Masovnost blokada

Koliko iz cuga znaš imena stradalih toliko ti je i stalo.
Nijedno!
Da li im znas imena ili ne, ne govori da ti je stalo ili ne. Valjda u čoveku ima nešto hrišćansko, neka želja za pravdom, nekakav žal za izgubljenim životima, bilo da poznaje poginule, bilo da ne poznaje. Ne znam ime nijednog poginulog Rusa i Ukrajinca, pa mi je žao što ginu.

Ovde je tema da li će se poštovati zakon i da li će se kazniti odgovorni. Ili mislite anketirati po Srbiji kome je stalo, pa ako ima dovoljno onih kojima nije stalo, onda nema potrebe da se zakon poštuje. :D

Nijedno!
Da li im znas imena ili ne, ne govori da ti je stalo ili ne. Valjda u čoveku ima nešto hrišćansko, neka želja za pravdom, nekakav žal za izgubljenim životima, bilo da poznaje poginule, bilo da ne poznaje. Ne znam ime nijednog poginulog Rusa i Ukrajinca, pa mi je žao što ginu.

Ovde je tema da li će se poštovati zakon i da li će se kazniti odgovorni. Ili mislite anketirati po Srbiji kome je stalo, pa ako ima dovoljno onih kojima nije stalo, onda nema potrebe da se zakon poštuje. :D
E, moj bajo, da je tebi stalo do njih znao bi kako je rodbini, roditeljima, bilo bi ti stalo do njihovih osećanja, mišljenja. Tebi je stalo do tvog strvinarskog dupeta. Kakva crna pravda!!!

Ne treba oni da imenuju ljude iz opozicionih stranaka,. ali ne treba ni da im zabranjuju da izlaze na izbore. To stalno rade i gube mnoge umerene ljude od sebe, često imaju taj stav - ako nisi sa mnom protiv mene si. To je nekako jako radikalan pristup. Odgovara radikalnom temperamentu. Ja nisam, a i mnogi ljudi nisu.
Ne vidim da je problem da bude više opozicionih lista, a biće ih svakako. Zato takvo ponašanje deluje detinje i čak i bezobrazno - podrži me inače si SNS. To je etiketiranje i nije pristojno. Poznat opozicioni manir zbog kojeg su stalno beznačajna opozicija. Ako imaju pozitivnu energiju drugi će ih sami slediti.

Da li i tebi deluje da imaju sve više negativnih poruka? Stalno ograđujemo se od ovog, onog, nećemo ovo ono, ako nisi sa nama itd.. Treba graditi mostove, a ne rušiti ih u startu.

Ja nemam sumnje da svako ko iz opozicije izađe samostalno na izbore, to čini u prilog Vučiću. Iskreno bih voleo da mi neko objasni kako uopšte mogu da pređu cenzus. I sad mi treba njih da podržimo da se samoubiju i protraće dragocene glasove? Nije mi baš jasna ta logika ali dobro. Jedino gde vidim korist od opozicije a ne teret, je da podrže listu studenata na kojoj se neće naći niko od njih i da ne izlaze na izbore. U bilo kom drugom scenariju otežavaju studentima pobedu a sebi ne čine ništa, jer svakako ni cenzus ne mogu da pređu.

Ako su studenti sigurni u podršku glasača koji nisu opozicioni i koji ne vole opoziciju, šta bi bio problem da celokupna opozicija bude na drugoj listi ? recimo.

Oni i jesu bili ujedinjeni u SPN koaliciji ali su svojom voljom odlučili da se raspadnu. I ja sam očekivao da će ih ovo sve sa studentima malo pogurati da se ponovo ujedine i pomognu sa svoje strane koliko mogu. Ali oni su odabrali da urade - ništa. Ali bukvalno i totalno ništa. Tamo više niko ni sa kim ne priča. Ne samo da neće da se okupe, nego kao da se trude da svako za sebe iznese drugačiji predlog od onog drugog. To da oni izađu na jednoj listi se nikad neće desiti. Prosto nema šanse. Ima da bude svinjac od 10 listi gde će svi biti ispod cenzsa. Za njihovo dobro je da se ujedine oko podrške studentima i ne izlaze na izbore. To im je jedini način da povrate ugled.

Ne intenzitet nije pao , vidimo da i dalje ima protesta širom Srbije, sad u subotu kad sam bio u gradu ona ulica ispred Filološkog je bila zatvorena, bilo je dosta okupljenih studenata, profesora, građana koji su im daju podršku, neki su se i potpisivali markerom na ono platno koje je bilo tamo , itd, čak sam malo i proćaskao sa par profesora i studenata , čak mi je i jedna profesorka rekla , da da pričaju da masovnost protesta opada jer to bi oni možda voleli da je tako, ali realnost je ipak malo drugačija, uostalom protesti i blokade traje već 6 meseci i to širom cele Srbije i to gotovo svakodnevno, pa naravno da nije moguće da baš svo vreme svuda bude baš uvek isto intenzitet niti je realno da sad svaki dan ili svaki vikend se okupi preko pola miliona ljudi u gradu kao što se okupilo onda 15. Marta , te neke malo amplitude i oscilacije su normalne ali svakako da niko se nije predao i da niko ne misli da dolazi u obzir bilo kakvo vraćanje na staro i u stanje kakvo je bilo pre Novembra meseca (niti je tako nešto uopšte više i moguće).

Takođe i ono što je izvesno je da su ovi protesti naneli trajnu štetu ovoj vlasti i njihovom rejtingu i da šta god da urade oni taj rejting više ne mogu da povrate, pa sve i da su neki ljudi se možda malo umorili od svega toga i prestali da idu na proteste to ne znači da su prestali da ih podržavaju i da podržavaju promene a pogotovo ne da su daleko bilo promenili stranu ili počeli da podržavaju vlast.

Znači ja sam još u Januaru rekao da je vrlo moguće da ćemo tokom cele ove godine imati proteste (s obzirom da su litije u Crnoj Gori trajale 17 meseci i skoro punih godinu ipo dana) a evo skoro pola ove godine je već prošlo i ono za tako dug periodu normalno je i prirodno da povremeno intenzitet nekad malo oscilira.

Primetno je da je u nekoliko proteklih dana intenzitet blokada drasticno pao.

Da li je to posledica toga sto studenti ne zele opoziciju na listi i ovi im sada udaraju kontru tako sto ne salju svoje aktiviste na blokade?
Vidimo se.

IMG-0632.jpg

Iskreno, ovo je baš ponižavajuće za opoziciju.

Generalno taj stav 1. ne želim te na listi, ne želim tvoje mešanje, a 2. ako izlaziš na izbore onda si SNS.

??

Da li to zvuči normalno?

Drugim rečima, želimo da se opozicija samoukine zarad naš liste. Ne znam, ja nisam opozicija, ali smatram da je to pomalo loša i isključiva politika.
To je apsolutno nedemokraticna politika. I iskustvo koje je taj narod u Srbiji vec imao kroz svoju istoriju "svi koji nisu sa nama su oni drugi" izgleda nije okrznulo studentske plenume, njihove profesore i one koji stoje iza njih.
I to je "intelektualna elita" te drzave, ybg.

No, ja i dalje mislim da ce u zadnjem casu doci do "promene" misljenja studentskih plenuma i da ce uci u koaliciju sa nekim delom udruzene opozicije. Jer bez opozicije ne mogu ni da vrse kontrolu izbornog procesa ni glasackog mehanizma u krajnjem slucaju. Na stranu sto nece imati ni sa kim da izadju na predizborme mitinge, medijske panele a da ne govorim o formiranju vlasti ako pobede na izborima. Sami studenti niti imaju zivotnog ili radnog iskustva a opet ako zele studije da privedu kraju nemaju vremena ad se bave politikom. Njihovi profeosori su zivotno iskusniji ali vecina bez ikustva u realnom poslovnom zivotu izvan univerziteta. Opozicija im je neophodna da bi bilo sta pokusali i uradili.

jedno je što više, a drugo je ujedinjeni.

Ako su studenti sigurni u podršku glasača koji nisu opozicioni i koji ne vole opoziciju, šta bi bio problem da celokupna opozicija bude na drugoj listi ? recimo.
Ne bi bio problem ali bi onda studenti blokaderi propali na tim izborima. Jer sta su studenti blokaderi ponudili drugo od opozicije? A opet u opoziciji sede mnogo ozbiljniji ljudi od njihovih "neutralnih" profesora ili anonimnih nepotkupljivih i uglednih strucnjaka kojima se mashe.

U sustini ako se bavis politikom ti vise nisi student, politicar si. A tvoj poziv koji te je "delegirao" za moralnu vertikalu danasnjeg srpskog drustva je sa nazivom "student". Student je covek koji ide i zavrsava neku skolu a ne neko ko se bavi necim drugim.

Ne intenzitet nije pao , vidimo da i dalje ima protesta širom Srbije, sad u subotu kad sam bio u gradu ona ulica ispred Filološkog je bila zatvorena, bilo je dosta okupljenih studenata, profesora, građana koji su im daju podršku, neki su se i potpisivali markerom na ono platno koje je bilo tamo , itd, čak sam malo i proćaskao sa par profesora i studenata , čak mi je i jedna profesorka rekla , da da pričaju da masovnost protesta opada jer to bi oni možda voleli da je tako, ali realnost je ipak malo drugačija, uostalom protesti i blokade traje već 6 meseci i to širom cele Srbije i to gotovo svakodnevno, pa naravno da nije moguće da baš svo vreme svuda bude baš uvek isto intenzitet niti je realno da sad svaki dan ili svaki vikend se okupi preko pola miliona ljudi u gradu kao što se okupilo onda 15. Marta , te neke malo amplitude i oscilacije su normalne ali svakako da niko se nije predao i da niko ne misli da dolazi u obzir bilo kakvo vraćanje na staro i u stanje kakvo je bilo pre Novembra meseca (niti je tako nešto uopšte više i moguće).

Takođe i ono što je izvesno je da su ovi protesti naneli trajnu štetu ovoj vlasti i njihovom rejtingu i da šta god da urade oni taj rejting više ne mogu da povrate, pa sve i da su neki ljudi se možda malo umorili od svega toga i prestali da idu na proteste to ne znači da su prestali da ih podržavaju i da podržavaju promene a pogotovo ne da su daleko bilo promenili stranu ili počeli da podržavaju vlast.

Znači ja sam još u Januaru rekao da je vrlo moguće da ćemo tokom cele ove godine imati proteste (s obzirom da su litije u Crnoj Gori trajale 17 meseci i skoro punih godinu ipo dana) a evo skoro pola ove godine je već prošlo i ono za tako dug periodu normalno je i prirodno da povremeno intenzitet nekad malo oscilira.

Po tvojoj analogiji sa crnogorskim litijama ako studentski protest potraje jos jednu godinu studenti su pukli jos jednu godinu studija. Da nije malo mnogo?

Da li je to posledica toga sto studenti ne zele opoziciju na listi i ovi im sada udaraju kontru tako sto ne salju svoje aktiviste na blokade?
pa, prebacena je loptica na njihovu stranu terena, kad ono, medjutim:

Studenti poručili Vučiću da nije poželjan u Nišu: Spremaju se akcije (FOTO)

Otkazuje li Vučić „veliki“ skup u Nišu? U niškom SNS strah i paranoja…

Nikad veći pad podrške Vučiću, birači SNS prelaze u apstinenciju

Prirodna posledica toga što je posle smanjivanja broja učesnika svima (pa i samim učesnicima) postalo jasno da tvrdo jezgro sačinjavaju anarhisti i aktivisti par ultralevičarskih partija.

Vidiš ono što u šta veruješ, a velika većina ranijih učesnika je, za razliku od tebe, videla i odlaske na podvorenje EU i Piculi.

Istraživan javnog mnenja, izjave profesora sa FPN-a, režimsko izvrdavanje izbora...
da li sesecas pre par izbora kad je istrazivanje javnog mnjenja pokazalo da ce ceda biti najjaca opoziciona partija a mukica nije ni cenzus prosao?.
pusti ti istrazivanja, prava istrazivanja znaju partije i ona su tajna
u javnost izbacuju samo segmente koji im odgovaraju.
i ovo mislim za apsolutno sve od sns-a do blokadera

Back