Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Dakle pitanje je, sta je bolje upisati, RAF- racunarske nauke ili Matematicki fakultet- Informatika. Da li se isplati dati tolike pare za RAF? Koji je pogodniji za sticanje znanja iz programiranja od ova dva fakulteta? Iskustva, preporuke?
Dakle pitanje je, sta je bolje upisati, RAF- racunarske nauke ili Matematicki fakultet- Informatika. Da li se isplati dati tolike pare za RAF? Koji je pogodniji za sticanje znanja iz programiranja od ova dva fakulteta? Iskustva, preporuke?
RAF je dobar privatni fakultet i kao i svaki drugi privatni fakultet nije tezak za zavrsavanje. Ja bih upisao MATF i ako zavrsis prvu godinu u roku (das bas sve ispite) onda nastavis dalje, a ako ne odnosno dodje do obnove ili das samo minimalni uslov onda se lepo prebacis na RAF i zavrsis u roku.
Sto se tice znanja to je individualno i zavisi od toga koliko samostalno radis sto se tice odnosa nastavnog osoblja prema studentima onda je tu RAF daleko bolja opcija od bilo kog drzavnog fakulteta.
Ako ima jaci portfolio od tebe oduvace te, a ako ti imas jaci portfolio oduvaces njega. Diploma ti je mali plus prilikom zaposljavanja, a ne ultimativno sredstvo kao sto je to bilo za vreme komunizma. Jedino ako ne tipujes na rad u skoli tamo postoji nezvanicna polisa da se ne zaposljavaju ljudi sa privatnih fakulteta jer su "ruzni i glupi", a sa drzavnih "pametni i lepi".
Definitivno ima logike sve to sto si rekao, drago mi je da sam naisao na podrsku misljenja. Uostalom dobar deo ljudi iz IT sektora na kraju zavrsi samostalno i daleko od drzavnih institucija tako da diploma definitivno nije presudna. Rad na prvom mestu, onda sve ostalo. Pozdrav i hvala puno!