match štap

Sta bi ste mi preporucili od masinica za dalji izbacaj tankih najlona.
Jos uvek sam na staroj Sigmici ali dosli neki "Novi klinci"
Sla na stranu sta ima kod nas da se kupi a da "Lepo pakuje najlon"

Najlon lepo pakuje svaka masinica od 40-50 eura a struna je problem, a ako ti vec treba za match ribolov sad je vreme da iskoristis popust za Shimano robu od 30% u Formax-u do 5.Jula i da kupis neku match masinicu, sad sa ovim popustom za 70-ak eura mozes da kupis Stradic 2500GTM RB gde valjda dobijas jednu klasicnu spulnu (recimo za pecanje sarana, deverike... sa 0,25mm) i jednu plitku za recimo za belu ribu (recimo 0,16mm) ili Super 2500GTM RB za oko 1200 dinkica manje ako ti je Stradic skup!
Pozdrav :cool:

Nista te nisam razumeo sta si pitao???Struna ti ne treba za plovkarenje, najlon ti je bolja solucija a ako kupis dovoljno mek a jak (recimo Colmic Fendrel, Trabucco T-Force...) nece praviti osmice pod uslovom da ga namotas kako treba i koristis redovno!

Nema problema, dobar deo ljudi to cini jer se izraz struna koristio od pre par vekova kad je konjska dlaka iz repa ili ispredena struna bila koriscena za ribolov ali to vise nije aktuelno jer je pravi naziv materijala najlon dok je struna ono sto se danas pravi od raznih sintetickih vlakana (dynema...) i logicniji je naziv, a neki kazu i pletenica!

Evo ja uzeh od Žolta iz Ade dva Maver Diamond Fine Match-a od 420 cm i ovako na suvo mislim da se nisam prevario. Dosta lepo urađeni štapovi sa SiC karikama i plutanom drškom. Završna obrada korektna. Fino balansirani i prilično jaki, akcije B-znači malo mekša, što inače ja i volim. Ono što piše na blanku 5-15 g je upravo težina veglera koji se mogu bacati njime i mislim da je sam blank dovoljno jak i za veće ribe od deverike i bodorke za šta je inače namenjen. Jedino me cena buni jer sam ja platio po 5.700 din/kom., a u Mađarskoj je cena oko 29.000 Ft što je oko 10.000 din.

Imam ja vec bolonjez,Colmic Perfecta 10-30gr,5m (za Veliku i Juznu Moravu je to puna kapa,one su ionako po 30-40 metara siroke i sporog toka) ali eto resih da prodam jedan match stap i da predjem na stek,poznajem jednog takmicara koji uvek ulovi vise ribe na stek nego mi na match i na petljase,a ja ipak puno lovim i opet je to malo,a da ne pominjem koliko on velike ribe moze da izvadi na gumicu dok meni i saran od par kila moze da pokida 0.10 predvez i cao djaci,tako da cu ipak prodati jedan od onih kompleta i nabaviti stek za prolece!!
Pozdrav 8)

koja je tezina toga stapa?pozzzzzzzzzz

Posle duzeg vremena resio sam da se podnovim novim match stapom tako da sam uzo Tubertini Nici Evola 4,2m 8-12gr ,na vodi ga nisam jos probao ali mi odaje utisak da ce biti jedan vrlooo jako dobar stap,a nadam se skorijem izlasku pa cu i preneti nadam se pozitivne utiske o njemu.:per:

Back