Marta Kos primila ćacija

Al si majstor da predaješ Marti. :mrgreen:
Vratio si me s ovom pjesmom u prvi razred osnovne.Odrasto sam na selu,i đed kad bi popio raspalio bi ovu pjesmu do daske.
Kreno ja u grad u prvi osnovne,i sad mi koji smo odrasli na selu pojma nemamo o dječjim pjesmicama,a ova djeca što su išla u vrtić znaju pa se hvale učiteljici koje pjesmice znaju.
U jednom momentu pita učiteljica i mene Simo jel znaš ti koju pjesmicu.Kažem ja drugarice naravno da znam.Kaže ona aj da čujemo.
I tako zapjevam nisam majstor da napravim bure....:rotf:
Izraz njenog lica kad je čula pjesmu nisam ni danas zaboravio.:hahaha:
Imam drugaricu za tebe Simo.
Isti slučaj. Zapjevala tako u osnovnoj, kada je učiteljica provjeravala sluh, pjesmu: O, kako sam zdrmo Đuku, ko zemljotres Banjaluku. Eno je načelnica. Svi bez sluha postadoše nešto.

Ovaj sastanak je održan u Beogradu. Nisu išli u Strazbur i Brisel da tužakaju svoju zemlju, već je Marta došla kod njih da ih sasluša.

Postoji i fotkica kako joj studenti u pionirskom parku prave i poklanjaju veliku gurmansku, ali to ćemo objaviti kada bude bilo vreme.

Ali je zato Porfirije otisao u Rusiju da tuzaka studente kod Putina.. To ti je promaklo..

Studenti koji žele da uče, slušaju predavanja, polažu ispite sa svim desetkama, ne mogu da koriste to ustavom zagarantovano pravo, zbog studenata anarhista i pobegulja u susjedne države koji blokiraju rad fakulteta.

Otišli su na prijem kod Marte Kos u Beograd koja ih je saslušala, primila i uradila jednu zajedničku fotkicu sa njima...

20250501-084515-jpg-cfc2706a3ae00fb952008c0ba49d10fd.jpg
Kako je prošla? Jesu je ćebovali?

Nije to bilo u Dodikovo vrijeme,nego u vrijeme socijalističkog raja.
Uglavnom ni pojma o tome da su učiteljice provjeravale sluh,nego je lapsi željela ispast smiješna,a izazvala je kontraefekat ko i uvijek.:mrgreen:
Možda je ona išla u specijalnu školu.:D
Izvini Simo, ali jesu i to u nižim razredima osnovne škole kada je trebalo sastaviti hor. Znaš šta je hor? Dobro, poslije ćemo.
Tebi ni specijalna nije pomogla. :rotf:

Back