Ne intenzitet nije pao , vidimo da i dalje ima protesta širom Srbije, sad u subotu kad sam bio u gradu ona ulica ispred Filološkog je bila zatvorena, bilo je dosta okupljenih studenata, profesora, građana koji su im daju podršku, neki su se i potpisivali markerom na ono platno koje je bilo tamo , itd, čak sam malo i proćaskao sa par profesora i studenata , čak mi je i jedna profesorka rekla , da da pričaju da masovnost protesta opada jer to bi oni možda voleli da je tako, ali realnost je ipak malo drugačija, uostalom protesti i blokade traje već 6 meseci i to širom cele Srbije i to gotovo svakodnevno, pa naravno da nije moguće da baš svo vreme svuda bude baš uvek isto intenzitet niti je realno da sad svaki dan ili svaki vikend se okupi preko pola miliona ljudi u gradu kao što se okupilo onda 15. Marta , te neke malo amplitude i oscilacije su normalne ali svakako da niko se nije predao i da niko ne misli da dolazi u obzir bilo kakvo vraćanje na staro i u stanje kakvo je bilo pre Novembra meseca (niti je tako nešto uopšte više i moguće).
Takođe i ono što je izvesno je da su ovi protesti naneli trajnu štetu ovoj vlasti i njihovom rejtingu i da šta god da urade oni taj rejting više ne mogu da povrate, pa sve i da su neki ljudi se možda malo umorili od svega toga i prestali da idu na proteste to ne znači da su prestali da ih podržavaju i da podržavaju promene a pogotovo ne da su daleko bilo promenili stranu ili počeli da podržavaju vlast.
Znači ja sam još u Januaru rekao da je vrlo moguće da ćemo tokom cele ove godine imati proteste (s obzirom da su litije u Crnoj Gori trajale 17 meseci i skoro punih godinu ipo dana) a evo skoro pola ove godine je već prošlo i ono za tako dug periodu normalno je i prirodno da povremeno intenzitet nekad malo oscilira.