MATF- astronomija

nemanja2111

Početnik
Poruka
2
Pozdrav :bye:
Razmišljam o tome da upišem astronomiju na MATF u Beogradu, ali imam nekoliko pitanja vezanih za ovaj smer:

1. Da li je ovaj smer u odnosu na druge matematičke teži ili lakši I zašto?
2. Kakve su šanse za zaposlenje posle ovog smera u struci? I da li je moguće raditi bar kao profesor matematike?
3. Kakva je organizacija i kako je primenjena bolonja na ovom faksu?

Unapred hvala na odgovorima, jer sam prethodno pretražio sve moguće forume i nisam pronašao odgovore na ova pitanja. :confused:

Da si pretrazio njihov forum mozda bi i dobio odgovor ;)
Elem o tezini ne vredi raspravljati , jer je sve relativno i obuhvata mnogo faktora . Posle ovog smera u srbiji ne mozes nista (kao i od vecine drugih fakulteta) , mozes kao profesor matematike , ali ce skole pre zaposliti coveka koji je zavrsio bas za profesora matematike . Medjutim u inostranstvu ce te drzati kao malo vode na dlanu (ako si odlican student naravno) . Bolonja se primenjuje koliko je to moguce kod nas u Srbiji .

Da si pretrazio njihov forum mozda bi i dobio odgovor ;)
Elem o tezini ne vredi raspravljati , jer je sve relativno i obuhvata mnogo faktora . Posle ovog smera u srbiji ne mozes nista (kao i od vecine drugih fakulteta) , mozes kao profesor matematike , ali ce skole pre zaposliti coveka koji je zavrsio bas za profesora matematike . Medjutim u inostranstvu ce te drzati kao malo vode na dlanu (ako si odlican student naravno) . Bolonja se primenjuje koliko je to moguce kod nas u Srbiji .

Odgovor ti je veoma uopšten,
Što se tiče težine istina je da je to relativan pojam, ali ja sam mislio na poređenje tog smera sa ostalim matematičkim.
I ko to kaže da sa fakultetom nema posla u Srbiji tu priču poturaju samo oni koji su završili privatne jer niko sa takvom diplomom neće da ih zaposli.
A što se tiče bolonje zanima me da li je tačno da je u Beogradu najslabije primenjena?

Odgovor ti je veoma uopšten,
Što se tiče težine istina je da je to relativan pojam, ali ja sam mislio na poređenje tog smera sa ostalim matematičkim.
I ko to kaže da sa fakultetom nema posla u Srbiji tu priču poturaju samo oni koji su završili privatne jer niko sa takvom diplomom neće da ih zaposli.
A što se tiče bolonje zanima me da li je tačno da je u Beogradu najslabije primenjena?

Gle odgovor je na mestu , samo se tebi on ne svidja ;)
Svako ko ti kaze da je neki fakultet tezak ili lak , govori subjektivno . Ali evo ti najjobjektivniji odgovor : Ako ti ide matematika , volis matematiku i uzivas u njoj , fakultet ce ti biti prost i bice ti to najjbolje 4+ godine u zivotu ....
Medjutim mnogi se zajebu kad upisu astronomiju jer nisu ocekivali toliko matematike , pa se prebace na astrofiziku .
Ovo za zaposlenje , mogu ti samo reci da se probudis i pogledas gde zivis ..... Pogledaj statistiku nezaposlenih ljudi sa diplomama drzavnih fakulteta pa ce ti biti jasno . A astronomija posebno , posto u srbiji nije razvijen taj deo nauke . Jedino da budes neciji asistent , ali za to moras biti odlican student .
Na zalost , tacno je da je slabo primenjena (nisam siguran koliko u odnosu na druge studentske centre) . Ali stvari se popravljaju svake godine !

U svakom slucaju , uvek mozes otici jednog dana do fakulteta i popricati sa profesorima i studentima da dobijes informacije iz prve ruke .

Back