagnule.. A mislim da od Holivudskog COD necu dobiti ni pola ovoga kao u MOH..Ali naravno kome prica apsolutno nije bitna,ko ne voli Ruse(nije da sam ja Rusofil al ipak..) i ko uziva u Holivudskim momentima,skriptovanoj patetici i superopremljenim specijalcima za neprijatelje...nece se sloziti.

Poslednja izmena:

Back