Mc Donald's

Nikada ništa nisam tamo probao.

Nekako mi je fuj
Povela me tetka pre mnogo godina prvi put u taj MC Donalds'.
Još nisam bila vična kuhinji, ali se sećam da sam pri plaćanju zaključila da je to malo mnogo. :malav:
U jednoj kompaniji sam dobila bonove-2 godine doručka i ručka u tom restoranu. Poklanjala sam bonove nekim ljudima kojima je značilo, a sama sam spremala svoje obroke za na posao. Oni srećni, srećna ja... Mada, činila sam im medveđu uslugu, kad sad bolje razmislim.
Adiktivna je ta hrana.

Nzm,...možda sam već otvarala temu. :think:
Ne mogu da se setim,...dok to ne ustanovimo, da vidimo šta volite jesti u "Mek-u", posećujete li često, da li vam se uopšte i šta tamo sviđa.
Da krenem prva, k'o po običaju ili je to postao neki red ovde.
Kad me vide,... više mi i ne pitaju za porudžbinu, jer je uvek isto i jedino šta tamo volim:
Milk shake od jagode
Pomfrit i
Sladoled od karamele.
P.S. Dosadna sam i sama sebi tamo, kamoli tek njima. 😁
Nikada u zivotu nisam pojeo.Mek,pljeskavicu,samo domacu.Kakav bre Big Mek.

Za vreme korone karantina išao sam češće drive in,
sad svreme na vreme , više ne uzimam mcFLURY jer su mu dosta povećali cenu čini mi se i smanjili velčinu.

Big Mac obrok je odličan za mamurluk. :whistling:

Ja sam bio u Meku beše negde zimus i tamo uzeo nešto da jedem prvi put posle ne znam koliko godina i deluje mi da im se kvalitet hrane dosta srozao u medjuvremenu, mislim verujem da je i pre hrana bila nekvalitetna u smislu nutritivnih vrednosti i kvaliteta hrane ali je barem bila onako ukusna, medjutim onda zimus kad sam probao ono ništa, onaj burger suv skroz , bezukusan (sećam se pre je bio onako sočan, pun onih nekih namaza i priloga i onako barem ukusan ako ništa drugo.....sad jok) , takodje onaj pomfrit onako tanak, bledunjave boje, suv, sav onako nikakav (dok je pre bio onako deblji, krupnije sečen, onako sočniji, masniji i imao onako onu lepu tamniju žutu boju) a pritom nije uopšte nimalo jeftino (barem ne za neke naše prilike) , mislim za te pare možeš otići negde i najesti se daleko konkretnijom, boljom i kvalitetnijom hranom, tipa onaj jedan BigMac košta kao jedna leskovačka punjena gurmanska pljeskavica ili punjena vešalica što je van pameti, jer taj jedan BigMac nije ništa, ona jedna pljeskavičica anemična kao vazduh da si pojeo, tako da definitivno ne preporučujem jer ima daleko bolje, ukusnije i kvalitetnije hrane i u smislu kvaliteta i količinski i ukusa i svega za te pa čak i za manje para, tako da ono nit vredi nit se isplati i svakako za izbegavanje.

Iskreno, ne znam kad sam zadnji put ušla u mek. Kao srednjoškolka sam volela, mada i tada zaista ne često, da odem tamo i da pojedem pomfrit ili Mek Flari snikers ili sladoled sa duplim karamela prelivom. Od mesa retko kad bih uzela čizburger. Sad ne bih ni da mi platiš.
Ako bas moram na brzu hranu, biram najpre Walter ćevape sa dosta luka, ili Giros sa puno cacikija i luka u Giros Skveru ili Ričard Girosu.

McDonalds je industrija vredna milijarde dolara, i ništa nije prepušteno slučaju. Obroke bukvalno projektuju i prave naučnici, dakle sve je napravljeno tako da te zasiti iako nama nije po volji to što su porcije mesa male na oko. Poenta je da smo mi u Srbiji navikli da jedemo više mesa nego što treba, pa nam normalno izgleda premalo.

Ono što je najnezdravije je pomfrit i sve što je spremano u dubokom ulju, pa šejkovi, slatka gazirana pića, sladoled, i sl. Sve što ima višak šećera i zasićenih masti...

Ono što je najbolje su salate, sendviči sa grilovanim mesom, opcije za doručak sa jajima (ne znam ima li toga kod nas, u Americi ima).

Svako može da odabere šta će.

McDonalds je industrija vredna milijarde dolara, i ništa nije prepušteno slučaju. Obroke bukvalno projektuju i prave naučnici, dakle sve je napravljeno tako da te zasiti iako nama nije po volji to što su porcije mesa male na oko. Poenta je da smo mi u Srbiji navikli da jedemo više mesa nego što treba, pa nam normalno izgleda premalo.

Ono što je najnezdravije je pomfrit i sve što je spremano u dubokom ulju, pa šejkovi, slatka gazirana pića, sladoled, i sl. Sve što ima višak šećera i zasićenih masti...

Ono što je najbolje su salate, sendviči sa grilovanim mesom, opcije za doručak sa jajima (ne znam ima li toga kod nas, u Americi ima).

Svako može da odabere šta će.
Dorucak je postojao u solo mekovima sigurno, ne znam da li ga ima sada u trznim centrima jer oni pocinju od 10 da rade.

Ne mogu da se setim sad u onom meniju, ali moze biti da ga ima u ponudi.

Back