Upisati ili ne? Sta mislite?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo ja kao profesor univerziteta mogu da ti kazem da ce se izjednaciti zvanja, ali ne i broj ESPB bodova. Master i diplomirani ce mozda imati isto zvanje, ali ce master imati 240 poena a diplomirani 200 tako da to nikako ne moze biti isto, jer ti master ostaje jedini put do doktorskih studija. Naravno, ukoliko te to ne interesuje onda se mozda isplati da cekas![]()
Kod nas mogu da se upisu direktno doktorske...
ETF BgGde to...? Na kom faksu?
Evo ja kao profesor univerziteta mogu da ti kazem da ce se izjednaciti zvanja, ali ne i broj ESPB bodova. Master i diplomirani ce mozda imati isto zvanje, ali ce master imati 240 poena a diplomirani 200 tako da to nikako ne moze biti isto, jer ti master ostaje jedini put do doktorskih studija. Naravno, ukoliko te to ne interesuje onda se mozda isplati da cekas![]()
Evo ja sam diplomirala u julu i izdali su mi i uverenje da imam ukupno 300 bodova i da je moja diploma ekvivalent masteru, a sad sam i doktorske upisala. Zavisi na kom si fakultetu. Prica se da ce vecina sa prirodnih nauka izjednaciti zvanja, dok na drustvenim bez mastera ne mozes na doktorske.
Nisam se lepo izrazila, i meni je diploma ista kao pre. Ali kod prodekana se moze (uz novcanu nadoknadu, naravno) izvaditi uverenje o ekvivalenciji diplome i master zvanja sa pobrojanim svim predmetima i brojem poena koje oni ponaosob nose. U inostranstvu recimo, kada upisujes Phd, traze da imas Master ili Diplomu! Tako da je to i u inostranstvu isto. Magistri su sad u neobranom grozdju, imaju vremena do 2011 da doktoriraju ako hoce, a sta posle biva ne znam. Mozda ih degradiraju na master.Ja sam sa Filoloskog. Zavrsila pre par godina. Mi nismo imali nikakve bodove. Drugarica je tek sad skoro diplomirala, i u diplomi joj nisu pisali nikakvi poeni, potpuno ista diploma kao moja
Ne znam, mozhda je bolje sachekati. Uveliko se
pricha da tje se izjednachiti dipl i master.
Ne znam, mozhda je bolje sachekati. Uveliko se
pricha da tje se izjednachiti dipl i master.