Zbog čega volite ili ne volite maskenbal i šta mislite koja je uloga maske?
OOOooo, joj, volim ja maskenbal, ako govorimo sa aspekta zabave, odnosno kostima i maski. IjaoOOOo, kako ne živeh u doba baroka, stalno bi nosila takve Aljine, he, he...

Šalu na stranu, ako je baš neka zabava, ili rodjendan, ili kao neki jubilej, pa svi treba da se nešto preobučemo, maskiramo, naprosto zamaskiramo, ok, i to mi ej baš superiška. Volela sam i u osnovnoj školi to, a i u jednom kafiću gde smo godinama sestra i ja izlazile, kada je bio petak trinaesti, to se znalo, svi su morali biti kostimirani i bio je maskenbal. I ja sam toOOOooo obožavala. Mislim u Veneciji, da sma i čitala, da je bilo doba godine, kada su se ti bogataši preoblačili u prosjake a opet sirotinja raja je eto na par dana mogla biti u "koži" imućnih. Mislim da je to draž; na trenutak osetiti dah nekog perioda, epohe, vremena. Biti eto "poseban" na jedan dan, jer niko ti ne zna identitet, a imas "opremu" razdoblja koje mozda obožavaš a sada imaš priliku da osetiš makar po toj eleganciji stil i način odevanja, i da uživaš.

A, ako govorimo sa aspekta psihologije, maske, maskice...jesu privid. Nešto što puno skriva a malo otkriva. Iz straha da ne bude prihvaceno kao original jer svaka maska jeste kopija nečega. Odnosno ničega. To nismo mi. To je iluzija kojom najvise lazemo sebe najpre a onda iz straha obmanjujemo i druge. Maska sluzi da se prikazemo puno bolji nego sto uistinu to jesmo. ♥