S_K_V_O
Iskusan
- Poruka
- 6.181
sama si odgovorila...Hvala ti s_k_v_o na razjašnjenju nekih nedoumica! Zakon o radu mi je prikačen na Desktop-u.Međutim meni još uvek nije jasno zašto u ovom slučaju poslodavac neće da isplati naknadu.Jasno mi je da se rad na liniji tehničkog pregleda vozila mora obavljati bez prekida i da po Zakonu o saobrćaju na liniji moraju raditi dva kontrolora istovremeno,ali poslodavac je kolegi moga supruga uvek obezbedio zamenu za vreme god.odmora a njemu nema ni zamena ni nadoknada.Moj suprug,za 30 god.radnog staža nema ni jednog dana bolovanja.Ja to smatram bezobrazlukom.Sve u svemu u pitanju je suma od 70.000 plus dve zarade u zakašnjenju 46.000=116.000din.Najbolje bi bilo da se te nadoknade zakonski ukinu i da u zakonu lepo piše "poslodavac nije obavezan dati godišnji odmor radniku".Šta će njemu godišnji,nek radi ko`mrcina.Ako hoće na godišnji dobiće i radnu knjižicu.
Malo sam ljuta zbog toga jer znam da se u istoj firmi recimo redovno isplaćuju putni troškovi za zaposlene čije je prebivlište na teritoriji druge opštine,zatim plate fantom zaposlenima itd.
zakosnska mogućnost da poslodavca opominje preko advokata, tuži, odnosno prijavljuje prekršaje, je diskutabilno rešenje... bar dok radi... ali to je jedini način.