Маринада за роштиљско месо

Како ви радите најједноставније да буде ок. Гуглам на нету али свако друкчије. Дајте предлог.

Узмеш три литре вина .... Циркаш ....

А месо печеш у пекачу .....

Е када попијеш пола вина ... поједеш печено са остатком вина ..и маринираш све после подне до ујутро

Како ви радите најједноставније да буде ок. Гуглам на нету али свако друкчије. Дајте предлог.
Ne pravim marinadu.
Meso stavim u tepsiju bez soljenja, dodam kašiku masti i nalijem rasolom i pečem u rerni dok se ne usafti.
Isto tako pečem u tiganju ili šerpi.mmmmm :lol:

Узмеш три литре вина .... Циркаш ....

А месо печеш у пекачу .....

Е када попијеш пола вина ... поједеш печено са остатком вина ..и маринираш све после подне до ујутро
covek hoce da marinira rostilj a ne sebe

covek hoce da marinira rostilj a ne sebe

Па и маринираш роштиљ... Тачније месо испечено на роштиљу ... У желудцу ...

Циљ маринирања је направити што мекшим и сварљивијим ..Стога је стомак једино право место за најбоље маринирање ....

Потребно је јасније дефинисати сврху маринирања ... да би процес једнозначно био изложен

ЧАТГПТ

ako je kvalitetno meso i potrefis dobar nacin pripremanja za to meso,po meni,marinada nije potrebna.ako meso zderes svaki dan u velikim kolicinama i to ono iz supermarketa i slicno potrebno je nesto da probudi cula i razgalis stomak.ne zaboravite da postoje talentovane domacice koje od prekrasne krmenadle naprave projektil za razbijanje prozora komsiji.i obrnuto,skoro od nicega dobra domacica moze nesto da napravi.

Mariniranje je gubljenje vremena (naučno dokazano).

Marinada ne ulazi u meso, već ostaje na površini, prodire samo delić milimetra.

Znači potpuno je svejedno da li meso pre pripreme provučeš kroz marinadu i spremaš ili ga kiseliš 24 sata. Isto je, sa par časnih izuzetaka.

Zato nemojte gubiti vreme na mariniranje, već na pravljenje dobre kombinacije začina.

lepota je u raznolikosti.ima efektne kombinacije marinada i zacina,sto jest jest.ali ako je meso kvalitetno treba se truditi da se sacuva ukus i tekstura mesa.kao i dresing koji su izmislili da popravi ukus bljutave hrane.ili zdravo prirodno sazrele jagode da prelijes slagom.cemu to,zasto?razumem one iz supermarketa koje nemaju nikakav ukus.verujte da mi je zao ovih mladjih generacija sto tesko mogu da dodju u priliku da probaju breskvu redhaven koja je otpala sa grane u travu pa se nije izgnjavila.to je eksplozija ukusa,neopisivo.sta tu dodati,koji preliv,dodatak kad je ona savrsenstvo.mozda pogled na mlade beracice u tankim majicama, koja su se zalepile za telo.nema tu nista ruzno,vec je prelepo...

Mariniranje je gubljenje vremena (naučno dokazano).

Marinada ne ulazi u meso, već ostaje na površini, prodire samo delić milimetra.

Znači potpuno je svejedno da li meso pre pripreme provučeš kroz marinadu i spremaš ili ga kiseliš 24 sata. Isto je, sa par časnih izuzetaka.

Zato nemojte gubiti vreme na mariniranje, već na pravljenje dobre kombinacije začina.
onda i usoljavanje za susenje nema smisla

ne znam sta nauka kaze ali meni je meso mekse i ukusnije nakon sto odstoji malo u marinadi

posto meso jedem ja i spremam za sebe a ne nauku , ugodicu sebi

onda i usoljavanje za susenje nema smisla

ne znam sta nauka kaze ali meni je meso mekse i ukusnije nakon sto odstoji malo u marinadi

posto meso jedem ja i spremam za sebe a ne nauku , ugodicu sebi
Usoljavanje je nešto drugo. So se premazuje preko mesa, a to nije mariniranje. Bar je tako u mom kraju.

Poenta moje priče je da se dugotrajnim mariniranjem ništa ne postiže što se ne bi postoglo i premazivanjem, u najvećem broju slučajeva.

Usoljavanje je nešto drugo. So se premazuje preko mesa, a to nije mariniranje. Bar je tako u mom kraju.

Poenta moje priče je da se dugotrajnim mariniranjem ništa ne postiže što se ne bi postoglo i premazivanjem, u najvećem broju slučajeva.
marinada je tecna so sa raznim aditivima koji su tu zarad ukusa

makar ih bilo u tom prvom milimetru lepse je nego bez njih
Sve ok, ali zbog čega ovaj med.
nisam probao al moracu neki put

jednom je rodjak psovao glupake kako dodaju med u meso , pa sam ostao pod tim utiskom neko vreme

a posle zaboravio

ali treba probati nove varijante , mozda su bolje

marinada je tecna so sa raznim aditivima koji su tu zarad ukusa

makar ih bilo u tom prvom milimetru lepse je nego bez njih

nisam probao al moracu neki put

jednom je rodjak psovao glupake kako dodaju med u meso , pa sam ostao pod tim utiskom neko vreme

a posle zaboravio

ali treba probati nove varijante , mozda su bolje

Med, smeđi šećer, slatke stvari, to su standardni dodaci mesu. Jednom kad probaš, videćeš da je dobro.

Možda, ali ipak...
Kud ide ovaj svet...

Dobro, žrtvovaću jedan mali deo marinade da probam tu foru.

do sada ,bilo je pravilo da se meso ne soli pre stavljanja na rostilj.navodna ta so izvlaci vodu iz mesa i meso postane suvo.to je tacno i svako to moze da isproba.nisam siguran koliko marinada odnosno tecnost iz nje moze da prodre duboko u meso da bi posle isparila i ostavila cvrstu materiju koja je bila rastvorena u njoj.ali i to se moze jednostavno proveriti,preciznim merenjem pre i posle pecenja moze da se dosta toga objasni.ono sto naglasavam da se kod nas retko koristi pridev socan za opis mesa sa rostilja,vise se akcentuje pecenost mesa.meso treba spolja da bude peceno ali iznutra socno. bar ja to praktikujem.ali o ukusima ....

Možda, ali ipak...
Kud ide ovaj svet...

Dobro, žrtvovaću jedan mali deo marinade da probam tu foru.

Svake godine novi trendovi , novi hajpovi , internacionalne kuhinje, vegan, vegetarijan, super food ovo ono

Izmisljaju

Ako sam iskrena najukusniji mi je riba sa roštilja vamo napravim preliv beli luk, maslinovo ulje , peršun list i limun i cao , i volem da gurnem krompiric u žar, kao sto volem patlidžan , tikvice, papriku i šampione

Ali ovamo društvo koje pozovemo na roštilj i kod kojih smo pozvani samo mesina
Kad kažem “ima i ribe” slab je odziv

🤷🏻‍♀️

Back