Mazda 626

Ja mislim da ne treba mnogo da slusas druge, uzmi ono sto ti se svidja, pa posle razmisljaj.
I ja sam tako zapitkivao razne ljude, pa vec mesec dana otezem sa kupovinom.

Koliko vidim o ovoj temi svi govore filozofski, bez licnog iskustva. Igrom slucaja 99 sam postao sam vlasnik MAZDE 626 87. godiste, posle BMW iste klase- 1600 ccm., 4.5 m. Kupio sam je kao privremeno resenje, a vozio sam je do pre neki dan, dok je zena nije slupala.
120.000 km sam presao sa zamenom zup. kaisa i semeringa bregaste (50 E), i zamenom delova trapa: 2 viljuske sa kuglama i silen blokovima, 2 spone, manzetne (120 E), i sitnom revizijom limarije na zadnjim kosevima ( 50 E).Ulje, gume, akumulator, plocice .... ne racunam. Troskovi su slicni za sve automobile.
I ja sam do tada bio skeptik prema japanskim automobilima(NEMCI SU ZAKON), ali odnos cena-kvalitet-oprema, uvek ce biti u korist MAZDE. Pratio sam u medjuvremenu vlasnike GOLFA istog godista, inace skupljih u nabavci: generalne ili besomucno dolivanje ulja, kugle, jeftine, ali ih stalno menjaju, auspusi, ..... Uglavnom, "dobro ih sluzi", ali su stalno u servisu.
Da rezimiram. Uporedi cenu istog godista mazde, na kojoj najverovatnije nemas ulaganja, i nemackih iste klase, sa slicnom opremom. Troskove odrzavanja su slicni, s tim sto japanci retko idu u servis i prelaze 400-500.000 km bez problema

Kazes nama da govorimo bez licnog iskustva, a na kraju poruke kazes kako Japanci prolaze pola miliona kilometara bez ikakvih problema, a nigde nisi spomenuo sa kojim Japanskim autom si ti presao toliko.
Moja keva ima 1994 Toyotu Camry 3.0L V6 (188 hp) sa oko 130,000 milja (oko 208,000 kilometara). Kupila ju je jer se naslusala takvih prica kako mogu dugo trajati bez problema sto je daleko od istine. Bas smo je juce dovezli od mehanicara, $1,500 popravka (klima sama je bila $600) i to smo popravili samo ono najvaznije. Naveo mehanicar jos dosta toga, ali nije bilo bas neophodno pa smo odustali od toga za sada. Sa motorom stvarno nismo imali problema, ali zasto sve ostalo je ravno 0.

68Charger440:
Kazes nama da govorimo bez licnog iskustva, a na kraju poruke kazes kako Japanci prolaze pola miliona kilometara bez ikakvih problema, a nigde nisi spomenuo sa kojim Japanskim autom si ti presao toliko.
Moja keva ima 1994 Toyotu Camry 3.0L V6 (188 hp) sa oko 130,000 milja (oko 208,000 kilometara). Kupila ju je jer se naslusala takvih prica kako mogu dugo trajati bez problema sto je daleko od istine. Bas smo je juce dovezli od mehanicara, $1,500 popravka (klima sama je bila $600) i to smo popravili samo ono najvaznije. Naveo mehanicar jos dosta toga, ali nije bilo bas neophodno pa smo odustali od toga za sada. Sa motorom stvarno nismo imali problema, ali zasto sve ostalo je ravno 0.
Pa tome i brine kod Mazde,ima svu skoro mogucu elektroniku,el.retrovizore,stakla,klima i ostalo sve mislim ako to krene da se kvari da ce biti samaranja u servisu,znaci to je i poenta moje teme koliko se ona kvari i kakva je za odrzavanje.

Sa polovnim autima ti je sve lutrija jer mozes dobiti super auto, a mozes dobiti i lemon. Ja sam pre imao Dodge Intrepida 3.5L, jedan od boljih modela Dodgea iz tog perioda (sada ga moj cale vozi) sa bas svim opcijama, cak sam imao i dupli menjac (i automatik i manual). Stalno se kvario i cale bas planira da ga menja uskoro.
Moja jedna drugarica je kupila Dodge Shadow, znaci auto iz iste kompanije i jedan od losijih modela Dodgea, platila ga $900 kad je dosla u Ameriku. Vozila ga stalno bez problema dok ga nije razbila.

Takva situacija moze biti i sa Mazdom, moze te sluziti dugo bez problema, a moze ti ogromne probleme praviti.

I.Sikorsky:
Pa tome i brine kod Mazde,ima svu skoro mogucu elektroniku,el.retrovizore,stakla,klima i ostalo sve mislim ako to krene da se kvari da ce biti samaranja u servisu,znaci to je i poenta moje teme koliko se ona kvari i kakva je za odrzavanje.
Strah ti je opravdan, u smislu straha od opste pouzdanosti elektronike u novim generacijama automobila, u skladu sa uslovima voznje u Srbiji. Nekoliko udarnih rupa u kombinaciji sa hiper-osoljavanjem puteva, neznanje nadriservisera i automobil postaje problem! Ne jedan put nas sluzbeni Pasat iz 2000 je na slep sluzbi setao od servisa do servisa. Ford Skorpio iz 99 (buljavi) skoro da nisu hteli u servise! A za nase uslove ova dva modela su pojam pouzdanosti.
Moja Mazda je asolutna mehanika (centralnu bravu i elektro podizace prozora ne racunam), pa ne mogu biti objektivan za nove modele. Presla je 285.000 km kod dva vlasnika, i ima fabricki deklarisanu kompresiju. Analogijom, uklapa se u price o motorima koji prelaze 400-500.000 km. U mom okruzenju to nikoga ne cudi, jer redovno menjam ulje i filter za ulje na 7000 km, vozim na gas, i bez preke potrebe ne preopterecujem motor. Inace, Dijanu koju sam vozio 80-tih, prodao sam sa predjenih 400.000 km. Jos se vozi!!! Sreca, odrzavanje, ili dobar izbor? Ko zna sta je recept za kupovinu automobila, novog ili polovnog, sve jedno. Sa srecom

68Charger440:
Budi posten pa priznaj da "kevin" automobil nije bas referentan za poredjenje sa M 626. Serviseri bas takve cekaju. Redak auto, 3.0, V6. Redovan servis 700-800E. Morala je da bude svesna toga kad ga je kupovala.

Redak auto? Najprodavanije auto u Severnoj Americi. 430,000 primeraka godisnje se proda. Jedino se 2 Americka pickupa prodaju vise (Ford F-Series i Chevrolet Silverado).

Camry je najprodavanije auto u Severnoj Americi vec duzi period.

I podatak da ima 3.0L V6 je pozitivna strana, ne negativna. Jer je sigurno bolji nego 2.2L I4.

U pitanju je najbolja Camry nudena od Toyote te godine. LE (Luxury Edition) kao i najskuplja.

68Charger440:
Redak auto? Najprodavanije auto u Severnoj Americi. 430,000 primeraka godisnje se proda. Jedino se 2 Americka pickupa prodaju vise (Ford F-Series i Chevrolet Silverado).

Camry je najprodavanije auto u Severnoj Americi vec duzi period.

I podatak da ima 3.0L V6 je pozitivna strana, ne negativna. Jer je sigurno bolji nego 2.2L I4.

U pitanju je najbolja Camry nudena od Toyote te godine. LE (Luxury Edition) kao i najskuplja.
Posle ovog komentara prestajem sa polemikom, jer mi to nije manir, posebno ne preko interneta. Tek sam sada primetio da ti je registracija iz USA, a moj komentar o retkosti se odnosi na domace trziste! To sto je japanac najprodavaniji; da li ti nesto govori?

Momak je pitao o iskustvima sa M626, ja sam mu ih preneo, bez namere da vodim demagoske rasprave preko Okeana, sa covekom koji iz perspektive blagodeti obecane Zemlje, verovatno ne shvata problematiku i standarde kupovine i odrzavanja automobila u zemlji Srbiji. Pozdrav

Sto je veci motor kod Japanskih auta, to su boljeg kvaliteta i vise mogu prolaziti. Lokacija ne igra nikakvu ulogu tu. Sto znaci da ako ce ona Toyota u Evropi sa malim motorom moci preci pola miliona kilometara bez problema znaci da ce ona Toyota u Americi sa vecim motorom moci preci daleko vise.

Pricam iz licnog iskustva, po tvojima recima pola miliona kilometara bez problema da prelaze - nema sanse jer evo ova moja sa 2.5 puta manje kilometara stalno nesto ne radi na njoj.

Nije poenta gde se auto nalazi i koji motor ima. Poenta je da ti tvrdis jedno iako nemas iskustva sa tim a ja tvrdim drugo jer imam iskustva sa tim. Jer Japanci iz tog perioda su se svi pravili u Japanu, tako da dali se on prodavao u Americi ili Evropi ne igra ulogu. Danas se neki Japanci prave u Americi (izmedju ostalih i Camry) tako da bi mozda bila druga prica, ali se ne prica o danasnjoj Camry nego o '94 Camry.

nvlajic:
Posle ovog komentara prestajem sa polemikom, jer mi to nije manir, posebno ne preko interneta. Tek sam sada primetio da ti je registracija iz USA, a moj komentar o retkosti se odnosi na domace trziste! To sto je japanac najprodavaniji; da li ti nesto govori?

Momak je pitao o iskustvima sa M626, ja sam mu ih preneo, bez namere da vodim demagoske rasprave preko Okeana, sa covekom koji iz perspektive blagodeti obecane Zemlje, verovatno ne shvata problematiku i standarde kupovine i odrzavanja automobila u zemlji Srbiji. Pozdrav
Polako ljudi,bez svadje,svaki komentar mi znaci,jedino je zalosno to sto za Mazdu 626 iz 93 moram da platim oko 4000e,dok mi je neko napisao takav u Bosni iz 98 ima za te pare ili kada odem na www.mobile.de pa tamo nadjem Mazde 626 od 1.500e :sad: .

Mazda 626 1998 godiste i 125000 km.
Kupljena pre 10 meseci i bez problema-do sad.
Inace, za tih 5000 je alternativa bila MB C klasa, ali 1995 godiste i vrlo prazna. Osnovni model.
I kad mi prekipelo , odem i kupim mazdu. 3 godine razlike i el podizaci, pokazivac temperature, klima, cd plejer, centralna brava, nesto kao kodirani kljuc i demobilizator, el ogledala, maglenke + 4 zimske gume na felnama.

Plus ovog auta je da se ne kvari cesto-to je iz procitanih testova i nekih statistika ADAC-a gde je bio, par godina, auto koji se najmanje kvario. Trosi na otvorenom ispod 7, u gradu 8. Nemoj sad da neko nabedi kako lazem:) . Jednostavno ne hajcim ga i to je to. Ionako je penzionerski auto. I plus je da je to relativno moderni auto.
Naravno, ima i negativno. Prilicno tvrd auto iako nije sportski. Svaka neravnina te protrese dobro. Ne vuce nikako(mozda je to tajna male potrosnje?) ali sa 1900ccm i 90 ks i ne moze se ocekivati bolje. Prilicno bucan- i od guma i od motora a i ima i nesto trece sto jos nisam otkrio.

Saberi i oduzmi vredi svaki euro koji je placen.

tatrane8si.jpg

Ne kupujte automobile za koje nemate alternativu u obliku vise proizvodjaca delova.
Po mom iskustvu japanci su bas kvarni u tom pogledu .
Recimo za hondu HRV 1.6 v tec koja nova kosta 19.500 evra naplacuju senzor ABS a 270 evra ( za audi A 8 on kosta 48 evra ???? ) dalje amortizer prednji desni 368 evra ????
glavcina prednjeg tocka 742 evra ????? ludilo vrata gola prednja desna 764 evra
za pasata B 6 kompletna na otpadu za 250 evra ????
zato zaboravite na kosooke .:(:(:(

bobanms:
Ne kupujte automobile za koje nemate alternativu u obliku vise proizvodjaca delova.
Po mom iskustvu japanci su bas kvarni u tom pogledu .
Recimo za hondu HRV 1.6 v tec koja nova kosta 19.500 evra naplacuju senzor ABS a 270 evra ( za audi A 8 on kosta 48 evra ???? ) dalje amortizer prednji desni 368 evra ????
glavcina prednjeg tocka 742 evra ????? ludilo vrata gola prednja desna 764 evra
za pasata B 6 kompletna na otpadu za 250 evra ????
zato zaboravite na kosooke .:(:(:(
Cekaj pa passat b6 je novi model,kakva vrata za njega po otpadu :confused:

Polovno a u stvari staro par meseci .
Zato zaboravite Japanere ( adekvatno ime za ona zidarska kolica) i kupite
Nemacke automobile WV <AUDI, MERCEDES. ......pa sve ostalo onda...

Slične teme

Back