Matematicka Gimnazija

@famine victim

ovaj prvi zdatak mislim da moze preko kongurentnosti, malo vise se zapisuje ali je po meni logicnije

a za diofantove jednacine ti ne mogu pomoci...
umem da ih resim pogresno, to ti ne treba pretpostavljam ;)

ja vam dodjem k'o profesionalni amater... :lol: :rolleyes:

famine victim:
s obzirom da ste u matematickoj svi genijalci, mozel mala pomoc?
diofantske jednacine
1. Dokazati da ako je x^2 + y^2 = z^2, onda je jedan od brojeva x i y
djeljiv sa 3: jedan od brojeva x, y i z djeljiv sa 5; a proizvod xyz djeljiv sa 60.

2. Rije·siti Diofantovu jedna·cinu 3^X- 2^Y = 1.

3. 3^X + 4^X = 5^X

hmmm.. :D..
mi smo ovo u osmom radili.. :) :-D :-D :-D ..
nije to toliko tesko kad razmislis..
mislim da sam tu oblast najbolje skapirala.. :)..
to i kombinatoriku..

E, ljudi, ja zavrsila MG pre 24 godine. Niko iz moje generacije i nije vise u zemlji...sem nekih retkih entuzijasata koji su ostali. MG je odlicna skola, ne samo sto se trice profesora, nego po atmosferi... :razz: :razz: bar je bila, a nadam se da jos uvek jeste

matora63:
E, ljudi, ja zavrsila MG pre 24 godine. Niko iz moje generacije i nije vise u zemlji...sem nekih retkih entuzijasata koji su ostali. MG je odlicna skola, ne samo sto se trice profesora, nego po atmosferi... :razz: :razz: bar je bila, a nadam se da jos uvek jeste

Ja sam cula da je atmosfera losa, veze izmedju ljudi slabe.

predrasudi...
atmosfera je najjaca...profesori su gotivni, e sad sto ima dece sto su iskompleksirana i moraju da budu ''naj'' ali izlece se oni tokom meseci...i ima mnogo ljudi sto panice za cetvorku, ali i oni se izlece tokom meseci...
to je samo na pocetku u prvoj...i pricamo o manjini...
meni je extra tamo, i ne bih je menjala ni za sta...!!!!

Nisu predrasude, sestra mi ide u MG. Dobro, kapiram je da je malo smor kad ima vise decaka nego devojcica (jel to i kod tebe slucaj?), treba vise vremena za zblizavanje.

Neki se ne izlece, veruj mi. :)

Kako si prosla na polugodju?

Ja zavrshila MG davne '82. godine :-P Bila je super school i nadam se da je josh uvek tako. Vidim po uspehu klinaca na Medjunarodnim Olimpijadama :p :p :p Bilo je vishe dechaka i sad radim u firmi gde ima vishe mushkih i mogu reci da je tako mnooooogo bolje :-P Mi, zhene, smo gadne. :twisted: Samo neshto muljamo i ogvaramo. :wink:

cuo sam da je matematicka dobra samo zato sto ti traze da znas samo matis, eventualno malo fizike i hemije....
mos da budes i nepismen...
za atmosferu ne znam,al posto znam dva lika koji idu u MG mogu da zamislim kakvu atmosferu oni prave.... :lol:

jer moze neko da mi kaze nesto o matematickoj gimnaziji?? Ne znam dali da probam da upisem... ja obozavam matematiku... aaa ne volim sve one drustvene predmete... Sta vi mislite... kako je tamo... i jer tu skolu upisuju skoro svi koji su prosli na takmicenjima i tako to? hvala...

Back