Marko Đurić zamerio naprednjacima izostanak podrške: Tek sada se oglasio o napadima Šešelja preko režimskih medija

Marko Đurić zamerio naprednjacima izostanak podrške: Tek sada se oglasio o napadima Šešelja preko režimskih medija

***************************************************************************************************************************************************************Нешто је труло у држави Данској? :namcor:
Желим да вам се захвалим на разумевању због чињенице да у претходна три месеца нисам одговарао на . . . . . . . . .

. . . , trebalo je samo 3 meseca da se sroči , napiše i procita ova govorancija.!?

Ништа, зато је идеалан за функцију. Стефановић је имао "јака леђа". Питање је зашто је шешељуга напао телетабиса; можда због успешног састанка са "Србином" на Флориди?
Ako nekada dodje oslobodjenje,a Vjekoslav bude ziv,treba ga dati ciganima da ga vode kao vasarsku mecku da zaradjuje pare

pa ne vire svi iz aljekove zadnjice, kao sto to misli ovaj, i sta on uopste zna osim da bude ljiga koja glumata ovo:bravo:?

nula od coveka, bez svoga ja, i jos on nekom nesto zamera? van pameti; sns ako misli da opstane, morala bi da ga najuri, ja bar verujem da ga se vecina gadi, jer je obican poltron

sa seseljugom mozemo da se ne slazemo, ali on bar ima svoje JA, pa bi sa tim njegovim JA ispregovarali nesto,a sta mozes sa markom djuricem, ulizicom? to je najgori soj ljudi, jer je uliznistvo predvorje svake korupcije, bez uliznistva/poltronstva ni korupcija ne bi postojala

zato smo neki nedodirljivi, nepotkupljivi, posteni, jer nikome ne podilazimo, i gadimo se poltronstva kojeg je marko olicenje, a jos gori stadijum je idolopoklonstvo koje definisemo kao bezboznistvo, te sledstveno sns kao sektu/kult i tome slicno [lojalisti koji se zaklinju na krvi - tipican primer promocije kulta od strane neandreja]

Poslednja izmena:

Kafa koja je podigla prištinsku prašinu: Đurićev „slučajan susret“ sa Nedžmedinom Spahiuom usred unutarporodičnog sukoba

Vojin Radovanovićdanas 18:18

Fotografija susreta šefa srpske diplomatije Marka Đurića i profesora iz Južne Mitrovice Nedžmedina Spahiua, nastala u kabinetu ministra nakon sastanka, podigla je prašinu u prištinskim medijima i među ondašnjom opozicijom. Spahiu za Danas kaže da ga je Đurić, kojeg dugo poznaje, pozvao na kafu kada je video da je ovaj u Beogradu.

Spahiu je fotografiju objavio na svom Fejsbuk profilu, uz napomenu da je fotografija nastala u Đurićevoj kancelariji u Beogradu.

Vest o sastanku preneli su brojni kosovski mediji na albanskom, a Spahiu je za jedan od njih, Teve7, izjavio da se sa srpskim šefom diplomatije poznaje više od deset godina i da su na sastanku razgovarali o problemima koji postoje na Balkanu i dijalogu između Kosova i Srbije.

Da se sa Spahiuom sastao objavio je i Đurić, koji je uz fotografiju naveo da su razgovarali o načinu za prevazilaženje tenzija i poboljšanju međuetničkih odnosa.

Spahiu, komentarišući natpise u prištinskim medijima, kaže da se podigla “očekivana prašina”.

“Jednostavno ja sam bio na jednoj konferenciji u Beograd, ministar je saznao da sam tu i pozvao me na kafu. To je to. Razgovarali o temama međunetničkih odnosa, dijaloga, razmenjivali mišljenja. Ništa naročito. Prašina se digla jer opozicija u Prištini misli da sam bio da obezbeđujem glasove za Aljbina Kurtija što uopšte nije istina. Nismo razgovarali uopšte o tome”, navodi.

On dodaje da je naučio neke stvari u tom razgovoru, a da veruje da je i Đurić od njega.

“To je bio neformalan razgovor o temama koje tište kosovsko društvo, odnose Beograda i Prištine i u regionu generalno. Ne bi bilo korektno da ulazim u detalje razgovora, ali naravno da za Marka Đurića smatram da je daleko najdalekovidniji političar u srpskoj vlasti i on jako vodi računa o srpskim interesima i zna šta hoće i šta želi da postigne. Za mene je razgovor sa njim bio koristan, a verujem i za njega”, napominje on.

Đurić je u ponedeljak ujutru izjavio za Blic TV da je glavni razlog za to što Srbija nije prva na listi zemalja kandidata u evropskim integracijama naša nezavisna spoljna politika, ali i zastoj u dijalogu sa Prištinom gde je „Srbija talac ponašanja Kurtijevog režima“.

Spahiu kaže da s tom ocenom nije saglasan. “Ne bih rekao tako. Imam dosta neslaganja sa Kurtijem, ali možda ta optužna je preterana, mada i razumljiva od strane Đurića”, kaže on.

...

Dušan Janjić, osnivač Foruma za etnčike odnose, smatra da ovaj sastanak naravno nije slučajan.

“Marko Đurić dosta teško poziva na kafu, pogotovo one koje bi morao da poziva kada je u pitanju Kosovo, a mislim tu na Srbe koji nisu u Srpskoj listi a i naravno na druge Albance koji ovde često borave. Kada je reč o Spahiu, govorimo o jednom mirovnjaku, još iz devedesetih godina, vodio je Radio Južna mitrovica, i sve vreme, i pre Marka Đurića, učestvovao u tim projektima saradnje u gradu Mitrovica. Poznat je i u kosovskoj i u široj javnosti kao neko ko jeste za dijalog”, navodi on.

Janjić kaže i da se nada da je Marko Đurić pored kafe hteo da pošalje poruku da je Beograd spreman za dijalog. “Bojim se da je pogrešan način izabran da se pošalje takva poruka i loš momenat. Dobar momenat je onda kada se formira vlada na kosovu, ali izgleda da se neće ni formirati, već će biti ponovljenih izbora. Slati tu poruku sada je neka vrsta cinizma. Neprimereno je”, ocenjuje.

Janjić kaže da se ovim sastankom, zloupotrebom imidža Spahiua, kompenzuje neuspeh u dijalogu, gde, navodi, i Đurić ima odgovornost. Spahiu je, navodi, uporan, pojavljuje se i na Tanjugu i ima “svoju vertikalu”, ali ovaj sastanak, poručuje Janjić, pokazuje veliki problem – da vlasti nisu spremne da razgovaraju o problemu Kosova sa Srbima koji se sa njima ne slažu, bilo da su u Beogradu ili na Kosovu i da nisu spremni na ozbiljne razgovore u Briselu, a pogotovo ne ispunjavanje obaveza iz sporazuma.

Na pitanje da li je njega nekad Đurić tako zvao na kafu, Janjić ponavlja da bi vrlo lepo bilo da je to praksa, ali da je opšte poznato da to nije tako.

“Marko je zaboravio da on više nije direktor Kancelarije za KiM, mada mislim da oni nikada nisu ni znali šta ko radi. Zloupotreba i teme i Spahiu, a pokriva se nepsobonost Marka Đurića za posao koji radi”, kaže on.

Đurić je u ponedeljak na Iksu objavio video snimak u kojem, između ostalog, kaže da tri meseca nije želeo da odgovara na uvrede koje je dobijao sa televizija sa nacionalnom frekvencijom, a podelio je i nekoliko naslova u kojima ga, pretežno, napada predsednik SRS-a Vojislav Šešelj.

Janjić kaže da su to “unutrašnja porodična pitanja” u koja se ne bi uplitao.

“Jasno je kada pogledamo decenije ko i dalje u toj porodici utiče, a Marko Đurić je prolazna epizoda”, zaključuje Janjić.

***************************************************************************************************************************************************************
Нешто је труло у држави Данској? :namcor:
pa omaldinski otporas (setite se njegovog delovanja 2000te) ponovi ima zadatak od sluzbe da se na vreme distancira i pokusa novoj vlasti koja dodje potom naturiti....

kako god brod se raspada poput titanika

Причало се да се жвала са њим састао на Флориди. Да је Кокеза саучесник у куповини карте/улазнице за Алекса Вучија. Ко би га знао.
ma dosao je da ga izreketira jer mu je pomagao da iznosi i pere pare, pa ga je ovaj odrukao efbiaju, i nasa kukavica je morala da 'vata maglu sa sve bulumentom... mozes misliti kada se i sinisa usrao,a imao sastanak da pregovara o carinama - ajde zasto je on morao da bezi? pranje noivca je ozbiljan kriminal, sledeci put kada posete ameriku, bice to u svojstvu optuzenih, kokeza je sve ispevao sto fbi treba da zna

ma dosao je da ga izreketira jer mu je pomagao da iznosi i pere pare, pa ga je ovaj odrukao efbiaju, i nasa kukavica je morala da 'vata maglu sa sve bulumentom... mozes misliti kada se i sinisa usrao,a imao sastanak da pregovara o carinama - ajde zasto je on morao da bezi? pranje noivca je ozbiljan kriminal, sledeci put kada posete ameriku, bice to u svojstvu optuzenih, kokeza je sve ispevao sto fbi treba da zna
Ево Бркић спомиње то рекетирање.

Back