Manifestacije-ili kako prizivate dobre stvari u zivot?

Ima vec dosta kvalitetnih tekstova na temu toksicnog pozitivizma, tako da ne bih tu pametovala.

Ne prizivam nista, motivisem se raznim stvarima, nekad mi je dovoljno da imam fizicku aktivnost kojom izbacujem negativnu energiju, nekad pravim planove, nekad mi treba novac da bih mogla da priustim ovo ili ono, zavisi za sta mi je potrebna motivacija. Sve je dakle samo na mojim sposobnostima.

Ima vec dosta kvalitetnih tekstova na temu toksicnog pozitivizma, tako da ne bih tu pametovala.

Ne prizivam nista, motivisem se raznim stvarima, nekad mi je dovoljno da imam fizicku aktivnost kojom izbacujem negativnu energiju, nekad pravim planove, nekad mi treba novac da bih mogla da priustim ovo ili ono, zavisi za sta mi je potrebna motivacija. Sve je dakle samo na mojim sposobnostima.
A sto si takav crnjak?

A sto si takav crnjak?
Shocked Season 6 GIF by Friends

Ako samo moze bez hejta.
Zanima me sta mislite o krilatici :
"Kakve su ti misli takav ti je zivot".
Da li verujete da pozitivnim mislima privlacite pozitivne ljude i dogadjaje?

Da li zapisujete svoje zelje i ciljeve?
Pa teorija kaze da. A praksa kako kad u mom slucaju.

I kad sam bila pozitivnija nista se spektakularno u mom zivotu nije promenilo, mislim od onog sto sam ja htela.

Ne zapisujem moje zelje i ciljeve, nekad jesam vise ne.
Nekako to me izmori i izgubim volju uopste za rad na tome.
To je bilo pre, odavno nisam postavila sebi neki cilj na papiru, vec u glavi, pa tako da ne znam kako bi sad bilo.

Tako i ja sebi rusokazem i onda me udari kamion te se ispostavi da nista nije na meni (mojim sposbnostima) zapravo osim machke kad mi sedne na glavu

Ako samo moze bez hejta.
Zanima me sta mislite o krilatici :
"Kakve su ti misli takav ti je zivot".
Da li verujete da pozitivnim mislima privlacite pozitivne ljude i dogadjaje?

Da li zapisujete svoje zelje i ciljeve?

Ne verujem, to je po meni maskiranje realnih problema i objektivnih okolnosti. Iako postoje ljudi koji pozitivno zrače pa to i privlače jer se svesno kreću u krugu takvih ljudi i prirodno su takvi. Mnogo toga se i nasledjuje, znam po sebi a i po drugima. Retko ili skoro nikad nisam video vedro i ekstrovertno dete od povučenih i paranoičnih roditelja.

Zato bih ja pre rekao "kakav ti je život - takve su ti misli". Možeš ti da tripuješ kako ćeš da živiš lepo dok te Nemci pakuju za logor.

Problem je što se masama prodaje ta priča na osnovu najuspešnijih uzoraka, tipa Arnold Švarceneger, Novak Djoković i slični, pa se prodaje iluzija da svi sve mogu ako pozitivno misle i dovoljno se potrude.

Obično ljudi koji uspeju imaju mentalne i energetske preduslove za to, kao i mnogo sreće i podrške. Medjutim pozitivna misao od depresivca nikad neće da napravi optimistu i mega-uspešnog čoveka, nego on mora da radi realno da ublaži ili otkloni depresiju.

Takodje se negira put koji su uspešni i popularni prešli, gola realnost i rešavanje problema na koje su nailazili, pa se onda pojavljuju propale babe koje kupuju loto tikete i vizuelizuju da dobijaju na LOTO-u jer ako može Stalone kao klošar da postane akciona zvezda mogu i ja da dobijem na LOTO-u. I tako dok ne prodaju sve iz kuće, bio je jedan takav slučaj na netu. Kupuje baba na hiljade loto tiketa, vizuelizuje i završi na kazanu.

Moćnici u masi invalida izvuku jednog Nika Vujičića i on vrti istih šest govora, uz osmišljen marketing, i usamljeni invalidi koji žive kao kerovi se tripuju da i oni mogu tako. A njih je neuporedivo više nego ovih uspešnih kao Nik. Isto kao što je vladika Nikolaj u svojoj knjizi o optimizmu naveo nekog našeg invalida iz rata koji je ostao nepokretan od vrata na dole, ali eto on je srećan jer ceo život sedi u fotelji i gleda na ulicu dok ljudi prolaze. Kao tek tako je spoznao koliko je život lep, iako ne učestvuje. Pa je to oduševilo vladiku.

Postoje objektivne okolnosti. Nikad neki tip sa smokijem od pet cm u erekciji neće moći da bude zavodnik kao onaj što je normalan, ma koliko se tripovao i vežbao motivacione govore u klozetu. Jer kad ga najbije ribi u ***** ona ništa ne oseća. Pa su džabe motivacione parole i pozitivne misli.

Pogledajte one patuljke kao što je onaj što igra Tiriona u Igri prestola. On je uspešan i sve, ali je i dalje u kaljuzi jer će uvek biti patuljak.

Ko je gledao Pumping iron dokumentarac sa Arnoldom Švarcenegerom jasno je sve video. Arnold je nadmoćan, ekstrovertan, zloban, a Lou Ferigno je povučeni gluvonemi momak gvozdene volje. Arnold ga maltretira pred roditeljima. Obojica imaju sjajno telo ali je Arnold pobedio na toj Mr. Olimpiji jer je prosto prirodno takav, puca od harizme i nadmoći. A obojica su isto vežbali, trudili se, dali sve od sebe...

Znači nije dovoljna pozitivna misao. Ako si depresivac u bunaru, treba da se lečiš u bolnici, da realno rešavaš probleme, a ne da sebe ubedjuješ u nešto dok padaš u depresivna raspoloženja i jedva hodaš ulicom. Ili ako si debeo treba da realno, postepeno mršaviš i tražiš pomoć drugih ljudi, da budeš realan i skroman, a ne da čitaš Nika Vujičića i misliš da ćeš za dan da promeniš nešto što nisi mogao godinama ili decenijama.

Karikirate i Banalizujete.

Ali mislim da je to duboko deo naseg mentaliteta. Zato nas cak i africke zemlje prestizu u platama.

Kod nas postoji sistematsko urusavanje optimizma i samopouzdanja koje krece rano u Detinjstvu:

-Ljudima dolaze stvari u zivot vise jer imaju srece a ne zato sto vredno rade.
-Uspesni ljudi su prevaranti i lopovi.
-Bogati su zli
-Kad imas san okolina se utrkuje da ti sjebe koncepciju i ubedi te da si lud.
-Kad si los djak roditelj kaze -ma to je profesor kriv ti si sine pametan . ......
-Jedan kolektivni pesimizam i kmechanje pre nego prihvatimo svoju odgovornost.

Nemamo kao recimo Ameri taj neki duh da je sve moguce. Meni se to kod njih bas jako dopada.

to bih volela da vidim
pa jesi li bar probala?

Da ti Ispricam jednu anegdotu. Ja kad sam bila bas mala pakujem se sa mamom da idemo kod neke rodbine. Ja pitam gde idemo -mama kaze.
Ja smorena:" A sto tamo? "
A mama pita :" A gde bi ti?"
Ja mrtva hladna :"Na Havaje ".
Ja imam tipa 5 godina. Mama me gleda i ne veruje.
Ja se ovoga ne secam -Ispricala mi je mama pre par godina kad sam joj rekla da cemo biti prilikom krosinga kruzerom 10 dana na Havajima.

Ja nekako verujem da neki cilj i zelju treba naglas reci. Ovo je svakako slucajnost ali mi je bilo bas neobicno.

Pa mislim nikad nisam negativno nesto mislio niti kapiram zivot kao tegobu,naprotiv koliko god je lose i tesko znam da moze gore,ali negativni ljudi su prosto vecina pa su neizbezni,prepoznam pozitivne ima i takvih ali nismo u prilici da se vidjamo cesto,zapitam se otkud za mene da se zalepe emotivni vampiri,valjda osete suprotnost
A fora ja sam tebe uvek videla negativnog, na osnovu tvojih komentara ovde :mrgreen:

Back