Margarin zakrčenje

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
80.942
Nedavno sam video margarin sa maslacem ili tako neku nebulozu tašta trpala u neki "delikates"
https://www.google.com/amp/s/inform...nevno-organizam-ovo-niste-znali-margarin-smrt

Uopšte sve BILJNE" masnoće dovode do kompletnog zakrečenja a ljudi nemaju blage veze, hop šlog ili infarkt pa trostruki bajpas ili stent.

Pekarski margarin, margarin, margarin sa paz ni manje ni više nego vitaminima z:D zejtin, palmino ulje itd.
Koristim samo puter, u pripremi hrane maslinovo ulje ekstra devičansko samo za salate nikakva termička obrada. Propržim na svinjskoj masti ili na puteru.

Kako vistojite sa sa poznavanjem materije?

Poslednja izmena:
kokosovo je u modi mislim, vegani i keto jedači i svi ti ga vole ... ali zanimljivo je jedino što je osetljivo na temperaturu pa je čas puter čas ulje
imam kakao puter koji nikako da utopim u nešto, on se na sobnoj stvrdne a može da se greje da bude ulje ali se onda formira u kapljicama ako ga ubaciš u kafu npr
razni zdravi jedači možda i maja volk imaju ceo neki dijapazon tih egzotičnih ulja npr od maka
od tih modernih najviše trošim putere od orašastih plodova, super mi je lešnik i badem naročito

Ti se trendovi stalno menjaju, ne mogu da ispratim... :aha:
Zato kuvam na masti od domaće svinje, ulje suncokretovo stavim u proju ili galete ili tako nešto, kad imam para kupim puter, kad nemam kupim margarin, kokosovo ulje mažem na lice i kosu, pravim puter od kikirikija i tako.... Nadam se najboljem, ali to se nikad ne zna, svakako ćemo biti na Zemlji dok smo živi ili dok se Planeta ne opameti, pa nas nezahvalne samo otrese sa sebe u ništavilo.

scena: poznati kardio hirurg koji mi je bio komsija u marketu ceka na kasi i dolazi mladic takodje komsija drzi korpu a na vrhu dijet margarin od kilo ono veliko pakovanje...
lik ga samo pogleda, otpozdravi i kaze...ako ovo nastavis da jedes, doci ces kod mene. nista vise nije rekao.

Ja sve pravim sa svinjskom mašću, pre neki dan sam umesio leba, ubacim veliku kašiku masti lebac ko duša. Biljne masti nikakva termička obrada ne dolazi u obzir samo za salatu eventualno. Palačinke pržim na svinjskoj masti i to ne onoj rafinisanoj industrijskoj sa konzervansima i antioksidansima nego na domaćoj koju kupujemo u vojvođanskoj mesari privatnoj, na kilo.
Možda će zvučati jezivo razmaženkovićima ali ja stvarno ne osetim nikakvu razliku. Bude baš delikates.

To sam počeo da gledam kada mi je ujak potpuno fit u kratkom roku imao infarkt i trostruki bajpas. U genetici nam niko nije imao srčanih problema rekoh dobro pa šta jedeš? On kaže paaaa pekara doručak, užina pekara... Giba margarin, ručak masan šta koristi ujna kaže ma ulje. Levo desno počnem ja da proučavam italijane šta kako, stil života, nacija sa najmanje srčanih problema. I to je to otprilike.

Sve u svemu nikada nije kasno ispraviti svoju ishranu zar ne?

Back