Nevidjeno licemerje. Prvo decenijama ubedjujes svet da je jedino ispravno biti tvigi, a onda se zaokrenes u suprotnom pravcu i jos zakonom uvodis visak kilograma u modu, tj u zivote devojcica/devojaka/zena, nebitno. I u jednom i u drugom slucaju niko se ne bavi sportskim navikama do zdravog tela, nego iskljucivo konfekcijskim brojevima i naznakom "retusirane fotografije" kao da ce to bitno da utice na zdravo rasudjivanje svakog ponaosob o tome na koji nacin do zdravlja, a ne do horora koji je cesto ishod kod mnogih devojaka koje su podlozne sugestijama modnog sveta.
Upravo.
Ja ću opet sa teorijama zavere

ali neuhranjenost kao i višak utiču na plodnost. Kao da se sve radi protiv porodice i prirode. Samo da se zaradi ne veštačkim oplodnjama, lekovima, estetskoj hirurgiji,... Nezdrava ishrana, pa uvođenje u modu kojekakvih režima ishrane koji veze sa mozgom nemaju,... Pa sedite, ne mrdajte, kupujte iz fotelje i tako trošite vreme kada ste tromi i nesposobni da ustanete i živite... Pa jedite, postanite zavisni od šećera i drugih otrova što vodi isfrustriranosti i nezadovoljstvu a mi ćemo da vam prodajemo pilulice i savete za srećniji život

Samo nemojte biti pametni, po sebe prvo i zdravi. Šta da prodamo i kako da nasankamo osobu koja je umerena, koja bira bolje, koja se kreće, smeje, druži, ima obaveze, koja je socijalno i emotivno ispunjena... Koja živi?
Prvo lep leš, sada lepa pa debela... A kada će normalni doći na red?
Večeras je bio domaći film "Kako su se voleli Romeo i Julia". Gledam one glumce, generacija mojih roditelja i malo stariji... Svi normalni i zgodni. A sada...