Manjak kiseonika ka srcu

Jovica88

Obećava
Poruka
94
Pozdrav svima,

Imam jedan neobican problem.Prosle godine mi se desio pa se posle 2 meseca problem povukao ali se opet pojavio.
Konstantno kao da mi fali kiseonika u srcu i lakse se umaram, stalno moram da duboko udahnem i ponekad kao da je dzaba, ne dobijam dovoljno kiseonika ka srcu.

Radio sam ultra zvuck,ekg i holter i sa srcem je sve u redu, vadio sam krv kompletne nalaze, sve je u redu, i hemoglobin je u redu.
Pitam doktore oni mi kazu da je to od uzbudjenja(lupetaju jer ne znaju).

Znate li sta bi to moglo biti?
Znate li nacin da vise kiseonika dodje ka srcu to jest vise krvi ili kako to vec ide.

Pozdrav svima,

Imam jedan neobican problem.Prosle godine mi se desio pa se posle 2 meseca problem povukao ali se opet pojavio.
Konstantno kao da mi fali kiseonika u srcu i lakse se umaram, stalno moram da duboko udahnem i ponekad kao da je dzaba, ne dobijam dovoljno kiseonika ka srcu.

Radio sam ultra zvuck,ekg i holter i sa srcem je sve u redu, vadio sam krv kompletne nalaze, sve je u redu, i hemoglobin je u redu.

Znate li nacin da vise kiseonika dodje ka srcu to jest vise krvi ili kako to vec ide.

Mislim da su ti ipak sve rekli pa se opravi na opustanje i zivotne aktivnosti.

Nije panicno nego hronicno ali pregledi nista ne pokazuju.
Neko je pitao da li sam pusac. Ne, niti pijem, retko popijem po jedno pivo. Visina i tezina normalni, 187 i 80 kg. Inace uzimam selen i magnezijum ali ne pomazu kod ovoga.
Ima li neko ideju?

Sve pretrage koje mogu imati veze sa tim sam radio i sve je ok ali nevezano za nervozu ili slicno od jutra do mraka ja moram na svakih par minuta da se trudim da duboko udahnem kako ne bih osecao tu slabost u srcu. Inace ni ultrazvuk ne pokazuje nista neobicno.

- - - - - - - - - -

Inace vode unosim dovoljno ja mislim. Oko 3 litre dnevno a pritisak mi je ceo zivot malo nizi oko 110 sa 70 sto je u neku ruku normalno.

Sve pretrage koje mogu imati veze sa tim sam radio i sve je ok ali nevezano za nervozu ili slicno od jutra do mraka ja moram na svakih par minuta da se trudim da duboko udahnem kako ne bih osecao tu slabost u srcu. Inace ni ultrazvuk ne pokazuje nista neobicno.

- - - - - - - - - -

Inace vode unosim dovoljno ja mislim. Oko 3 litre dnevno a pritisak mi je ceo zivot malo nizi oko 110 sa 70 sto je u neku ruku normalno.
Nauci tehnike disanja . Imas dobru knjigu za to . Hatha Yoga ~ Jasmina Puljo .
Mozes je skinuti i sa interneta .

- - - - - - - - - -

Koje pretrage si radio napisi?

Pozdrav svima,

A kako ti znas da ti bas nedostaje kiseonika u srcu? :think:

Javlja li ti se to i nocu, u snu?

Pozdrav svima,

Da tebi nedostaje kiseonik u srcu ne bi piskarao po forumu već bi odavno bio u bolnici (u najboljoj varijanti).
Tako da nemoj da prizivaš zlo i lupetaš bezveze.

To što ti osećaš može da bude od svačega, a najverovatnije na nervnoj bazi.

@Malenano1
Radio sam ultra zvuk, ekg, holter 24 sata, nalaze krvi ukljucujuci i hemoglobin i nivoe vitamina i minerala...

@ Blajbinger
Osetim jednostavno, i kad udahnem izrazito duboko onda je dobro neki kratak period..

- - - - - - - - - -

@oralni terorista
Nije bas tako. Manjak kiseonika u srcu vremenom dovodi do oslabljenja srcanog misica a onda slede problemi..

@Malenano1
Radio sam ultra zvuk, ekg, holter 24 sata, nalaze krvi ukljucujuci i hemoglobin i nivoe vitamina i minerala...

@ Blajbinger
Osetim jednostavno, i kad udahnem izrazito duboko onda je dobro neki kratak period..

- - - - - - - - - -

@oralni terorista
Nije bas tako. Manjak kiseonika u srcu vremenom dovodi do oslabljenja srcanog misica a onda slede problemi..

Nedostatak vazduha (apnea) je simptom razlicitih oboljenja.

Na zalost, nikada bezazlenih.

Nije uvek srce po sredi.

Prvo proveri o cemu se radi.

Nedostatak kiseonika u srcanom misicu se ispoljava raznim tipovima srcanih aritmija i u nekim slucajevima snaznim bolom ispod grudne kosti.

Blajbinger reci mi makar okvirno sta sve moze biti, to jest kakva obolenja mogu biti u pitanju?

Mogu biti plucna oboljenja, srcana, fizicka opstrukcija vazdusnih puteva pa cak i zivcani problemi....

Moras se detaljno pregledati da bi se nasao uzrok tvome oboljenju.

U svakom slucaju je vazno da ne zanemaris trazenje uzroka, jer takvi simptomi nisu za podcenjivanje.

@Malenano1

@ Blajbinger

- - - - - - - - - -

@oralni terorista
A psihijatar i neurolog?

Back