Marković: SAD i Velika Britanija tražile redefinisanje Unmik-a jer ih je verovatno razljutio izveštaj

Divne vesti. Srbija ekonomski jača. U nju investiraju i Evropljani i Kinezi. Slika Srbije u svetu je sve realnija i odstupa od zlonamernih stereotipa koji su Britanci producirali radi svojih interesa a pre svega rusofobije. Ujedinjene Nacije vraćaju svoju meritornu ulogu.

Gledao sam uživo prenos sa sednice SB i mogu vam reći da je šiptarska predstavnica bila potpuno nespremna, patetična, govorila o prošlosti. Videlo se da nije okrenuta rešenju. S druge strane niko se nije na to obazirao nego se insistira na pravima Srba i dogovoru.

U krajnjoj instanci kad tad će dogovor biti očuvanje integriteta Srbije kroz nekakvo tajvansko rešenje. Tako će Šiptari moći da imaju samoupravu a Srbija pravno da zadrži Kosovo u svom integritetu. Dotle će se i rat u Ukrajini završiti mirom, pa se više neće postavljati pitanje odnosa sa Rusijom kojoj će pohrliti cela Evropa zbog energenata.

Još jedna priča koja objašnjava politiku Vučiča i dokaz da čovek dobro radi svoj posao.

Pa kad je Milošević poslao vojsku (preobučenu u policiju) da ih počiste. Svima je bilo jasno da to nije bila akcija protiv par terorista, jer tamo nije bilo par terorista nego je ceo hebeni narod bio teško naoružan i odlučan da više ne živi sa Srbima. Tako da tu nije bilo NIKAKVOG rešenja osim etničkog čišćenja Albanaca, samo je Milošević prethodno zaboravio da obezbedi podršku zapada za takvu akciju, već su oni stali na stranu Albanaca. To je bilo i logično s obzirom da je još i tada Milošević iskazivao veoma antizapadne stavove. I onog momenta kad su Ameri stali na stranu Albanaca, to ti je isto kao i da napadaš Amere dikretno. Samo poremećen čovek može da nastavi akciju iako je bio upozoren da prekine. Zato smo i dobili vaspitnu.

Па јел Косово била држава тад?

Dolaskom NATO mirovnih snaga, svi prekidaju akcije (I Srbija i OVK). Od nas je traženo da se povučemo, a oni razoružaju. Tako je zapravo i bilo kad su došli posle bombardovanja. Nego je smo pitanje, zašto smo između dve opcije:

1. Bombardujemo vas pa dođemo
2. Samo dođemo

...izabrali prvu? To je ono što meni nije jasno. 🤔

Па, изгледа си постао забораван.

У лето 98-ме, кад се побуна озбиљно разбуктала, и кад су почели упади из Албаније у широком обиму, и полиција Србије и ВЈ су закључиле да је доста било зајебанције и почеле су озбиљно да раде. До октобра је побуна разбуцана, претила је озбиљна опасност да од ОВК не остане употребљива сила, и то без избегличке кризе и осталих пропагандних пиздарија. Међутим, тада је дошла екипа Холбрук-Кларк, и тражила од Милошевића да повуче трупе (из још увек наше земље), да на Косово пусти Верификациону мисију и Вокера, иначе ћемо бити бомбардовани.

Милошевић је то и урадио. Пустио Верификациону мислију, и повукао војску и полицију у касарне на Косову. Резултат је био баш какав је и требало да буде, а то је да је ОВК поново наоружан, обновио нападе на полицију и почео поново да заузима насеља и комуникације по Косову.

Онда се српска полиција опет наљутила, пошто је неки НАТО стандард да наоружане формације добију алергију кад им страдају припадници, па не могу да се суздрже од порива да реагују, што је било иделано за исценирање неког Рачка.

И онда дође Рамбује, на којем је можда Милошевићу речено да ће неке те трупе које дођу разоружати ОВК, али море бит бидне да им он није веровао, јер су га већ једном зајебали.

Сад долазимо до краја. И тог избора измећу силоваћемо те па ћемо те зајебати, или само ћемо те зајебати. Мада ћемо те можда после и силовати, јер што да не, кад смо те већ зајебали.

Ваистину, одговор на то питање ваљда зависи од карактера сваког човека понаособ.

У лето 98-ме, кад се побуна озбиљно разбуктала, и кад су почели упади из Албаније у широком обиму, и полиција Србије и ВЈ су закључиле да је доста било зајебанције и почеле су озбиљно да раде. До октобра је побуна разбуцана, претила је озбиљна опасност да од ОВК не остане употребљива сила, и то без избегличке кризе и осталих пропагандних пиздарија. Међутим, тада је дошла екипа Холбрук-Кларк, и тражила од Милошевића да повуче трупе (из још увек наше земље), да на Косово пусти Верификациону мисију и Вокера, иначе ћемо бити бомбардовани.

Милошевић је то и урадио. Пустио Верификациону мислију, и повукао војску и полицију у касарне на Косову. Резултат је био баш какав је и требало да буде, а то је да је ОВК поново наоружан, обновио нападе на полицију и почео поново да заузима насеља и комуникације по Косову.

Онда се српска полиција опет наљутила, пошто је неки НАТО стандард да наоружане формације добију алергију кад им страдају припадници, па не могу да се суздрже од порива да реагују, што је било иделано за исценирање неког Рачка.

И онда дође Рамбује, на којем је можда Милошевићу речено да ће неке те трупе које дођу разоружати ОВК, али море бит бидне да им он није веровао, јер су га већ једном зајебали.

Сад долазимо до краја. И тог избора измећу силоваћемо те па ћемо те зајебати, или само ћемо те зајебати. Мада ћемо те можда после и силовати, јер што да не, кад смо те већ зајебали.

Ваистину, одговор на то питање ваљда зависи од карактера сваког човека понаособ.

Znaš kako ja kažem, jak si koliko imaš jake saveznike. Srbija kao komunistička i rusofilska država tada nije imala naklonost zapada i to je fakat tačno. Tako da masu nekih pitanja nismo mogli da rešimo na jednostavan način (kao što je recimo to razoružavanje). Zato je i dosta bitno da sa nekim relevantnim silama imaš dobre odnose pa onda sve teče podmazanije. Ali kao što rekohviše puta, posle pada berlinskog zida i kad je bilo i slepcima jasno da se evropa usvojila pro-zapadni kurs, mi kao rusofilska država smo prosto zapadu bili kamenčić u cipeli. Onog momenta kad je zapad izabrao Albance kao saveznike, tu se za nas priča završava. Milošević je morao da se povuče. Međutim, on to nije uradio pa smo dobili po pi*ci. E sad, ti možeš da tražiš neke izgovore tipa "pa nije mogao da se povuče, neko bi nastradao, ovo ono..." ali o tome je trebalo da se razmišlja na vreme. Jbg, lošom politikom nas je uveo u nezgodnu poziciju, sukob sa zapadom i sad ovde svi pokušavaju da ga brane po principu "nije do njega, nego je zapad loš". Da jeste, zapad u svom sastavu ima preko 30 država, svu funkcionišu u harmoniji i prosto je loš samo prema nama. Malo sutra. Kako su Slovenija i Hrvatska dobro prošle? Jednostavno nisu imali tu sumanutu rusofilsku logiku koju uopšte ne znam šta će nam. Držimo se tog rusofilstva i trpimo da nas zapad neprekidno guzi zbog toga, to mi nikad neće biti jasno. A onda vidimo kako 70 hiljada građana Srbije svake godine beži, gle čuda, upravo na zapad. Znači svi Srbi su na zapadu, kad se gleda dijaspora, a mi Srbi u Srbiji gledmao prema istoku. Potpuno šizofrena situacija. Samo potpuno duboko poremećen narod, odnosno njegov režim, može da ima takvu geopolitiku.

Znaš kako ja kažem, jak si koliko imaš jake saveznike. Srbija kao komunistička i rusofilska država tada nije imala naklonost zapada i to je fakat tačno. Tako da masu nekih pitanja nismo mogli da rešimo na jednostavan način (kao što je recimo to razoružavanje). Zato je i dosta bitno da sa nekim relevantnim silama imaš dobre odnose pa onda sve teče podmazanije. Ali kao što rekohviše puta, posle pada berlinskog zida i kad je bilo i slepcima jasno da se evropa usvojila pro-zapadni kurs, mi kao rusofilska država smo prosto zapadu bili kamenčić u cipeli. Onog momenta kad je zapad izabrao Albance kao saveznike, tu se za nas priča završava. Milošević je morao da se povuče. Međutim, on to nije uradio pa smo dobili po pi*ci. E sad, ti možeš da tražiš neke izgovore tipa "pa nije mogao da se povuče, neko bi nastradao, ovo ono..." ali o tome je trebalo da se razmišlja na vreme. Jbg, lošom politikom nas je uveo u nezgodnu poziciju, sukob sa zapadom i sad ovde svi pokušavaju da ga brane po principu "nije do njega, nego je zapad loš". Da jeste, zapad u svom sastavu ima preko 30 država, svu funkcionišu u harmoniji i prosto je loš samo prema nama. Malo sutra. Kako su Slovenija i Hrvatska dobro prošle? Jednostavno nisu imali tu sumanutu rusofilsku logiku koju uopšte ne znam šta će nam. Držimo se tog rusofilstva i trpimo da nas zapad neprekidno guzi zbog toga, to mi nikad neće biti jasno. A onda vidimo kako 70 hiljada građana Srbije svake godine beži, gle čuda, upravo na zapad. Znači svi Srbi su na zapadu, kad se gleda dijaspora, a mi Srbi u Srbiji gledmao prema istoku. Potpuno šizofrena situacija. Samo potpuno duboko poremećen narod, odnosno njegov režim, može da ima takvu geopolitiku.

Не знам да ли си заборавио и онај део у којем је и Русија била прозападна тада, и била против нас заједно са тим Западом.

Разумем ја тебе, и то што ти причаш, а то је суштински да нисмо на време сконтали ко је тренутни главни ***** у крају. И да је дотични хтео да **** све...на овај или онај начин. Јер је дошло време кад то може. Сад, неки су то сконтали, па су скинули гаће, некима се тај ***** увек свиђао, и увек су тежили ка томе да их баш он прца (што је потпуно легитимно), а ми једноставно нисмо сконтали да морамо да се појебемо, што јесте наша грешка.

Само, оно што ти губиш из вида је да ми ничим, суштински, нисмо интересе и послове тог јебача могли да угрозимо. Сем са неке идеолошке стране.Нит смо му сметали да **** кога хоће, нит смо могли да се јебемо са неким другим, све и да смо хтели.

А да нас је он ипак силовао. Више пута. У складу са сопственим демократским вредностима. И још су му ти, за које ти кажеш да због њих нисмо хтели да дамо, помагали, и држали нам и руке и ноге док нас је ***** *****.

Сад, што ти то силовање стално оправдаваш објашњењем типа "ето, кад нисмо хтели да се јебемо својевољно, потпуно је оправдано да будемо силовани", односно тим неким стокхолмским синдромом се мени једноставно не допада.

Мислим да је било претерано, без обзира што нисмо били довољно послушни.

Дакле, Запад јесте лош. Само, ми немамо неког другог избора.

А ако већ морам да будем са неким, не морам да се правим да га волим, и да је најлепши и најбољи на свету. Немам ту црту самозаваравања у карактеру.

Netačno. Srbija je bombardovana jer se Milošević oglušio o "dobronameran savet" da prekine oružanu akciju na Kosovu.
ok

lazes.
Da je stao kad mu je rečeno, ne bi bilo ni bombardovanja, ni neprijateljstva i diplomatsko traženje rešenja bi mogli da započnemo u mnogo povoljnijoj poziciji.
bla bla

covece, ne smaraj....

koja gomila lazi.

Kako Rusofilska pa jel šalje predsednik municiju Ukrajini?
Ne šalje, ne smete da verujete sve što vam Đilas i njegovi mediji serviraju... :mazi:

Kako smo glasali u UN?
Onako kako bi glasao svako sa IQ većim od onoga kišne gliste.
Jel Rusija povredila teritorijalni integritet Ukrajine?
Jeste.
Razlozi zbog čega je to učinila su totalno nebitni.
A to vaše loopetanje o sedenju na 2 stolice bi bilo samo onda
tačno kad Srbija ne bi osudila kršenje teritorijalnog integriteta
Ukrajine, a tvrdila da je to učinjeno u Srbiji.
Naravno, potreban je određen nivo inteligencije da bi se to shvatilo... :mazi:

Da si pratio događaje iz tog perioda, znao bi šta se dešavalo. Pogledaj na netu o pregovorima u Rambujeu. Zapad je od nas tražio da stanemo sa vojnom akcijom, OVK bi bio razoružan i došao bi UNMIK kao mirovne snage. Dakle sasvim razumen predlog smo dobili. I naravno, kako to funkcioniše kod prgavih Srba, mi to odbijamo da bi bili bombardovani pa da opet dođemo na to isto, samo u mnogo gorem položaju. Retardirano.

Naravno, da bi se sakrila nesposobnost i bruka srpske diplomatije, mi ovo predstavljamo kao "hteli su da nas unište, hteli su da nam otimaju" i slične budalaštine.

Ako mislimo da budemo normalan narod, onda ne bi trebali da se pravimo ludi i tražimo jeftine izgovore nego da realno sagledamo situaciju.
Нетачно.
Амери су хтели да Срби престану оружане сукобе, док њихови инструктори обучавају терористе и дотерајавају им оружје. И наравно морали су да измишљају некакве планове потковица, концентрационе логоре и брдо лажи да би демонизовали Србе и оправдали илегалну војну интервенцију на сукоб који су сами финансирали.
Пука случајност да су баш хтели базу где је Бондстил сад, и да су имали план да покупе ресурсе доле...

Ne šalje, ne smete da verujete sve što vam Đilas i njegovi mediji serviraju... :mazi:

Onako kako bi glasao svako sa IQ većim od onoga kišne gliste.
Jel Rusija povredila teritorijalni integritet Ukrajine?
Jeste.
Razlozi zbog čega je to učinila su totalno nebitni.
A to vaše loopetanje o sedenju na 2 stolice bi bilo samo onda
tačno kad Srbija ne bi osudila kršenje teritorijalnog integriteta
Ukrajine, a tvrdila da je to učinjeno u Srbiji.
Naravno, potreban je određen nivo inteligencije da bi se to shvatilo... :mazi:
Ne servira Đilas ništa nego svi svetski mediji a i Ukrajinci su sami potvrdili.
Ne znam koga vi sns botovi više pokušavate da lažete , sami sebe?

https://www.economist.com/europe/2024/09/19/ukraine-is-a-booming-market-for-balkan-arms-makers

https://kyivindependent.com/ft-serbia-hints-its-artillery-shells-are-making-their-way-to-ukraine/

A i ne sedi na dve stolice , niko to nije ni rekao, on direktno radi za MI6, sve na štetu Srbije a najviše na štetu
srpskog naroda Kosova i Metohije kojeg je izvarao više puta.
Svi ga podržavaju i Šolc i EU , pa pre neki dan se grlio sa Zelenskim a ove nedelje sa Ursulom von der Leyen.

1730476315722.png

Ne servira Đilas ništa nego svi svetski mediji a i Ukrajinci su sami potvrdili.
Ne znam koga vi sns botovi više pokušavate da lažete , sami sebe?
Ne znam koga vi Đilasovi botovi pokušavate da lažete, tako nepismeni?
Kao prvo, niko ne tvrdi da Srbija šalje naoružanje Ukrajini, uvek je reč o municiji.
Kao drugo, da znaš engleski, mogao bi da ispravno razumeš rečenicu (citiram tvoj izvor):
Serbian ammunition worth $855 million has made its way indirectly to Ukraine, the Financial Times reported on June 22,
Obratititi pažnju na boldovane reči "municija" i "indirektno". :mazi:
Da pokušam da ti pojasnim, mada sumnjam da ćeš razumeti:
"Indirektno" znači da Srbija niti je poslala, niti je prodala municiju Ukrajini.
A šta treće zemlje kojima je Srbija prodala municiju rade sa njom, kome je poklanjaju
ili prodaju, nije stvar Srbije, niti ona može to da kontroliše.
Pročitaj polako i pokušaj da shvatiš... :mazi:

Ne znam koga vi Đilasovi botovi pokušavate da lažete, tako nepismeni?
Kao prvo, niko ne tvrdi da Srbija šalje naoružanje Ukrajini, uvek je reč o municiji.
Kao drugo, da znaš engleski, mogao bi da ispravno razumeš rečenicu (citiram tvoj izvor):
Serbian ammunition worth $855 million has made its way indirectly to Ukraine, the Financial Times reported on June 22,
Obratititi pažnju na boldovane reči "municija" i "indirektno". :mazi:
Da pokušam da ti pojasnim, mada sumnjam da ćeš razumeti:
"Indirektno" znači da Srbija niti je poslala, niti je prodala municiju Ukrajini.
A šta treće zemlje kojima je Srbija prodala municiju rade sa njom, kome je poklanjaju
ili prodaju, nije stvar Srbije, niti ona može to da kontroliše.
Pročitaj polako i pokušaj da shvatiš... :mazi:
Važi.
Lepo kaže čovek, ne zna i nije ga briga ako ide u Ukrajinu važna mu je lova.

"This is a part of our economic revival and important for us. Yes, we do export our ammunition,” Vucic said.

Even if I know [where the ammunition ends up], that’s not my job. My job is to secure the fact that we deal legally with our ammunition, that we sell it . . . I need to take care of my people, and that’s it. That’s all I can say. We have friends in Kyiv and in Moscow. These are our Slav brothers."

A što se tiče Đilasa ako si Vučićev bot i njegov si jer rade zajedno. Pa tako..... samo lagano skontaćeš možda jednog dana.:mazi:
I ne znam gde si video da spominjem oružije, piše municija za one koji znaju da čitaju.

"Kako rusofilska pa jel šalje predsednik municiju Ukrajini?"

Poslednja izmena:
Lepo kaže čovek, ne zna i nije ga briga ako ide u Ukrajinu važna mu je lova.
Ne, on je rekao da ne zna gde završava ta municija.
A to što su tebe ubedili da se municija prodaje da bi završila u dečijim vrtićima,
je tvoj ogroman problem... :mazi:

A što se tiče Đilasa ako si Vučićev bot i njegov si jer rade zajedno. Pa tako..... samo lagano skontaćeš možda jednog dana.:mazi:
Pa tako ... onda si i ti, kao Đilasov bot, ujedno i Vučićev... :mazi:

Ne, on je rekao da ne zna gde završava ta municija.
A to što su tebe ubedili da se municija prodaje da bi završila u dečijim vrtićima,
je tvoj ogroman problem... :mazi:

Pa tako ... onda si i ti, kao Đilasov bot, ujedno i Vučićev... :mazi:
aj ne glupetaj....
samo spinuješ.

Bolje idi na onu temu i laži kako nastrešnica nije renovirana od 64g.

Nekadašnji guverner američke savezne države Ilinois Rod Blagojević, koji je 1999. godine bio demokratski član Kongresa SAD, izjavio je da su SAD i NATO bombardovali Srbiju jer nije htela da prihvati secesiju Kosova.

U razgovoru sa novinarom Takerom Karlsonom, u osvrtu na taj period, Blagojević je rekao da su SAD i Nato 1999. godine, bez dozvole Ujedinjenih nacija, uradili Srbiji, zemlji njegovog oca, isto ono što Rusija sada radi Ukrajini.
Odlučili smo tada da bombardujemo suverenu zemlju - rekao je Blagojević.

Podseća da su SAD i Nato odlučili da bombarduju Srbiju zbog Kosova, koje je njen deo, nakon što Srbija nije prihvatila sporazum u Rambujeu.

- Rekli su da taj deo zemlje jednostavno mora da bude odvojen, a ukoliko ne pristanete na secesiju, mi ćemo vas bombardovati. Iznuda na visokom nivou - konstatovao je Blagojević.

U tom smislu, spomenuo je i Hilari Klinton, čiji je suprug tada bio predsednik SAD, za koju je rekao da je bila promoter albanske zajednice u Njujorku.
Kako je rekao, ne može sa sigurnošću da kaže šta je bila njena motivacija za podržava kosovsko pitanje, koje su podržavali Albanci u SAD, i da li je to uticalo na njenu "lokalnu" politiku, te da može samo da pretpostavi da je bio u pitanju novac, budući da se ona kasnije kandidovala i za poziciju u Senatu.

- Ja sam bio jedini Srbin u Kongresu, a bio sam demokrata. Moja partija je to radila - rekao je Blagojević i dodao da mu je, lično, s obzirom da je Srbija zemlja iz koje je u SAD došao njegov otac, zbog toga bilo veoma teško.
Ovaj Rod Blagojevic je pojam i reper u Americi za lopurdu i korumpiranog politicara.

Tipa, tamo mogu da pitaju 'Koliko Roda Blagojevica mislite da je korupiran Klinton/Tramp'.

Prvo, OVK je naoruzana jer je srpska policija (i ne samo policija) na Kosovu bila korumpirana, i propustali su sve slepere i svercove oruzja Siptara. Ne samo policija, skoro svi Srbi na pozicijama moci na KiM su bili korumpirani. OVK je logicna posledica segregiranog drustva gde su sve formalne pozicije moci u rukama Srba, a Albanci, jer su potisnuti samo u privatni sektor i jer su vecina, imaju vecinu kapitala. U neko starije doba se to nazivalo 'No taxation without representation'.

Oktobra 98-e OVK nije razbucana, vec su se povukli ka vecim vukojebinama od sela.

Srpske oruzane snage su onda lagali u bukvalno svakoj akciji ciscenja OVK, pored svakog ubijenog civila su stavljali Kalas, pa lagali u svim izvestajima da su ubijeni samo naoruzani ljudi.

Onda ih je Voker nahvatao, jer su zapadnjaci jedno 4 puta pametniji od nasih budala iz Sluzbe.

Onda su se banditi iz Slobine Sluzbe jos malo folirali i lupetali gluposti u Rambujeu, vodili tamo sa sobom neke predstavnike 'Egipcana' sa Kosova, i srpska Sluzba je rekla istorijsko 'NE' zapadu.

SVI visoko rangirani agenti srpske Sluzbe i policije su bombardovanje sacekali stavom: 'Odlicno, Tooo, jes, sada cemo konacno da pocistimo, pobijemo i proteramo Siptare sa Kosova, hahahahh, koji glupi Ameri, hvala im sto su nam ovo omogucijli!!'.

I to je to, epilog toga znamo.

Poslednja izmena:
U svemu. Srbija i Palestina ne dele apsolutno ništa zajedničko. Drugačiji nam je geopolitički položaj. Naš odnos sa zapadom nije isti kao i njihov odnos sa zapadom.

Jedina eventualna sličnost je što smo napali državu pod protekcijom zapada (Kosovo) pa smo nahebali, dok su oni isto tako napali državu pod protekcijom zapada (Izrael) pa su isto nahebali, zapravo malo više od nas ;)
Чему онда сакривање иза флоскула о суверености, међународног права, људских и мањинских права?
Свакодневно овде просипате демократију о горе побројаним димним завесама а очигледно се ради
о закону јачег. Што ти ови својим уписом и признајеш.
И наравно да нема сличности, Израел руши све до темеља, свака зграда је легитимна мета.
Чак ни Вуковар није изгледао као Газа данас а о 'опкољеном' Сарајеву да не причамо.
Лицемерство стране коју заступаш је створило 'отпадничке' државе које не желе да се повинују таквим двоструким мерилима.

Netačno. Srbija je bombardovana jer se Milošević oglušio o "dobronameran savet" da prekine oružanu akciju na Kosovu. Da je stao kad mu je rečeno, ne bi bilo ni bombardovanja, ni neprijateljstva i diplomatsko traženje rešenja bi mogli da započnemo u mnogo povoljnijoj poziciji.
u Rambujeu je Srbiji ponuđen dogovor koji je uključivao da NATO vojska može da se kreće oslobođena krivične odgovornosti za bilo koji akt kako hoće kroz Srbiju i da hapsi koga hoće a da Kosovo u nekom kratkom roku ima referendum o nezavisnosti...To su aneksi koje je na tekst dodao Voren Kristofer i oni su bili neprihvatljivi... namerno je ponuđeno nešto što nije moglo da se prihvati od strane srpskih vlasti da bi bilo bombardovanja jer je trebalo spasiti NATO od raspada, isprobati novo oružje i oteti Kosovo... da je prihvaćen taj sporazum ostali bi i bez Kosova i bez države...

Netačno. Srbija je bombardovana jer se Milošević oglušio o "dobronameran savet" da prekine oružanu akciju na Kosovu. Da je stao kad mu je rečeno, ne bi bilo ni bombardovanja, ni neprijateljstva i diplomatsko traženje rešenja bi mogli da započnemo u mnogo povoljnijoj poziciji.
brate mili, koliko ti je godinica? 9?

u Rambujeu je Srbiji ponuđen dogovor koji je uključivao da NATO vojska može da se kreće oslobođena krivične odgovornosti za bilo koji akt kako hoće kroz Srbiju i da hapsi koga hoće

Čisto sumnjam. Ovaj narod je uvek bio žrtva medijske manipulacije i sve mi se čini da je to izmišljeno kao izgovor za odbijanje. Pa onda naivni trebaju da kažu "eto, predsednik to nije mogao da prihvati".

Evo par argumenata:

1. Vučić ispunjava sve želje zapada, da li se NATO sada kreće po Srbiji i hapsi ljude?
2. Da li uopšte u nekoj ne-NATO državi NATO ide bez odgovornosti i hapsi?

Naravno da ne. Prosto to nije nikad bio uslov. Izmišljeno.

a da Kosovo u nekom kratkom roku ima referendum o nezavisnosti...

Ne znam za druge, meni je ovo fer ponuda. Ako postoji neki spor, da se organizuje referendum i građani sami odluče kako hoće da dalje. Ali pošteni referendum, ne neki fingiran.

To su aneksi koje je na tekst dodao Voren Kristofer i oni su bili neprihvatljivi... namerno je ponuđeno nešto što nije moglo da se prihvati od strane srpskih vlasti da bi bilo bombardovanja jer je trebalo spasiti NATO od raspada, isprobati novo oružje i oteti Kosovo... da je prihvaćen taj sporazum ostali bi i bez Kosova i bez države...

Ti imaš utisak da smo sad bolje prošli? Ajde da uporedimo:

Da samo prihvatili ponudu u Rambujeu:
- manje bi ljudi poginulo, ne bi nam razrušili pola države
- pokazali bi kooperaciju sa zapadom
- verovatno bi ušli u EU/NATO u turi kad i Hrvatska
- ostali bi bez Kosova (pošto bi referendum verovatno išao njima u prilog jer su brojniji), stim što bi u uslovima mirnog rešenja i dobre saradnje sa zapadom imali opciju autonomije za severni srpski deo.

U slučaju da smo odbili ponudu iz Rambujea:
- ušli smo u rat sa zapadom, poginulo par hiljada ljudi
- politički smo se zavadili sa zapadom pa smo odgurnuti od EU/NATO perspektive
- kao jedina šugava država u Evropi, postajemo crna ovca i poligon za kolonizaciju, deponiju i prljave tehnologije
- ostajemo bez Kosova u totalu, uključujući i severni deo

I kao što vidiš, bolje je da smo prihvatili. Inatili smo se, bacili 30 godina i došli u goru poziciju nego što smo bili.

Inat je inače najgora srpska osobina. Uvek mislimo kako ćemo nekom nešto "pokazati" a svi nas naguze najgore moguće i bez vazelina ;)

Poslednja izmena:

Back