Мантре

Срећем их и знам их. Ништа нисам измислио нити преувеличао.

Ја знам људе који су се током времена променили. Нпр. пре 15 и више година су били нормални и имали су људске и природне реакције на моје реченице, питања и запажања. Временом, да ли због терапије, да ли због образовања или индоктринације на послу, променили су речник, став, начин опхођења и све по реду и сада видиш да та особа не одговара на иста питања на исти начин, нити да реагује на неке ствари подједнако.
Pa dobro, ljudi se menjaju, udalje.. To ne mora značiti da su na terapiji, jednostavno su se otuđili i to je to.
Npr neke promeni uspeh, neke možda neki događaj iz privatnog života.. Ima takvih koji se navuku na razne gurue sa yt, neke jednostavno boli uvo, svega ima. :D

Pa dobro, ljudi se menjaju, udalje.. To ne mora značiti da su na terapiji, jednostavno su se otuđili i to je to.
Npr neke promeni uspeh, neke možda neki događaj iz privatnog života.. Ima takvih koji se navuku na razne gurue sa yt, neke jednostavno boli uvo, svega ima. :D
Понављају исто као и ови који су на терапији.

Тачно се види одсуство нормалне реакције. Занимљиво је то да су сви усвојили један те исти образац понашања и да су им реченице готово идентичне.

Мени је то језиво и понекад ми је баш непријатно када чујем некога да тако одговара или да разговара.

Зашто је језиво и зашто је непријатно? Зато што сам сазнао шта ти људи, који причају "биће боље", "треба гледати у будућност", заправо стварно мисле. У тренуцима када изгубе концентрацију, када прескоче лекове или када забораве шта треба да причају, кажу оно што заиста мисле и желе.

Углавном су агресивни.

Зашто је језиво и зашто је непријатно? Зато што сам сазнао шта ти људи, који причају "биће боље", "треба гледати у будућност", заправо стварно мисле. У тренуцима када изгубе концентрацију, када прескоче лекове или када забораве шта треба да причају, кажу оно што заиста мисле и желе.

Углавном су агресивни.

Pretpostavljam da misliš na "životne trenere", ne na psihologe. Ti "životni treneri - life coach, imaju te mantre.

Mantrao sam jedno vreme onu Hare Krišna mantru, istina ne neprestano već periodično, i ništa. Nije se ništa desilo, verovatno jer sam u sebi rekao Krišni da neću u celibat kao oni njegovi

Nivo površnosti sam shvatio kad sam video ko su im lajf koučevi, ko su ljudi čije mišljenje poštuju i šta se prodaje narodu.

To su naučene mantre koje se ponavljaju, a ljudima deluju kao uspavanka.

Zapravo, svi ti ljudi koji se predstavljaju kao neki lajf kouč danas ili neki biznis magovi su ljudi koji profitiraju u eri glupaka i to je to.

То им се прича и на прегледу.

"Морамо да гледамо напред", "Не можемо да вратимо време назад", "Ја ту не могу ништа да променим", "Ново време долази",...

Imaš u tome svemu i pozitivnih stvari, nije sve crno i negativno.

Bolje da ti neko priča "za prosutim mlekom ne vredi plakati", nego da te dodatno ubija u pojam što svakodnevno čine TV, radio i ostala sredstva informisanja, jer te oni neće informisati ni o čemu lepom, samo ko je poginuo i slično.

Imaš u tome svemu i pozitivnih stvari, nije sve crno i negativno.

Bolje da ti neko priča "za prosutim mlekom ne vredi plakati", nego da te dodatno ubija u pojam što svakodnevno čine TV, radio i ostala sredstva informisanja, jer te oni neće informisati ni o čemu lepom, samo ko je poginuo i slično.
Суштина је да нешто може да се врати и да се исправи.

Мене су тако убеђивали за разне ствари да је то превазиђено, да не може да ради, да не може да се поправи и да се треба окренути "нови стварима".

Све те мантре су измишљене да пацификују људе и да их смире. Проблеми постоје и има их све више. Незадовољство расте због протраћеног и неиживљеног живота и пошто не могу да им пруже нормалан и испуњен живот, причају им мантре.

Суштина је да нешто може да се врати и да се исправи.

Мене су тако убеђивали за разне ствари да је то превазиђено, да не може да ради, да не може да се поправи и да се треба окренути "нови стварима".

Све те мантре су измишљене да пацификују људе и да их смире. Проблеми постоје и има их све више. Незадовољство расте због протраћеног и неиживљеног живота и пошто не могу да им пруже нормалан и испуњен живот, причају им мантре.

Šta smatraš da može da se ispravi i vrati?

Dobro, toga naravno da ima, kao i onih tipova koji pričaju da nije sve u parama, da ne treba da trčiš za njima, a onda shvatiš da niko ni bolesnog neće da te pogleda ako ne platiš, a da ne pričam o ostalim stvarima.

Šta smatraš da može da se ispravi i vrati?
Мило за драго.

Може да се поправи уређај. Може да се обнови кућа.

Не могу да се врате животи и време, али неке ствари могу итекако.

Dobro, toga naravno da ima, kao i onih tipova koji pričaju da nije sve u parama, da ne treba da trčiš za njima, a onda shvatiš da niko ni bolesnog neće da te pogleda ako ne platiš, a da ne pričam o ostalim stvarima.

Тако је. Паре су главне и без њих не можеш да функционишеш у држави и друштву. Сви који причају супротно - лажу.

Мило за драго.

Може да се поправи уређај. Може да се обнови кућа.

Не могу да се врате животи и време, али неке ствари могу итекако.

Тако је. Паре су главне и без њих не можеш да функционишеш у држави и друштву. Сви који причају супротно - лажу.

Pa, dobro, ali niko nije rekao da ne može da se popravi uređaj ili obnovi kuća, bar da sam ja video.

Više je priča oko nekih događaja koji su se desili, reakcija na događaj ili nešto peto, a to ne možeš da vratiš.

Pa, dobro, ali niko nije rekao da ne može da se popravi uređaj ili obnovi kuća, bar da sam ja video.

Više je priča oko nekih događaja koji su se desili, reakcija na događaj ili nešto peto, a to ne možeš da vratiš.
Можеш. Не можеш да вратиш тај дан, али нешто можеш да исправиш.

Back