Manjak kriterijuma ili robovlasnistvo

Hvala ti s_k_v_o na razjašnjenju nekih nedoumica! Zakon o radu mi je prikačen na Desktop-u.Međutim meni još uvek nije jasno zašto u ovom slučaju poslodavac neće da isplati naknadu.Jasno mi je da se rad na liniji tehničkog pregleda vozila mora obavljati bez prekida i da po Zakonu o saobrćaju na liniji moraju raditi dva kontrolora istovremeno,ali poslodavac je kolegi moga supruga uvek obezbedio zamenu za vreme god.odmora a njemu nema ni zamena ni nadoknada.Moj suprug,za 30 god.radnog staža nema ni jednog dana bolovanja.Ja to smatram bezobrazlukom.Sve u svemu u pitanju je suma od 70.000 plus dve zarade u zakašnjenju 46.000=116.000din.Najbolje bi bilo da se te nadoknade zakonski ukinu i da u zakonu lepo piše "poslodavac nije obavezan dati godišnji odmor radniku".Šta će njemu godišnji,nek radi ko`mrcina.Ako hoće na godišnji dobiće i radnu knjižicu.
Malo sam ljuta zbog toga jer znam da se u istoj firmi recimo redovno isplaćuju putni troškovi za zaposlene čije je prebivlište na teritoriji druge opštine,zatim plate fantom zaposlenima itd.
sama si odgovorila...
zakosnska mogućnost da poslodavca opominje preko advokata, tuži, odnosno prijavljuje prekršaje, je diskutabilno rešenje... bar dok radi... ali to je jedini način.

Ili dok jedan dan neko ne dodje sa nekoliko bombi i pistoljem i sve poubija. Meni kad bude dosao dan ja cu to napraviti i jos cu drkati od srece i uzivati kako ubijam kurvine sinove. Ponesem oko 50 metaka, jedan za mene, a za ostale cu ih ubiti bar 10-tak.
Ili kao taliban se miniram i cigani lete u nebo.
Poruka je super,ali da ne grešimo dušu ima i dobrih poslodavaca.Jest da su u manjini ali ima ih!z:shock::think::tajna:

Sta mislite zasto samo poslodavci procenjuju radnu snagu?Kako je moguce da ne postoji moral za ne raditi za lopova ili odredjenu stranku..ako se ne slazemo s njihovom politikom?Znam da smo misljenja da ljudi nemaju izbor i da moraju prehraniti porodice..ali da li postoji osoba koja ce doci i reci ja zelim da znam odakve vam kule i gradovi..zelim sve crno na belo za koga cu raditi..cemu pitanja sta mi znamo o vama kad to sto plasirate u javnosti cime se bavite i vrapci znaju?Malo me na ovo asociralo ruglo poput javnog konkursa..kako neko upakuje cv i svi drve o samopouzdanju..sta ce raditi oni koji su sposobni a posteni i ne zele lagati..da li postoje firme koje ne spadaju pod shablon hr-a koji svako moze nauciti napamet?

Kada bi postavila pitanje nekom poslodavcu odakle mu kule i gradovi mislim da bi preko mene pretrčalo obezbeđenje al` tako da se više nikad ne bih podigla na moje tanane nožice.Zato takva pitanja i ne postavljam nego sav svoj bes istresam na forumu uz veliko izvinjenje posetocima foruma.z:gs:

Back