Masovna pojava u Beogradu - kradje do 15.000 dinara

Тихи

Starosedelac
Poruka
186.043
Prica mi prijatelj jedan privatnik iz Beograda, kaze par radnji u njegovom komsiluku su do sada opljackali vise puta lopovi koji kradu striktno do 15.000 dinara.

I to biraju samo privatnike. Upadnu u radnju dok je recimo radnica tu zaprete joj da ce je prebiti ako ne otvori kasu i ne da im 14.000 dinara.

Onda opusteno izadju iz radnje.

Policija po novom zakonu koji je uveo Tadic - goni samo kradje u vrednosti vecoj od 15.000 dinara. Koliko sam ja cuo to je uvedeno zato sto je policija bila zatrpana slucajevima sitnijih kradja, ponajvise mobilnih telefona .

I sada lopovi to koriste tako sto ukradu iz prodavnice u vrednosti do 15.000 dinara, ili stanu na pumpu natoce gorivo i odu....

Prica mi prijatelj jedan privatnik iz Beograda, kaze par radnji u njegovom komsiluku su do sada opljackali vise puta lopovi koji kradu striktno do 15.000 dinara.

I to biraju samo privatnike. Upadnu u radnju dok je recimo radnica tu zaprete joj da ce je prebiti ako ne otvori kasu i ne da im 14.000 dinara.

Не верујем да је ово истина.Ту није реч о обичној крађи већ о разбојништву.Друга је ствар крађа робе у одређеној вредности која се не гони по службеној дужности али разбојништво је нешто друго.

Policija po novom zakonu koji je uveo Tadic - goni samo kradje u vrednosti vecoj od 15.000 dinara
. Koliko sam ja cuo to je uvedeno zato sto je policija bila zatrpana slucajevima sitnijih kradja, ponajvise mobilnih telefona .

I sada lopovi to koriste tako sto ukradu iz prodavnice u vrednosti do 15.000 dinara, ili stanu na pumpu natoce gorivo i odu....

:hahaha: E, sta su se setili, kukuuuuu! :lol:

To se radi ovako: Gospodo policajci odžeparen sam, Koliko si imao para u novčaniku? Pa oko 40 000 din. Auuu pa ko još nosi tolike pare. Pa eto ja nosim. Onda oni privedu lopova i nađu mu novčanik sa 4 000 din. Pa nije bilo 40 000. Gospodo ja sam častan čovek, kome vi verujete lopovu ili meni, udrite ga dok ne prizna gde je štekovao moje pare. :mrgreen:

Не верујем да је ово истина.Ту није реч о обичној крађи већ о разбојништву.Друга је ствар крађа робе у одређеној вредности која се не гони по службеној дужности али разбојништво је нешто друго.

Ne moras da verujes ali to se desava.

I oni pozovu policiju i policija pita , "koliko vam je novca oduzeto" i ona kaze 14.000 dinara - i policija to automatski zatvara i nema gonjenja ni krivicne prijave.

Pa majci mog druga su isto tako ukrali mobilni telefon vredan 120 evra, i ona otisla da prijavi kradju oni isto pitali kolika je vrednost telefona ona rekla 120 evra i inspektor reko da oni ne mogu da gone ako je vrednost ispod 15.000 dinara i kraj price.

ako je stvarno tako onda treba da dozvole samoodbranu za tih ispod 15.000 dinara, bez posledica po one koji su napadnuti i prinudjeni da se brane

nije normalno ukinuti zakon i gonjenje za bilo koju sumu

da mozemo da bijemo lopove a da ne odgovaramo za posledice, po istom kriterijumu ispod 15.000

pa to je smesno sto ako ti prebijes lopova on moze da te tuzi za nanosenje telesnih povreda :)

a i obicno u pljacku idu po dvojica trojica pa se zrtve mnogo ne dvoume da daju pare :)

Policija po novom zakonu koji je uveo Tadic - goni samo kradje u vrednosti vecoj od 15.000 dinara. Koliko sam ja cuo to je uvedeno zato sto je policija bila zatrpana slucajevima sitnijih kradja, ponajvise mobilnih telefona .

ajd ne lupetaj i ne zamajavaj narod ovde...
mislim narod koji veruje u to što pišeš :D :D :D

Država prašta krađu od 15.000 dinara

Ogroman broj džeparoša i sitnih lopova koji godinama „oštre“ prste po prodavnicama i džepovima građana ne vidi ni policiju, a kamoli sud. Jer, ne samo što su dobro izučili zanat, već u malom prstu imaju i krivični zakon, koji im garantuje da ih država neće dirati za krađu manju od 15.000 dinara.

Na koncertima, pijacama, utakmicama i u gradskom prevozu danas „radi“ stara garda, pišu Novosti. Oni motorizovani su već prešli na benzinske pumpe. Jednostavno - sipaju gorivo i odvezu se, znajući da ih ni policija niti vlasnici neće juriti zato što im se ne isplati.

Drugi su se pak specijalizovali za poljoprivredu i stočarstvo, pa seljacima kradu sadnice. Ili domaće životinje, ali uvek po jednu u turi - da ostanu ispod cenzusa. Za državu, 15.000 dinara je, bez obzira na veliki broj građana sa tolikom platom ili penzijom, crvena linija ispod koje ne vredi pokretati sistem, navode Novosti.

autor: DjO izvor: Novosti

http://www.novimagazin.rs/vesti/drzava-prasta-kradju-od-15000

Evo i novine dokazuju da su moje informacije tacne :lol:

pa to je smesno sto ako ti prebijes lopova on moze da te tuzi za nanosenje telesnih povreda :)

a i obicno u pljacku idu po dvojica trojica pa se zrtve mnogo ne dvoume da daju pare :)

da, zato i predlazem da ih krkamo bez pravnih posledica, kad oni mogu da kradu bez pravnih posledica

to sto ih je vise, i to je resivo. svaki dan po jedan manje i za godinu dana idila

A to se razlikuje od neplaćanja karte u busu - kako?

Evo i link iz Novosti

Samo kradi, država prašta

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:394424-Samo-kradi-drzava-prasta

OGROMAN broj džeparoša i sitnih lopova koji godinama „oštre“ prste po prodavnicama i džepovima građana ne vidi ni policiju, a kamoli sud. Jer, ne samo što su dobro izučili zanat, već u malom prstu imaju i krivični zakon, koji im garantuje da ih država neće dirati za krađu manju od 15.000 dinara.

Na koncertima, pijacama, utakmicama i u gradskom prevozu danas „radi“ stara garda. Oni motorizovani su već prešli na benzinske pumpe. Jednostavno - sipaju gorivo i odvezu se, znajući da ih ni policija niti vlasnici neće juriti zato što im se ne isplati. Drugi su se pak specijalizovali za poljoprivredu i stočarstvo, pa seljacima kradu sadnice. Ili domaće životinje, ali uvek po jednu u turi - da ostanu ispod cenzusa.

Za državu, 15.000 dinara je, bez obzira na veliki broj građana sa tolikom platom ili penzijom, crvena linija ispod koje ne vredi pokretati sistem. A dvojica advokata krivičara imaju o tome potpuno različita mišljenja.

- Tih 15.000 dinara nije isto za svakoga, ali kako opada kupovna moć građana, taj novac više nije za potcenjivanje - kaže advokat Marko Milović. - Oni koji čine ova krivična dela jako dobro znaju šta smeju, a šta ne smeju da urade.

Milović napominje da ovakva krivična dela čine uglavnom povratnici koje sadašnja zakonodavna politika nimalo ne demotiviše da nastave svoj „biznis“.

- Oni vrše i po nekoliko takvih dela na dan. Pa ako se to sabere na nivou jedne nedelje ili meseca, dolazimo do enormnog broja sitnih krađa, a samim tim i do ogromnog broja oštećenih građana. Zato takva dela moraju da se procesuiraju po službenoj dužnosti - smatra Milović.

Advokat Nebojša Perović kaže da se ovakva dela procesuiraju po privatnoj krivičnoj tužbi ako je učinjeno protiv privatne imovine.

- U slučaju da je reč o državnoj imovini, onda se procesuira po službenoj dužnosti - kaže Perović. - Propisana je novčana kazna ili zatvor do šest meseci. Mora se utvrditi kolika je vrednost oduzete stvari. Ne može se, međutim, porediti vrednost nečijeg primanja i oduzete robe, naročito ako se ima u vidu broj prijava koji bi bio podnet nadležnim organima. Pored toga, smanjivanje cenzusa usporilo bi rad tužilaštva i policije, koji su i sada „zatrpani“ predmetima. A ovo i nije jedino krivično delo gde se gonjenje osumnjičenog preduzima privatnom krivičnom tužbom.

Poslednja izmena:
pa bilo i u novostima SLEPCE JEDAN TADICEVSKI z:D

pogledaj post ispod ovog tvoga neznalico z:D

"Prica mi prijatelj jedan privatnik iz Beograda, kaze par radnji u njegovom komsiluku su do sada opljackali vise puta lopovi koji kradu striktno do 15.000 dinara.

Onda opusteno izadju iz radnje."

to što ti pišeš u uvodu da ti je rekoa prijatelj, poznanik, rođak, tetka iz Vrhovnog suda u ostalo što izmišljaš....to je razbojništvo slepče iz pripizdine..i nema veze sa vrednošću od 15.0000... da na taj način uzmu 10 dinara goni ih država po sl. dužnosti
tako da lažeš opet na forumu kao pas...
kad se kaže krađa...to nije način da se preti prodavačicii
ali šta ja tebi da pričam...

"Prica mi prijatelj jedan privatnik iz Beograda, kaze par radnji u njegovom komsiluku su do sada opljackali vise puta lopovi koji kradu striktno do 15.000 dinara.

Onda opusteno izadju iz radnje."

to što ti pišeš u uvodu da ti je rekoa prijatelj, poznanik, rođak, tetka iz Vrhovnog suda u ostalo što izmišljaš....to je razbojništvo slepče iz pripizdine..i nema veze sa vrednošću od 15.0000... da na taj način uzmu 10 dinara goni ih država po sl. dužnosti
tako da lažeš opet na forumu kao pas...
kad se kaže krađa...to nije način da se preti prodavačicii
ali šta ja tebi da pričam...

Dao ti je iznad link gde pise da se do 15.000 kazna oprasta.

Back