Maslačak - besplatno zdravlje na tanjiru

Amateracu

Zainteresovan član
Poruka
493
Maslačak je pravi izvor zdravlja, od korena do cveta. Osim što ima diuretska svojstva, maslačak podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol.

Cvet maslačka podstiče koncentraciju, list čisti organizam i leči ženske organe, koren stimuliše jetru, srce, cirkulaciju i reguliše težinu.

Maslačak sadrži izuzetno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu i magnezijum. Sadrži i do 535 posto potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina A.

Maslacak.jpg

Na kanadskom Univerzitetu Vindsor sprovedeno je inicijalno istraživanje, a rezultati daju novu nadu obolelima od raka.

Naime, otkriveno je da koren maslačka sa uspehom "ubija" ćelije zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih delovanja na ostale ćelije u organizmu.

Čaj od maslačka deluje na zahvaćene ćelije tako da se one raspadaju unutar 48 sati, a za to vreme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne "oboleva", pokazalo je istraživanje.

Izvor: http://www.b92.net/zdravlje/ishrana.php?yyyy=2014&mm=05&nav_id=852393

Poslednja izmena:
Decenijama u svom dvorištu berem listove maslačka i pravim salatu.
Za njegova potencijalna svojstva do sada nisam ni znala .
Моји су недавно правили сируп од маслачка. Могу да каже да је веома укусан. Мада доста се кувало е сад колико је остало корисних материја је питање. :confused:

Secer je gorivo za mozak.

Ugljeni hidrati, masti i belancevine nose osnovu, ostalo je nadogradnja.

Neka vrsta ugljenih hidrata zaista jeste gorivo za mozak (konkretno glukoza). *Secer* na koji sam ja ciljao u mom prethodnom podsmesljivom komentaru (i koji se obicno podrazumeva u svakodnevnom govoru) je beli secer - saharoza (kuhinjski secer) i on, posebno u kolicinama u kojima ga danasnje blesavo covecanstvo ZLOupotrebljava, nije gorivo nizasta osim za sve vece, sad vec epidemijsko razboljevanje tog istog covecanstva. Da je to istina moze svako proveriti i sam ako pronadje statisticke podatke o tome kako se krece broj tj. procenat obolelog stanovnistva u bilo kojoj drzavi od raznoraznih bolesti (posebno onih koje se zovu *hronicne nezarazne bolesti* a koje su i najmasovnije - tj. nanose najvecu stetu u prakticno svim savremenim drzavama) u skladu sa povecanjem potrosnje saharoze- belog secera u konkretnoj zemlji. Korelacija je DIREKTNA i nedvosmislena - kako u nekoj zajednici raste potrosnja saharoze- belog secera potpuno paralelno raste i broj obolelih stanovnika te zajednice od ovih bolesti (dijabetesa, bolesti srca i krvnih sudova, artritisa, malignih bolesti ...upravo onih od kojih umire ili postaje invalidno najveci broj savremenih ljudi ).
Tako da ko zeli slobodno neka napravi *superzdravi* sirup od maslacka po uobicajenoj recepturi - na 200 grama maslacka ide 1 kg *superzdravog* belog secera (znaci 5 X vise secera nego maslacka) plus ostali sastojci- voda i malo limuna i neka se do mile volje samozavarava da ce time da poboljsava svoje zdravlje. Meni je ipak nemoguce da verujem u to

Back