Markiz de Sad - 120 dana sodome !!!

boricio

Zainteresovan član
Poruka
112
KJIGA JE LUDA.NAJ OGAVNIJE DELO IKADA NAPISANO.Pazolini JE UBIJEN NEPOSRENO PO ZAVRSETKU SNIMANJA FILMA. NASLOV FILMAJE ;SALO' ,BIO JE ZABRANJEN U CELOM SVETU DO 1990-te,ZATIM DOZVOLJEN DO 1998, I KONACNO PONOVO ZABRANJEN. OVDE GA IMA NA ISLANDU U VIDEO KLUBOVIMA.GAZDA VIDEO KLUBA SE ZGROZIO KAD SAM MU TRAZIO TAJ FILM.A JA SAM POSLE GLEDANJA ISTOG,SLEDECA 3 DANA IMAO U SEBI JAK OSECAJ KRIVICE...

radi se o stvarima koje normalan ljudski um nemoze da zamisli.sve moguce perverzije,bahanalije,...itd.citajuci knjigu vristaces od smeha danima.ja je pozajmio nekolicini prijatelja,isvaki od njih je reagovao na isti nacin:pozovu me i 5 minuta ne mogu da dodju do reci.samo vriste od smeha,tako da sam imao utisak da su me pozvali iz obliznje ludnice...

boricio:
KJIGA JE LUDA.NAJ OGAVNIJE DELO IKADA NAPISANO.Pazolini JE UBIJEN NEPOSRENO PO ZAVRSETKU SNIMANJA FILMA. NASLOV FILMAJE ;SALO' ,BIO JE ZABRANJEN U CELOM SVETU DO 1990-te,ZATIM DOZVOLJEN DO 1998, I KONACNO PONOVO ZABRANJEN. OVDE GA IMA NA ISLANDU U VIDEO KLUBOVIMA.GAZDA VIDEO KLUBA SE ZGROZIO KAD SAM MU TRAZIO TAJ FILM.A JA SAM POSLE GLEDANJA ISTOG,SLEDECA 3 DANA IMAO U SEBI JAK OSECAJ KRIVICE...
Ne znam da li ce ti biti smesno ali to isto misljenje o njoj su imali i kad je izdata...od onda prodje nekih 300tinjak godina u kojima su bile bezbrojne kritike i revizije pa se konacno doslo dotle da je u pitanju samo ostra satira jednog neshvacenog ali hrabrog uma...Procitaj predgovor ili nadji nesto o knjizi i autoru pre no izustis ovako nesto....

Back