mama student

• Začetnik teme Začetnik teme daxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
samo da kazem da sam odusevljena vama, ma fenomenalne ste!

btw, moja keva je sa mnom zavrsila fax, ludlo, ladno sam isla sa njom, naravno u stomaku, na neke ispite.

moja teorija je da zato danas jako dobro kapiram neke stvari iz medicine ali je nikako ne volim. :wink:

lepo je cuti price sposobnih za zivot..prijatno me iznenadise neki ljudi sa foruma.. ja sam nasla dobru formulu: dve godine faxa, taman kad postane rutina-status mirovanja godinu dana i prva beba..imala sam neplaniranu srecu da me studentski protest '96-'97 casti pocetkom semestra tek u aprilu, umesto u januaru.. :) nastavak studija uz lucidne improvizacije u organizaciji.. beka ima 8 meseci, bake rade, tata radi, svi menjaju smene .. shvatila sam da sto vise obaveza imam-bolje funkcionisem! cinjenica je- radi se puno, uci se u hodu, propusti se po neki rok, ali mislim da bi isto ili gore bilo i da sam bila bez bilo kakvih obaveza osim faxa.. kad sam se sasvim uhodala, rek'o, ajde da malo otezamo stvar.. :) kao apsolvent, po zavrsenom diplomskom radu (sa laboratorijom se nije igrati), rodila sam drugo dete.. tokom prvih 6 meseci trudnoce spremala sam preostale ispite u parku, uz sporet, sveske pune formula i decijih crteza, najcesce na istoj strani.. "stomak" nisam htela da nosim na ispite poslednjih meseci, iz inata, da mi se ne pripisuje polaganje na isti..balkan je ovo.. poslednja dva sam polozila kad mi je sin imao 10 nedelja..diplomirala u roku, pre cetiri godine, sa prosekom 9.. cekam posao od tada :) s druge strane, srecna sam sto sam sa klincima kvali/kvanti provela njihove "nezne" godine..

Jos jednom hvala svima na podrsci i sto ste vasa iskustva podelile samnom. Sve mi to mnogo znaci. Jer povremeno zapadnem u malodusnost, melanholiju, samosazaljenje (jadna ja), pa sam na granici da odustanem, ali prodje. NECU DA ODUSTANEM!

daxa:
Jos jednom hvala svima na podrsci i sto ste vasa iskustva podelile samnom. Sve mi to mnogo znaci. Jer povremeno zapadnem u malodusnost, melanholiju, samosazaljenje (jadna ja), pa sam na granici da odustanem, ali prodje. NECU DA ODUSTANEM!
Veliki pozdrav!Motivacija je najvaznija,a to sto si mama ti je razlog vise da uspes,i pokazes deci,sebi,drugima sta znaci biti uporan!(najpre sebi)
Pretpostavljam da je zavrsiti fakultet u toj situaciji MNOGO teze,ali kad ga budes zavrsila-osecaces se FENOMENALNO,SUPERIORNO!
Ja sam zavrsila Medicinu,a na mom faksu je bila cura,pardon-mama koja je upisala Medicinu nakon zavrsenih studija srpskog jez.i knjizevnosti (!!!),a imala je dete od 5-6 god.Zavrsila je u roku i mislim da radi kao asistent!
ovaj primer ti sve govori

jovo100:
jagodica:
Naj bolje bi bilo da je mama tamo otisla da bi nesto naucila. To zasto ste vi tamo, niste morali ici na fakultet

ha ha ha hahahahaaaa ---koji baja do yaya --- on misli da žene koje nisu pokrivene velom preko glave TRAŽE **** --- eeee majmuuune ,,,,
uostalom --khm ...pa i ima šta da se probere na fakultetu --- eto još jedan razlog otići na faks ,,hahahahaha

šalim se .... imam dva klinca ,, bavim se sportom ,idem na posao i čini mi se da imam jedno dva sata dnevno slobodno ---- dovoljno za malo štrebanja --- ja sam ZA --

Evo da se pohvalim. U junskom roku (za mesec dana) dala sam tri ispita i to mi je bio uslov. :D U oktobru upisujem drugu.
Mogu vam reci da se osecam FENOMENALNO!
I kao sto su mnogi rekli sa mnogo obaveza mnogo bolje se organizujes i sve postizes - to je istina.

bik:
ja sam na trecoj godini napravila pauzu,zatim sam se udala i rodila dete.Kako nisam imala niciju ni podrsku ,a pomoc jos manje cekala sam da mi dete krene u obdaniste,a ja se vratila ucenju i jurenju uslova za cetvrtu.Na petoj godini sam uporedo i radila i isla na vezbe i bila trudna sa drugim detetom.I postizala mnogo bolje rezultate i fenomenalno se osecala.I da znas,ta diploma je jedino sto je zaista tvoje i rezultat tvog rada,deca su ipak zajednicka.Samo napred,odrekni se nekih stvari,govori sebi da je to samo trenutno stanje,ispuni obaveze prema deci i muzu,ostali u ovom momentu nisu vazni.Sve se moze kad se hoce.Imas moju podrsku

ne mogu da se slozim sa boldovanim tekstom, taurean.
iz mog vidjenja, SVE je moje; i muz, i dete/deca, i skolovanje bilo kakve vrste, i nastrikan dzemper, i posadjeno drvo u basti. NAOPAKO ako je samo ta jadna diploma nesto sto je ZAISTA samo moje, ako je meni licno merilo mog ispunjenja, ili cega li vec.

moj, a nadam se i bilo ciji tudj zivot, je prepun ovakvih "segmenata", fragmenata koji me ispunjavaju, koji me cine istinskom i velikom u sopstvenim (i tudjim, itekako) ocima. duboko sam uverena da je diploma samo jedna sitnica, jedna prelazna faza, samo jedan stepenik koji omogucava da se time bavis, da nadalje ucis i izgradjujes se, ali MNOGO manje znacajna nego dete, i u licnom, i u najsirem zivotnom smislu. isto tako, ne vidim zasto bi neko bez Diplome bio bez "necega samo svog", ili se osecao manje samoaktualizovanim/samorealizovanim u bilo kom smislu.

da se ne bi pogresno razumeli, apsolutno sam pristalica skolovanja bilo kog tipa i nivoa, uz rad, uz dete, uz troje dece, nije bitno, ali OVO nije dobar razlog. dapace.

Svaka cast na polozenim ispitima :D

Evo jos jedna mama koja mora da uci.
Hvala vam, evo i ja sam dobila zelju da ucim pored vas. Upravo se kanim ovih dana da uhvatim knjigu u sake. Ja sam zavrsila faks, ali sam upisala magistarske i nekako izgubila volju za ucenjem. :oops:
Inace me firma finansira i potpisala sam ugovor sa njima (pa imam stavku do kad trebam da zavrsim, inace moram da vracam pare), tako da sam pod pritiskom. Nemam niciju pomoc i nemam pojma kako cu to da izvedem pored svih obaveza, ali citajuci vas vidim da se moze. Sad sam na porodiljskom (beba ima 5 meseci) i trebala bi malo da iskoristim to vreme. Ajd pokusacu,
pozdrav svim hrabrim - vrednim mamama (a i tatama ako podrzavaju mame)

miranda:
Svaka cast na polozenim ispitima :D

Evo jos jedna mama koja mora da uci.
Hvala vam, evo i ja sam dobila zelju da ucim pored vas. Upravo se kanim ovih dana da uhvatim knjigu u sake. Ja sam zavrsila faks, ali sam upisala magistarske i nekako izgubila volju za ucenjem. :oops:
Inace me firma finansira i potpisala sam ugovor sa njima (pa imam stavku do kad trebam da zavrsim, inace moram da vracam pare), tako da sam pod pritiskom. Nemam niciju pomoc i nemam pojma kako cu to da izvedem pored svih obaveza, ali citajuci vas vidim da se moze. Sad sam na porodiljskom (beba ima 5 meseci) i trebala bi malo da iskoristim to vreme. Ajd pokusacu,
pozdrav svim hrabrim - vrednim mamama (a i tatama ako podrzavaju mame)

draga miranda,
ja sam se porodila na pocetku cetvrtog semestra poslediplomske nastave; imala sam i jos ispita, i (osim samog rada) i niz formalnosti koje treba obaviti, znas i sama...
ako smem da ti sugerisem nesto: ja sam se "udruzila" sa jos dve mlade mame, iako nisu obe bile sa istog smera, i to mi je mnogo pomoglo. jedna je imala vec dete, nekoliko meseci starije od mog, a druga se porodila par meseci iza mene, i zajedno smo jedna za drugu nekako uspevale :). ja sam (kao i mnoge druge mame ovde :) ) ucila kad dete zaspi, kuvala sam prema spisku (muz kupi jednom nedeljno sve sto treba, ako je tu, pa ja taj dan sve ili skuvam, "na lonac", ili napola dovrsim), i stalno sam nosila knjigu sa sobom; to mi je mnogo pomagalo jer mi je glavni predmet bio jako tesko svarljiv, pa mi je mnogo znacilo zbog nemogucnosti da vise puta ponovim gradivo.
kako lepo rekose mame pre mene, pokusaj da sve stavis na papir, da eliminises u potpunosti brisanje prasine i slicno bez grize savesti :), i da vidis prema prioritetima sta sve treba da odradis, pa kreni korak po korak, makar i najmanji, svaki dan po nesto, odmah ce ti biti lakse :).

jos jednom, i tebi i svim mamama koje uce od srca mnogo srece.
i, jos jedna rec: istina je da se patimo kad su bebe... ali, kad "malko" porastu, pa kazete - "ja bih da se upisem tamo-i-tamo", "ja bih da idem na kurs/predavanje/workshop", samo da vidite kako bodre, i kako se ponose svojom mamom... :).

Back