Manjak muskaraca u Srbiji i u okruzenju!?

firedragon9

Iskusan
Poruka
6.042
Sta mislite da li, kako i koliko ove cinjenice uticu na musko-zenske odnose, stvaranje porodice, opstanak u istoj, na druge drustveno-socijalne odnose, migracije i sl?

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/srbija-je-zemlja-lepseg-pola/11340.phtml
http://www.dominomagazin.com/articl...srbija-u-grupi-sa-najmanje-muskaraca-na-svetu

Poznati film Carlston za Ognjenku ima slicnu tematiku:
Ovo je priča o balkanskom košmaru vidjenom ženskim očima. Srbija dvadesetih godina proslog veka. Dve junakinje, Ognjenka i Mala Boginja, odrastaju u malom selu, koje je, opustošeno ratovima i godinama krvne osvete, ostalo bez ijedne muške glave. One su narikače, koje za novac oplakuju pokojnike, ali same nikada nisu spoznale pravu emociju, sem nejasne čežnje za životom, ljubavlju ili bar dodirom muške ruke...

Poslednja izmena:
Da, samo u kom je to uzrastu? Zene koje zive duze od nas muskaraca lako naprave razliku u kasnijim godinama.
Izmedju ostalih mojih hobija je i statistika... Vidjao sam vec pre slicne ankete, razlike su po 1% gore dole, samo je u onim 65+ izrazita razlika za zene.

Pogledah sad i prilozenu statistiku, vrlo lici na ono sto sam do sada video.

Poslednja izmena:
Da, samo u kom je to uzrastu? Zene koje zive duze od nas muskaraca lako naprave razliku u kasnijim godinama.
Izmedju ostalih mojih hobija je i statistika... Vidjao sam vec pre slicne ankete, razlike su po 1% gore dole, samo je u onim 65+ izrazita razlika za zene.

Slazem se, ali mislis da nisu mozda i ratovi doprineli nedostatku muskaraca srednjih godina?
Iako anketa ne govori o tome...

Poslednja izmena:
Slazem se, ali mislis da nisu mozda i ratovi doprineli nedostatku muskaraca srednjih godina?

Pa zavisi koji ratovi? Narod koji se borio u Drugom svetskom - veoma velikim delom nije vise sa nama, a ovi noviji ratovi nisu toliko uticali.

Ja bih dao i veoma snazno upozorenje - ne mogu da garantujem da su im izvorni podaci tacni. Ima mnogo nasih koji samo nisu vratili dokumenta, a koji nece da se vracaju ovamo. Ne znam da li su i takvi usli u statistiku.

Ovo prvi put čujem. Čula sam da je manjak žena, pa neki idu u Albaniju da se žene...

U selima je manjak zena jer su presle u gradove. U gradovima je zato vise zena a muskaraca manje...mada se to ne primeti kao nesrazmera na selu.
Mastam o emigraciji i da cu tako poboljsati demografsku statistiku Beograda/Srbije. Jedan muski manje - odnos polova u BG ravnopravniji.

Iako anketa ne govori o tome...

Koji su to muskarci koji bi danas bili u srednjim godinama (35-60) a ucestvovali su u masovnom ratu i izginuli do te mere? Posledica proslog rata je emigracija koja ce napraviti negativnu selekciju u Srbiji, u to duboko verujem.

Meni su sve ove statistike nakaradne, zavisi od dela drzave, zavisi od nacina zivota, ja se ne secam kad sam imala momka Srbina iz Srbije tako da ide automatski jedna zena manje, kad uzmem da su mi dve sestre udate za strance, dobijamo tri zene manje i samim tim neko musko na trzistu pride. Manje vise, statistika ti stvarno ispada tacan zbir netacnih podataka.

U selima je manjak zena jer su presle u gradove. U gradovima je zato vise zena a muskaraca manje...mada se to ne primeti kao nesrazmera na selu.
Mastam o emigraciji i da cu tako poboljsati demografsku statistiku Beograda/Srbije. Jedan muski manje - odnos polova u BG ravnopravniji.

Ne idi, ostani...z;)
Kako ako kazes da je u gradovima vise zena, a ti odes, u Bg ce nastati tuca zena za muskima il da idu na selo (mozda si to hteo da kazes)...
Ili dolazis iz sela u grad- mozda je ipak to...

Poslednja izmena:
Ne idi, ostani...z;)
Ne placi mala moja, poslacu ti polovnog mercedesa sa potkovicom na hladnjaku :)

Kako ako kazes da je u gradovima vise zena, a ti odes, u Bg ce nastati tuca zena za muskima il da idu na selo (mozda si to hteo da kazes)...
Nece.
Ja ovde imam hiljadu zena pa ako odem, hiljadu Srba ce obasjati sunce z:lol:

U tvojoj familiji bas ne vole Srbe?

Ma jok, tako se podesilo...setila sam se, pre 4 godine sam se zabavljala sa cistokrvnim Srbinom koji je nakon toga emigrirao u SAD.

Ono najbolje, posebno od muskaraca, se rasulo po svetu. Ili su meni kontakti sa njima jaci...kako god, to je nas problem, zene su slabije pokretljive i veca je verovatnoca da ce se na odlazak odluciti tek sa muskarcem.

Koji su to muskarci koji bi danas bili u srednjim godinama (35-60) a ucestvovali su u masovnom ratu i izginuli do te mere? Posledica proslog rata je emigracija koja ce napraviti negativnu selekciju u Srbiji, u to duboko verujem.
pa malo se lose izrazila, ali jasno je sta je mislila.. kako smo "nadoknadili" polovinu muskog stanovnistva srednjih godina posle 1. svetskog rata?

Back