MC Srem - Auto kros trka!!!

moto

Zainteresovan član
Poruka
102
19.01.2008. u na vasaristu sela Sasinci pored Sremske Mitrovice odrzace se prva auto-kros trka u organizaciji MC Srem!
Evo saopstenja sa sajta www.mcsrem.com



Krajem meseca će se održati probna auto kros trka u okolini Sremske Mitrovice. Za sada su u toku velike pripreme, i veliki broj takmičara iz Sremske Mitrovice priprema automobile za trku, a isto tako se iz cele Srbije pijavljuju takmičari.
Info telefoni su:
Boban: 065.52.38.828
Aca: 065.51.36.333

Sledi pravilnik trke:



MOTO KLUB "SREM" SREMSKA MITROVICA


PRAVILNIK ZA ODRZAVANJE AUTO KROS TRKA


Moto klub "Srem" Sremska Mitrovica organizuje auto kros trke za sezonu 2008.


Clan 1.

Takmicenje se odrzava na vasaristu u Sasincima. Kalendar i satnica su u prilogu ovog pravilnika.

Clan 2.

Svi takmicari moraju imati vozacku dozvolu i polozenu najmanje B kategoriju.

Clan 3.

Svi takmicari moraju imati polisu osiguranja i potpisanu izjavu da ucestvuju na sopstvenu odgovornost.

Clan 4.

Za vreme trke i kvalifikacionih voznji za sve takmicare je obavezna upotreba zastitne kacige i sigurnosnog pojasa.

Clan 5.

Dozvoljena je upotreba vozila na pogonska goriva svih vrsta benzina i dizela. Nije dozvoljeno ucestvovati sa vozilima koja koriste plin i zemni gas kao pogonsko gorivo, niti smeju imati ugradjene plinske rezervoare i instalacije , cak i kada nisu u upotrebi.

Clan 6.

Nije dozvoljena upotreba vozila sa pogonom na 4 ili vise tockova, niti terenskih vozila (dzipovi). Pogon moze biti na prednje ili na zadnje tockove po izboru.

Clan 7.

Nije dozvoljena upotreba guma (pneumatika) koja koriste traktori, motokultivatori i druge radne masine, kao i onih sa siljcima,ekserima,sarafima, niti je na njih dozvoljeno montiranje lanaca. Dozvoljena je upotreba svih drugih vrsta i profila guma, predvidjenih za motorna vozila , koje mogu biti narezane i prosecene. Organizator zadrzava pravo da u dogovoru sa takmicarima , a ukoliko to uslovi na stazi budu zahtevali, ovaj clan izmene.

Clan 8.

Svi automobili moraju imati ugradjen sigurnosni kavez (rol-bar) koji mora biti izradjen od okruglih cevi. Sigurnosni kavez mora biti pricvrscen za karoseriju automobila u najmanje 4 tacke, a cevi u visini glave vozaca moraju biti oblozene spuzvastom materijom.

Clan 9.

Stakla na automobilima nisu obavezna, umesto njih je dozvoljena ugradnja sigurnosne mreze. Pleksiglas i drugi plasticni materijali kao i limovi umesto prozorskih stakala nisu dozvoljeni, osim za zadnja bocna stakla. Dozvoljena je ugradnja spojlera i drugih estetskih dodataka, osim na prednjoj strani automobila, koji ne smeju prelaziti sirinu automobila.

Clan 10.

Nije dozvoljena upotreba dodatnog punjenja motora ( tipa nitro, NOS, NO2).

Clan 11.

Dozvoljena je promena menjaca ali nije dozvoljena ugradnja "sper menjaca".

Clan 12.

Prednji branici nisu dozvoljeni, ni serijski niti bilo kakvi drugi, kao ni cevi, sipke, metalni plasticni profili, niti bilo sta umesto njih.Zadnji branici moraju biti ili serijski za odgovarajuci automobil ili potpuno skinuti, bez bilo kakve dodatne zastite.

Clan 13.

Dozvoljena su ojacanja unutar prostora za motor, najvise sa dva reda jednostrukih cevi.Cevi ne smeju biti spojene i moraju biti razmaknute najmanje 30 cm.Dozvoljeno je dodatno ucvrscivanje i povezivanje lezista (solja) amortizera.

Clan 14.

Dozvoljeno je dodatno ojacanje maske motora upotrebom mreze ili resetke sa zicom maksimalnog promera 3 mm ili limom maksimalne debljine 1 mm.Dozvoljena su bocna ojacanja i ona moraju biti izvedena unutar karoserije automobila.


Clan 15.

Dozvoljeno je izmestanje hladnjaka (ali samo u sklopu prostora predvidjenog za motor), posuda za rashladnu tecnost, posuda za vetrobransko staklo, akumulatora I elektricnih sklopova. Nije dozvoljeno izmestanje rezervoara pogonskog goriva kao ni ugradnja kanistera I drugih improvizacija umesto rezervoara. Nije obavezna upotreba svetlosne signalizacije.

Clan 16.

Na vozilima moraju biti istaknuti startni brojevi, jedan na krovu I po jedan sa svake starne automobile. Dva ili vise takmicara ne mogu imati isti startni broj.

Clan 17.

Kvalifikacije nisu obavezne, ali se vozaci klasifikuju na osnovu vremena postignutih na kvalifikacijama. Startne pozicije vozaca koji nisu vozili kvalifikacije ce biti odredjen na osnovu redosleda prijavljivanja za trku. Vozaci koji nisu vozili kvalifikacije moraju se prijaviti organizatoru najkasnije 60 minuta pre takmicenja.

Clan 18.

Vozaci mogu na trci nastupati samostalno ili kao clanovi tima koji moze imati najvise 3 clana. Organizator nece uticati na odluku timova ko ce od takmicara,clanova timova ,na kojoj trci nastupiti. Takmicenje ce biti organizovano po sistemu kvalifikacionih voznji, gde ce bolje plasirani vozaci nastavljati dalje takmicenje do finalne voznje.

Clan 19.

Za svaku trku takmicari I timovi ce se bodovati na sledeci nacin :

Mesto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Bodovi 20 17 15 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Clan 20.

Jedan takmicar ili jedan tim mogu nastupiti u dve klase. Dozvoljeno je pozajmljivati automobil od drugog takmicara ili tima ukoliko su takmicar ili tim ,iz bilo kog razloga zavrsili takmicarski dan.

Clan 21.

Organizator zadrzava pravo izmene pravilnika o cemu ce blagovremeno obavestiti takmicare.
 

Back
Top