Matematički fakultet u Beogradu

Презадовољан смерон Информатика.
Математика је 90% базирана на ствари које су корисне за програмирање.
Програмирања, алгоритама и стручних предмета сасвим довољно.

Када бих опет бирао факултет из области ИТ, дефинитивно бих уписао опет Математички факултет смер - Информатика.

zelim da upisem ovaj smer Статистика, актуарска и финансијска математика, sad sam 3.gimnazije, drustveni smer :/
znate li nekog ko je sa drustv upisao matematiku, kako mu ie i tako to...?
je l' mnogo tesko i koliko vam znaci to znanje iz srednje?
molim vas odgovorite, valjalo bi da skoro odlucim.

Pa, od ove godine i ja krecem na astrofiziku, a posto ljudi pre mene nisu dobili odgovore "iz prve ruke", sada se nadam da ce meni ti ljudi reci po nesto ako su na kraju upisali astrofiziku.

Samo bih zeleo da cujem utiske, odnos sa profesorima, broj ucenika na smeru i to....

Hvala!

Studiram na ovom faksu,smer Statistika,finansijska i aktuarska matematika. Moram odmah da kazem da iako se smer zove ovako,zapravo jako malo ima finansijske i aktuarske matematike(po jedan predmet,oba su Elementi fin(akt) mat).
Smer se vodi kao jedan od najtezih,ali u principu ako redovno radite mozete da savladate u nekoj meri gradivo. S tim sto ako niste iz matematicke gimnazije tesko mozete da imate visok prosek.
Znanje iz srednje skoli znaci u smislu da morate dobro da vladate njome,prosto stvari koje se rade na faksu su mnooogo teze i ako ne znate te osnovne stvari iz skole bice jos teze. Matematicki receno vase dobro baratanje srednjoskolskom matematikom je "neophodan ali ne i dovoljan uslov" za dobro baratanje gradivom na faksu.
Sve u svemu najisplativiji su programerski smerovi,to se trazi bas. Ovo ostalo kako se ko snadje.

Listajući stranice, već sam počela da gubim nadu da ova tema postoji :P
Ima li nekoga na forumu ko je upisao matematički fakultet i može da odgovori na nekoliko pitanja?
Dvoumim se između smera informatika i astroinformatika... Na sajtu faksa piše da AI traje četiri godine i "obuhvata" program informatičkog smera. Je l' to znači da oni sa astroinformatike imaju iste (i veće) mogućnosti za zaposlenje, ili se poslodavci ipak mršte kada primete to astro.

Ja sam na matematici, ali pohadjam jedan predmet sa i smerom, i nije im nesto preterano tesko, samo ih mrzi da uce :)
nemoj biti lenja!
A lazu za ono da dobar prosek ima samo neko iz matematicke, ima dosta ljudi na mojoj godini koji imaju dobar prosek, a nisu iz matematicke! To je samo izgovor, znas, uvek je neko drugi kriv!
Niko iz matematicke ne zabranjuje drugima da uce! A za kontraprimer, ima i ljudi iz matematicke koji ne uce xd
Samo ti radi redovno, ne kampanjisi, i nece biti nikakvih problema!
A smer upisi koji ti se vise svidja, na kraju ce biti isto :)

Pozdrav,
interesuje me smer primenjena matematika, pa da li bi neko ko je upućen
mogao da mi kaže kako je tamo, koje su opcije za posao kasnije, itd?

Cao, ja sam na smeru primenjena matematika, nije tesko, imas dosta numericke, i to se uglavnom radi na kompu. Teorija je veoma laka, ali veoma dosadna ;)
A za posao ne brini, ako si vredan i dobro znas, lako ces naci posao! Kod nas stalno dolaze firme koje traze strucnjake i otimaju se! S tim sto vecina teze dogura do cetvrte godine, jer, nazalost, kao i na svakom faxu, preovladjuje lenjost i kuknjava. Ponavljam opet savet, samo ti uci redovno jer bez motike 'leba nema, i nema da brines :)
Srecno!

Pozdrav.
Imam pitanje u vezi sa smerom Informatika, master studije.
Zanima me da li može neko sa završenim nekim drugim fakultetom (koji nema matematiku/ozbiljnu informatiku u programu) da upiše master studije. Zanima me koliki problem može da bude razlika u znanju i da li se traži polaganje nekakvih ispita razlike.

Back