Matematicki fakultet ili RAF?

Dakle pitanje je, sta je bolje upisati, RAF- racunarske nauke ili Matematicki fakultet- Informatika. Da li se isplati dati tolike pare za RAF? Koji je pogodniji za sticanje znanja iz programiranja od ova dva fakulteta? Iskustva, preporuke? :)

RAF je dobar privatni fakultet i kao i svaki drugi privatni fakultet nije tezak za zavrsavanje. Ja bih upisao MATF i ako zavrsis prvu godinu u roku (das bas sve ispite) onda nastavis dalje, a ako ne odnosno dodje do obnove ili das samo minimalni uslov onda se lepo prebacis na RAF i zavrsis u roku.
Sto se tice znanja to je individualno i zavisi od toga koliko samostalno radis sto se tice odnosa nastavnog osoblja prema studentima onda je tu RAF daleko bolja opcija od bilo kog drzavnog fakulteta.

Slazem se s ovim gore, ali kada dodje na zaposljavanje jedan Rafovac i jedan Matfovac, kolike izglede ima druskan s RAFA :think:

Ako ima jaci portfolio od tebe oduvace te, a ako ti imas jaci portfolio oduvaces njega. Diploma ti je mali plus prilikom zaposljavanja, a ne ultimativno sredstvo kao sto je to bilo za vreme komunizma. Jedino ako ne tipujes na rad u skoli tamo postoji nezvanicna polisa da se ne zaposljavaju ljudi sa privatnih fakulteta jer su "ruzni i glupi", a sa drzavnih "pametni i lepi".

Definitivno ima logike sve to sto si rekao, drago mi je da sam naisao na podrsku misljenja. Uostalom dobar deo ljudi iz IT sektora na kraju zavrsi samostalno i daleko od drzavnih institucija tako da diploma definitivno nije presudna. Rad na prvom mestu, onda sve ostalo. Pozdrav i hvala puno!

Back