Marija je dobila sina

Prijanka Čopra i Nik Džonas, surogat majka dobili devojčicu, Šaruk Kan,surogat majka, dobili sina treće dete on i žena, to je ono što ja znam.
Ne mora da mi se sviđa ali niko nema pravo da joj uskrati majčinstvo bez obzira na seksualnu orijentaciju. Ronaldo ima decu rođenu od surogat majki, čopor dece. Žena koja se odluči da nosi tuđe dete i rodi ga je tu najveći problem ako se veže emotivno za trudnoću i promeni mišljenje. Nema ugovora koji je može naterati da se odrekne deteta jer je zakonski ona majka.
Marijina jajna ćelija, muški donator može da bude bilo ko, njeno je dete, surogat je samo inkubator. Naravno da je cifra za sve užasna za naše pojmove, zato to mogu da rade samo oni koji mogu da plate. Surogat majčinstvo nije pokriveno zakonom koliko znam, tako da se te žene nigde ne pojavljuju i potpisuju ugovor o anonimnosti i odricanju.

Sa parama se sve moze.
Neko ce da ceka vjestacki kuk pet godina a neko za tri mjeseca da dobije.
Neko ce da radi deset vantjelesnih u srbiji i idalje da nema dijete a neko ce u pragu od mrtvog spermatozoida da ga dobije.
Neki par nece usvojiti dijete ali ce samac sa poznanstvom da usvoji.
Ne može zbog toga da se nešto uskrati onom ko ima novac. Nije njegova krivica što neko nema,treba tražiti krivce na drugom mjestu .

Sve dok postoje žene koje će za novac roditi tuđe dete, odreći ga se nakon rođenja i nestati biće i takve mogućnosti rađanja.
Ko je kriv, onaj ko plaća da mu se rodi dete ili žena koja uzme pare i postane inkubator?
Moralna dilema.

Back