Nešto sam se sjetio stanovitih autora koje sam listao- priznajem, nisam ih pozorno čitao- i generalno je moj dojam bio miješan, vida to vrijedi, no nemam volje, ali možda je uistinu dobro, no ipak...
Poglavito mislim na pisce koji su pisali srodnim jezicima za koje se prije mislilo da su jedan jezik, hrvatski ili srpski, ili srpsko-hrvatski.
Kod srpskih pisaca to su:
Mladen Markov- niz debelih knjiga
Radomir Konstantinović- romani, dok je kritika srpskog nacionalizma koju sam nešto podrobnije prelistao "Filosofija palanke" po mom sudu neuspjela jer žonglira apstrakcijama i nema pravih kulturnopovijesnih referencija, pa ostaje ni amo ni tamo
Radovan Beli Marković- prozni raspisani autor na mješavini dijalekta i jezičnih igara, nisam shvatio što on hoće
Tu su i neki srpski autori koji su bili vrlo priznati, no vrijeme ih pomelo- Radomir Smilanić i Miodrag Bulatović
Među Bošnjacoma/Muslimanima koje sam imao u rukama
Irfan Horozović- donekle priznat, ali manje nego što bi zavrjeđivao
Feđa Šehović- stavio sam ga tu, iako spada u hrvatsku književnost. Pisao i kao Raul Mitrovich
Alija Isaković- kao narativni prozaist
Među Hrvatima:
Jozo Laušić- meni nepojmljiva nezainteresiranost
Živko Jeličić- slično
Vitomir Lukić-prokletstvo BH?
Tko je zainteresiran, neka doda po svom sudu druge zanemarene ili "neprimijećene" autore
Poglavito mislim na pisce koji su pisali srodnim jezicima za koje se prije mislilo da su jedan jezik, hrvatski ili srpski, ili srpsko-hrvatski.
Kod srpskih pisaca to su:
Mladen Markov- niz debelih knjiga
Radomir Konstantinović- romani, dok je kritika srpskog nacionalizma koju sam nešto podrobnije prelistao "Filosofija palanke" po mom sudu neuspjela jer žonglira apstrakcijama i nema pravih kulturnopovijesnih referencija, pa ostaje ni amo ni tamo
Radovan Beli Marković- prozni raspisani autor na mješavini dijalekta i jezičnih igara, nisam shvatio što on hoće
Tu su i neki srpski autori koji su bili vrlo priznati, no vrijeme ih pomelo- Radomir Smilanić i Miodrag Bulatović
Među Bošnjacoma/Muslimanima koje sam imao u rukama
Irfan Horozović- donekle priznat, ali manje nego što bi zavrjeđivao
Feđa Šehović- stavio sam ga tu, iako spada u hrvatsku književnost. Pisao i kao Raul Mitrovich
Alija Isaković- kao narativni prozaist
Među Hrvatima:
Jozo Laušić- meni nepojmljiva nezainteresiranost
Živko Jeličić- slično
Vitomir Lukić-prokletstvo BH?
Tko je zainteresiran, neka doda po svom sudu druge zanemarene ili "neprimijećene" autore