Mazohistički gen

Možda ako toliko proširiš sliku da krajičkom oka uhvatiš onih par devojaka što je ostalo na selu.
Kao što rekoh nije slučaj, a vi nalazite svrhu postojanja stvaranjem tog "neprijatelja" u svojim glavama.
Nebitno .Ja znam dovoljno osoba koje jesu tako vaspitane .
Muž je glava u kući .One nisu bukvalno robinje , ali zna se ko je glavni , ko kuva , pere , peglla itd...
Čije je da voodi računa o deci itd...
I nije selo u pitanju .Tako da , na žalost , ovo je još uvek srednjovekovni Balkan.

vaspitavaju ih da budu neodgovorne mamine i tatine princeze.
Što li nisam bila te sreće ...
Sad sam stvarno u međuprostoru ..
Nisam robinja , nisam razmažena princeza..
Ah...Gubim identitet..

Nebitno .Ja znam dovoljno osoba koje jesu tako vaspitane .
Muž je glava u kući .One nisu bukvalno robinje , ali zna se ko je glavni , ko kuva , pere , peglla itd...
Čije je da voodi računa o deci itd...
I nije selo u pitanju .Tako da , na žalost , ovo je još uvek srednjovekovni Balkan.

Što li nisam bila te sreće ...
Sad sam stvarno u međuprostoru ..
Nisam robinja , nisam razmažena princeza..
Ah...Gubim identitet..
Mislio sam na ove mlade generacije.

Ti te žene vidiš da kuvaju, peru i vode računa o deci, a jel gledaš šta muževi rade? U zemlji kao što je Srbija ležanjem na kauču nećeš prehraniti porodicu.
Meni je ekipa prošlog meseca radila izolaciju na kući, od 6 do 14h,nisu radili zbog vrućine pre podne nego im je u 3h počinjala druga smena u fabrici.

Poslednja izmena:

Ti te žene vidiš da kuvaju, peru i vode računa o deci, a jel gledaš šta muževi rade? U zemlji kao što je Srbija ležanjem na kauču nećeš prehraniti porodicu.
Meni je ekipa prošlog meseca radila izolaciju na kući, od 6 do 14h,nisu radili zbog vrućine pre podne nego im je u 3h počinjala druga smena u fabrici.
Znam ja i šta muževi rade...
"Prehranjuju "porodicu..Eto , tipična rečenica..

Mislim da tu ima svega.
Ima žena koje ne znaju da funkcionišu kad nema vike,frke,tuče.
Ima žena koje nemaju nikog, imaju malu decu, i gde sad ona da ode? Ko da joj čuva decu dok ona radi? I onda ćuti trpi. Čekaj da deca odrastu.
Ima žena koje misle da nisu zaslužile bolje. I stide se. Misle da je njihova sramota što trpe nasilje. Ubio ih u pojam taj njihov muškarac.

Жалосно је што има жена које тако мисле.
Ovo je problematično. Ne verujem da "misle".
To je toliko zatucano u glavu od kad je rođena, da ja stvarno mislim da nisu sposobne da misle, jedva da su ljudska bića.
Žalosno je što uglavnom nisu one krive zbog te činjenice, ali stvarno i dan danas ima žena koje moja komšinica opisuje "zatupasta".
"Zatupasta"
Nekako muškarac ne može da bude baš toliko "zatupast", može da bude glup na klasičan način, ali ova reč upravo opisuje takve žene.
Šta li bi rekao Oto Vajninger...

To je tačno

Mislim da i muškarci i žene mogu da budu sadisti, mazohisti ili sado-mazo.
Međutim, već mi je "pun kofer" tvrdnji da samo žene i to sve žene imaju "mazohistički gen", te da je normalno i najprirodnije da budu submisivne, poslušne i potčinjene...

Trebao sam ovo postaviti na pdf muškarci, jer me zanima konkretno od @Umri_muski šta on misli kada to kaže?

Da žene vole kad boli?

P.S. I sam sam dug vremenski period bio ubeđen u nešto slično zato što se žene u mojoj okolini nisu žalile ni na šta, a rođenim očima sam video kako ih tretiraju. Trudna žena, i to bukvalno 9-ti mesec ide iza muža i nosi torbe za piknik, on ide ispred, nosi ključeve od auta.
Naravno da sam pomislio da je glupa, ali imao sam 11 godina.
pa idi brate u grcku a ne u crnu goru na more.

Juče sam bila svedok u vozu jednog bracnog para gde zena govori muzu : "posle 40 godina shvatam s kim ja zivim, koliko su ovi muskarci glupi, zivis ovde ne znas na koju stranu voz krece i gde je Beograd , idi pitaj kad krece , idi pitaj, sta si tu zaseo ko neka mlada, jao Boze. Jutros me jedino iznenadio, otvorio mi vrata od auta, koja si ti budala i kreten, nije trebalo da idemo ovim vozom a ti navalio, sad ćemo da putujemo 45 min umesto 30min ".

Ja gledam i vristim od smeha , a on dusa od čoveka i samo se smeje na to njeno , a ona egocentrik teski. Zao mi ga , znaci zena nasla pa zasla 😁 Sta li mu kuci radi 😵😂

Rekli mi da sednem sa njima i bas mi bilo zabavno 😂 i onda su izasli po onoj poplavi i Bog sveti zna koji je epilog bio 😁

Poslednja izmena:
Još davno je Oliver Mandić to primetio...
"Nije za nju"
Jeseni te dodje u grad
Sa sela devojka
Zaljubih se tad
A ona me nije razumela
Hteo sam ja, hteo sa njom
Da budem ceo vek
Ali joj njen povrsni um
Dosapnu da sam mek
Ref. 2x
Nije za nju, nije za nju
Covek k'o ja da je ocima pije