Mazalice Kraljevačke

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
26.193
Danas sam prvi put čula za njih. @Наталија очи моје mi je dala recept i uputstva (fala Nato oči i moje :heart: ), odmah se bacih na pos'o. Rekla mi je da sam stipsa i da sam trebala malo više smese da mažem ali za prvi put je super.:mrgreen::rumenko::mrgreen:

Mazalice Kraljevačke

500 gr mlevenog mesa
2 jaja
1 prašak za pecivo
2 supene kašike ulja (stavila maslinovo)
1/2 kašičice origana (mešavina začina za grčku salatu)
malo mlevenog bibera (mnogo)
1 kašika vegete (ovo nisam, ali sam dodala više začina i naravno so)
malo seckanog peršuna
malo margarina ili kajmaka (nisam)
3- 4 čena sitno seckanog belog luka
Dodala sam sitno iseckan struk praziluka
i još:
15 parčića starog hleba, bageta ili tost hleba (ja sam utrošila ceo tost hleb, onaj mlečni šta se lepi za nepce koliko je ukusan)

Na lebac namazati smesu i peći u tiganju tako da je strana sa mesom okrenuta na dole.

U mojoj interpretaciji to ovako izgleda:

viber_image_2024-04-11_19-24-08-294.jpg
viber_image_2024-04-11_19-24-08-161.jpg

viber_image_2024-04-11_19-24-07-752.jpg
viber_image_2024-04-11_19-23-15-727.jpg
viber_image_2024-04-11_19-23-14-365.jpg

У суштини није ништа спектакуларно, али је практично. Ако искрсне потреба а имаш мало млевеног и стари хлеб, зачас направиш нешто топло за појести.
Мени је највише одговарало кад немам баш времена, смућкам смесу и ставим у фрижидер, како ко долази гладан испржим по неколико комада.
ЛЕти уз шопску, спролећа уз зелену или цацики 🥰 и вози даље.

prvi put vidim ovako nešto u životu, dosta liči na "pantumaca" ili tost od rajčice... Također radimo piće koje se zove "gazpacho" od soka od rajčice, ako vas zanima mogu pogledati recepte, oni su jednostavne stvari koje za ljetne vrućine super dolaze iz Španjolske, iako mi je susjed rekao da se slične stvari rade i u Srbiji

Back