Nodi-wolf
Domaćin
- Poruka
- 3.965
Zna li neko od vas istoriju martinki uopste..?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
<Preteča martinki su bile nemacke vojne čizme za vreme drugog svetskog rata, onda je nemacki doktor Martins koji je btw uchestvo u ratu po okončanju rata krenuo da modifikuje vojne čizme i stvorio nesto slicno danasnjim Martinkama... Krenuo je da proizvodi takvu obucu ali mu posao nije bas najbolje isao dok se nije preselio u Englesku i tad je razvio biznis i po njemu je jedna kompanija sto proizvodi martinke i dobila ime ''Dr.Martins'' naravno... Danas ima vise firmi koje proizvode te chizme al ih jednim imenom zovemo martinke.... otprilike to je to, mislim ovu priču ja znam.Zna li neko od vas istoriju martinki uopste..?
neznamo da koristimo gugle...samo smo tebe cekali da nam objasnis
kako ne volem novajlija na forumu:???:
<Preteča martinki su bile nemacke vojne čizme za vreme drugog svetskog rata, onda je nemacki doktor Martins koji je btw uchestvo u ratu po okončanju rata krenuo da modifikuje vojne čizme i stvorio nesto slicno danasnjim Martinkama... Krenuo je da proizvodi takvu obucu ali mu posao nije bas najbolje isao dok se nije preselio u Englesku i tad je razvio biznis i po njemu je jedna kompanija sto proizvodi martinke i dobila ime ''Dr.Martins'' naravno... Danas ima vise firmi koje proizvode te chizme al ih jednim imenom zovemo martinke.... otprilike to je to, mislim ovu priču ja znam.
izvini nodi...to je jace od mene...
mada si mi ti nekako...sta znam.
ma morao sam![]()
Da pa me zato pokusavas spustiti na svakoj temi...
kako mogu prvi pankeri da nosu prvi kad su se pojavili posle hard modova dobrih 10-15 godina???:???:
Radnicke cizme koje su se koristile u Britaniji najneudobnije ali i najjeftinije i najizdrzljivije... Nosila ih je radnicka klasa...
Pankeri nebitno kog statusa prvi kupuju te cizme da bi izrazili solidarnost i bunt na taj nacin... Kasnije se one stilizuju i preuzimaju ih i metalci, rockeri itd...
OVAJ NOVAJLIJA JE NA OVOM FORUMU PRISUTNIJI NEGO STO TI MOZES DA ZAMISLIS I MNOGO DUZE NEGO STO TI MISLIS... Tacnije od 2005god.... Dakle ti si se za mene tek ispileo...
(nadam se da neces napraviti tu glupost da kazes "ali u profilu ti pise 27.11.2007...)
A nije poenta samo da procitas nesto sa interneta vec da imas i gram opsteg obrazovanja...
Zao mi je ljudi koji jos ne mogu da se odvoje od vukajlije, vujaklije i vikepedije...
Inace znam odgovor na pitanje i cisto pitam da li jos neko zna..?