Ma ne ljutim se nego si poceo sa"sta ce ti motka..."kao da je 30gr neznam sta,a to poredjenje sa tezinom veglera ti opet nije u redu,ja stvarno sa Catanom ne bih smeo da zabacim vegler preko 14-15gr,iako na njoj pise 20gr,a Trianu ne bih opteretio sa vise od 60-70% deklarisane tezine bacanja tako da opet ima smisla koristiti ih i ne meri se korisnost stapa tako,koliki teret ces da bacas,sta reci onda somarosima koji imaju stapove tipa 100-200gr,150-300gr... a vecina ih koristi za kacenje babuskica od 50-100gr a tek varalicari ne kaci nista teze od 30-ak gr na njih,onda ispada da ni njima ne treba vise od 80 gramca!?
Ali ajde ti sad reskiraj sa saranom od 3-4 kila na Catanu,da znas ono sto ja znam kako sam lako slomio dva vrha dosad (jedan je doduse slomila moja lepsa polovina greskom ali opet dokazuje koliko je Catana nezna) tako da to nije nepotrebno,nije luda Triana sto i dalje pravi ovakve meceve,kao ni Kamasaki,kao ni... znaci ima primene i za njih,a kakav bih ja to match orijentisani ribolovac bio kad bih dosao na neku vodu,cuo da radi krupnija riba i onda se spakovao i otisao jer me je strah da ne slomim Catanu,nego lepo raspakujem Trianu i udri,MORA se imati vise stapova za svaki ribolov i svaku situaciju!!

A sto se SportComm-a tice,pa lepo me ti uputi a ovamo kazes odrali me ti koji su mi naplatili Saharu toliko,e pa oni su mi je naplatili toliko i jos mi dali neku sa ogrebanom spulnom na jednom mestu i jednom tackicom na kucistu (verovatno je"testirali") jos negde 2003-e ili tako nesto,znaci mozda si je ti kupio godinu-dve posle pa te je kostala jeftinije,mene je ona sa Catanom kostala oko 13 000 i nesto preko,to je u to vreme bilo oko 175 eura a Catana je valjda bila oko 100 eura,tako da me Sahara bas kod njih kostala skoro 80 eura,nisu oni najjeftiniji,nasao sam posle kod Leke u Bistro u PN-u isti komplet za 165 eura ali... kasno!
Imam Shimanove kataloge otkad sam kupio prvi stap i masinicu (gorepomenuti) pa nadalje,znaci zadnjih 5 i moracu bas malo da ih prelistam da vidim da li je Exage naslednik Sahare,opet kazem da sam negde video da za njega pise (mislim da je bio na Formax sajtu) da ima 2+1 lager a Sahara valjda 3+1 ili cak 4+1,pa sam zato malo sumnjicav,a gde to ima Exage (match primerak) za 50 eura,Formax jeste skup,kod Leke sam video za 5000 dindzi,gde to ima toliko jeftino!?
A ne kazem da neznas sta je akcija a sta tb,nisi lepo procitao,napisao sam da NE MESAS to,jer cas pises sto ce mi stap tb 30gr a posle kazes da je Triana prejaka jer stap tolike akcije nije za belu ribu... tako nesto da ne vadim citate sad,nije bitno,znaci mislio sam nemoj da zbunjujes one koji citaju,znas ti sta znaci,znam ja sta znaci ali neko nece znati pa kad procita... na to sam mislio!
Ja i ne koristim line-clip kad pecam,ni krupnu ni sitnu ribu,jer mi nije to bas sigurno,napisao sam da sam je dosad jedino koristio kad nemam sistem da mi se ne odmota struna sa spulne dok stoji sklopljen stap,ali ovo je interesantno sto nudi Browning,pazi kad se taj line-clip istegne pola santimetra onda lako moze i kocnica da radi iako struna ide kroz line-clip a da ne pricam koliko je lako smaknuti je kad ti feder namesti strunu pod prst,moze biti interesantno,jos da ima borbenu kocnicu!?
A prenos i kolicina namotanog najlona ti dodju jedno isto,svi match modeli masinica imaju spulne vrlo slicnog oblika i dimenzija pa zato moze da se procita u specifikacijama neke masine da uvlaci na primer (lupam) 98cm najlona jer ima prenos 6:1 a neka druga recimo 108cm jer ima prenos 7,2:1 sto ipak dosta znaci kad stalno treba da zabacujes i motas strunu nazad sa solidno velike daljine,a moracu da vidim kad i ako kupim Exage koliki je obim spulne i da li je povecana u odnosu na Saharu,ili izmeri sam pa mi kazi,lepo bi bilo ako je istina to sto si procitao negde,vise mi se svidja Exage zbog borbene kocnice nego Browning ali jos nisam odlucio!?
Pozdrav 8)