Mazda 3 problem

draganzeravica2000

Zainteresovan član
Poruka
107
Pozdrav,mazda 3 1.6 80kw 2006 dizel imam problem sa autom vec 3 mjeseca i polako gubim zivce,desio mi se problem na autoputu auto jednostavno nije htjelo da vuce kako treba imao je blokadu na 3000 obrtaja tu dodje i stane kazaljka se ne pomjera,nakon 3,4 dana sam odvezao majstoru na dijagnostiku i izbacilo je gresku nedostatak aditiva za regeneraciju dpf filtera.Odlucili smo skinuti dpf jer je povoljnije a usput sam i katalizator skinuo,ocekivao sam da ce auto prodisati medjutim to nije rijesilo problem.Dalje su majstori ustanovili da je riknula pumpa visokog pritiska zamjenili smo i to medjutim ni to nije rijesilo problem.Auto je isao malo bolje i nije imao blokadu na 3000 obrtaja ali bi isao normalno 10,15 min i opet bi lupio blokadu na 3000 obrtaja,medjutim kad mi se to desi u voznji ugasim i upalim auto i on ide normalno opet 10,15 min i tako u krug....Onda je majstor zamjenio neki ventil zbog kojeg se navodno turbina nije palila medjutim opet isto...
Na autu je sve ispravno,dizne su ispravne,ociscena je usisna grana i sve sto se moglo ocistiti od garezi,inace mi odziv na papucicu gasa kasni malo ali to je od kad sam kupio auto medjutim drugar mi tvrdi da je uvjeren da je problem u pedali(potenciometru)gasa da su riknuli neki senzori koji salju pogresne podatke o ubrizgavanju goriva,te da ju je potrebno zamjeniti.
Zanimaju me vasa iskustva i savjeti

Hmmm ..ne skidajte taj DPF nema potrebe
Svako auto ima pasivni program ciscenje DPF evt se moze ubrzati ubrzizgavanjem tecnosti za čišćenje .. isterate auto na aito put i nek radi neko vreme na preko 2500 obrtaja i on sam cisti .

Sto se tice tvog problema morat ces da odes na malo bolju diagnostiku Bosch ili Mazda ..moze biti 1000stvari a i ti sto menjaju na coravo sigirno pojma nemaju .. Limp mode se aktivira kad CPU registruje gresku tsko da ne može biti da je nema.. gasenjem auta samo nuliras stanje dok ponovo ne konstatuje gresku ..

Verovatno nesto oko zraka i regiuacije ali gde tscno dal na usisu(protokomjer) turbini ili na ventilima za regilaciju pritiska ili crevu to moras malo blize da lociras nema potrebe menjati sve redom .

Poslednja izmena:
Samo da javim,rjesio sam problem turbina je zezala.Vozio sam ga u Mazdin servis na dijagnostiku i izbacilo je lose punjenje turba pa je majstor onda rekao da ce morati turbina na ciscenje medjutim ipak je morala na remont koji me izasao oko 230 evra.Inace turbina iz vana nije lose izgledala nije imala lufta i crijeva su bila tvrda ali etoo..Jos mi je majstor sipao neku tecnost za ispiranje motora jer je valjda iznutra motor bio jako prljav vjrv posljedica loseg odrzavanja ili neodrzavanja prethodnih vlasnika ali sta je tu je.Bitno je da sad ako ide kako treba

Back