Mama mia

PerfectOne

Vitača Milut
VIP
Poruka
37.286
Drage forumske žene :heart:
Koliko ste vi slika i prilika vaše majke?
Šta ste dobile od fizičkih a šta od karakternih crta žene koja vas je donela na svet?
Da li vaš fizički izgled neodoljivo podseća na vašu mamu ili ste pak stilski otišle u sasvim suprotnom pravcu?
Koliko je vaša majka imala uticaja na formiranje vaših životnih stavova?
Da li ste ponosne na vašu majku i njen životni skor i šta bi joj zamerile eventualno ukoliko je imala tu i tamo neki propust u vaspitanju?
Da li mislite da ste bolja strpljivija i razumnija majka od vaše majke?

Naravno da su dragi forumski muškarci dobrodošli na ovu temu neka razvežu jezike o svojim majkama, ako smeju :mrgreen:

Evo inspiracija mi je to što na ulici sretnem dve osobe izašle iz istog klišea sa dvadesetpet godina razlike i onda se pitam
da li ova mama misli da je zaista potrebna još jednja njena kopija? :hahaha:

Pogledajte prilog 412317

Daklem `vako

Likom podsecam na svoju majku...i sto sam starija lik nam je sve slicniji
karakterom sam vise na oca,jedino sto sam placipi.cka na nju :lol:
Sto se ostalih stvari tice...potpuno smo razlicite...i po stavovima,metodama vaspitanja,odnosu prema zivotu uopste
Na stranu sto ja nikad od svoje dece ne bih digla ruke,kao sto je ona to uradila sa nama,kad se preudala.
Srecom,pa sam bila dovoljno odrasla da shvatim da to ne sme da utice na mene:aha:

i ja primećujem da s godinama sve više ličim na nju.
ali narav i karakter su nam dijametralno suprotni.
na primer moja mama je hipohondar a ja obilazim klinike i domove zdravlja u širokom luku čak i kad je neophodno.

Drage forumske žene :heart:
Koliko ste vi slika i prilika vaše majke?
Šta ste dobile od fizičkih a šta od karakternih crta žene koja vas je donela na svet?
Da li vaš fizički izgled neodoljivo podseća na vašu mamu ili ste pak stilski otišle u sasvim suprotnom pravcu?
Koliko je vaša majka imala uticaja na formiranje vaših životnih stavova?
Da li ste ponosne na vašu majku i njen životni skor i šta bi joj zamerile eventualno ukoliko je imala tu i tamo neki propust u vaspitanju?
Da li mislite da ste bolja strpljivija i razumnija majka od vaše majke?

Naravno da su dragi forumski muškarci dobrodošli na ovu temu neka razvežu jezike o svojim majkama, ako smeju :mrgreen:

Evo inspiracija mi je to što na ulici sretnem dve osobe izašle iz istog klišea sa dvadesetpet godina razlike i onda se pitam
da li ova mama misli da je zaista potrebna još jednja njena kopija? :hahaha:

bas lepa tema :)
slika i prilika sam svoga oca.ja sam otvorena,glasna,lako planem i jos brze se smirim,dajem se samo onoliko koliko meni odgovara,radim (u vecini slucajeva) ono sto mi se cefne
moja mama je susta suprotnost tome.tiha,stabilna,izuzetno pozrtvovana,okrenuta drugima,okrenuta crkvi
zameram joj dosta toga,mada je mnogo vise stvari na kojima sam joj zahvalna
recimo jeste uvek bila tu za mene,al tesko je davala podrsku,uvek me je pre kritikovala,nego hvalila.sad kad joj to kazem ona se sokira...pa onda recimo napravila je suvise skromno celjade od mene.u mojoj glavi ja nisam za skupe cipele,torbe....sve nesto gledam da pristedim na sebi,koliko god para imala.
inace sam jako ponosna na nju,odrzala nas je na gomili ,drzala nam glavu iznad vode tolike godine...zarad porodice se odrekla svoje karijere,drusvenog zivota i nikad nije pokazala da joj je tesko da ne moze vise

Poslednja izmena:
Daklem `vako

Likom podsecam na svoju majku...i sto sam starija lik nam je sve slicniji
karakterom sam vise na oca,jedino sto sam placipi.cka na nju :lol:
Sto se ostalih stvari tice...potpuno smo razlicite...i po stavovima,metodama vaspitanja,odnosu prema zivotu uopste
Na stranu sto ja nikad od svoje dece ne bih digla ruke,kao sto je ona to uradila sa nama,kad se preudala.
Srecom,pa sam bila dovoljno odrasla da shvatim da to ne sme da utice na mene:aha:

Jao evo još jednog deteta razvedenih roditelja.
A da li to utiče na ostale ljude u tvom okruženju?

Od majke sam nasledio neki gen odgovoran za nasilje.

...ne ličim na mamu...ličim na tatu fizički, verovatno i po naravi na njega podsećam, ako podsećam na bilo koga iz porodice...
...inače je bila super, bas sam bila srećne ruke što sam je imala, vremenski nedovoljno ali suštinski je časa prepuna pa valjda tako mora, oduzmu ti vreme ali ti daju kvalitet...
...nije pravila kopije, čak mi se čini da svesno nije pravila nesto od nas, uvek je bilo "dobroooo, ako hoćete (volite, zelite) dobrooooo"...jedino sam se za takvog udala, eto to se može reći da je uticaj i njemu je sve dobrooooo, smislićemo ako želimo (hoćeš, volis)...i danas mi je takva veza sa bliskim ljudima neprocenjiva i dragocena, da znam da ce mi kazati to "dobrooooo" bez osude i ugrozavanja osećaja sigurnosti.

Lepa tema :)
Imam divnu mamu, uvek je doterana i mirišljava i ženstvena, ima milion drugarica, žešći humanista, rodoljub, svima sve oprosti, svima pomaže, sve razume, ono, Čovek. I gleda samo dobre filmove i čita samo dobre knjige :lol: a kad imaš takvu majku sasvim prirodno postaneš nadrkani namćor u martinkama koji svima nađe zamerku, ide na pank koncerte i tajno čita petparačku literaturu ahahaha

Mislim da smo iste (baka, mama, tetka, ja) u tome što se svađamo kad vidimo nepravdu, i poučavamo ljude na ulici, pijaci, busu, bioskopu itd. kako se treba ponašati u konglomeratima :malav:

Jaoj :lol:
Mene je mama rodila na svoj rodjendan, istog dana rodjene sa razlikom od 28 godina i ogromnom razlikom u karakteru :)
Ona je izuzetno sklona samosazaljenju, saplitanju o repove proslosti, kukanju za propustenim zlatnim kocijama... I kada joj neko kaze "jaoj, jadna ti" sva se raspilavi od miline verujuci da je taj neko voli jer ne pravi rzilku izmedju saosecanja ( koje je ok) i sazaljenja (koje je za mene uvreda, imam ruke, noge... sto bih bila jadna???). Njena patetika mi uzasno ide na ganglije.
Uvek sam imala utisak da sam rodila ja nju, a ne ona mene. Za sve sam ja bila velika i odrasla, i kao mala, a ona je eto takva :roll: i moram da je razumem :roll:
Neki postupci su joj uzasno hiroviti i euforicni. Mnogo toga nepromisljenog uradi, doduse iz dobre namere, a onda se cese. Nikako da odraste.
I stalno ocekuje nove sanse. Tu je mozda moj deda pogresio jer je nije celicio nego je bio skupljac njenih go.va.na. Njega vise nema, a ona ostala u tom filmu.
Ja sam zlopamtilo. Ne svetim se, ali presecem. Kada zavrsim sa nekim- zavrsila sam. Ona, sirota, oprasta do besvesti do granice gluposti, da ne kazem glupavosti :lol: Pa se tako pre nekoliko godina ponovo vidjala sa mojim ocem, kao da nema dostojanstvo i samopostovanje. Tada sam se najvise razocarala u njen karakter jer ne podnosim ciganisanje i "seci usi krpi dupe" odnose.
Nisam fizicki na nju. Ona je bila lepuskasta i izuzetno zgodna. Svi su govorili da lici na Ursulu Andres. Imala je najlepse noge na Limanu :) Imam mozda boju glasa na nju. Inace sam na baku, njenu mamu.
Ona ne kuva, a ako se i usudi, servira prekuvane makarone i slan kakao jer je secer pomesala sa solju. Zato sam se ja trudila da budem mama i u kuhinji.
Nikada me nije sputavala i imala sam punu slobodu. Podrzala me je da rano rodim dete i divna je baka, jedna od onih koje stave najlon carapu na glavu, pogase svetlo u stanu i igraju se "noc vestica" po zelji unuceta :)
Izuzetno je darezljiva i zato i jeste kao crkveni mis :) Sve sto ima podeli :heart:
Volim je. Ali ne mogu dugo sa njom. :heart: :lol:

pljunuta majka
svojim genima mi je dala lepu kozu, lepe sike, mladalacki izgled
svojim vaspitanjem perfekcionizam - to je i dobra i losa osobina
volela bih da je bila neznija prema sestri i meni, da je prioritet postavila drugacije i da mnogo vise cenimo sebe, a mnogo manje druge
do skoro sam je dozivljavala kao nekog ko me stalno kritikuje i ko mi nije podrska, a onda sam shvatila da je bas taj njen stav davao snagu da postignem ono sto sam zacrtala
oca sam dozivljavala kao podrsku

Jaoj :lol:
Mene je mama rodila na svoj rodjendan, istog dana rodjene sa razlikom od 28 godina i ogromnom razlikom u karakteru :)
Ona je izuzetno sklona samosazaljenju, saplitanju o repove proslosti, kukanju za propustenim zlatnim kocijama... I kada joj neko kaze "jaoj, jadna ti" sva se raspilavi od miline verujuci da je taj neko voli jer ne pravi rzilku izmedju saosecanja ( koje je ok) i sazaljenja (koje je za mene uvreda, imam ruke, noge... sto bih bila jadna???). Njena patetika mi uzasno ide na ganglije.
Uvek sam imala utisak da sam rodila ja nju, a ne ona mene. Za sve sam ja bila velika i odrasla, i kao mala, a ona je eto takva :roll: i moram da je razumem :roll:
Neki postupci su joj uzasno hiroviti i euforicni. Mnogo toga nepromisljenog uradi, doduse iz dobre namere, a onda se cese. Nikako da odraste.
I stalno ocekuje nove sanse. Tu je mozda moj deda pogresio jer je nije celicio nego je bio skupljac njenih go.va.na. Njega vise nema, a ona ostala u tom filmu.
Ja sam zlopamtilo. Ne svetim se, ali presecem. Kada zavrsim sa nekim- zavrsila sam. Ona, sirota, oprasta do besvesti do granice gluposti, da ne kazem glupavosti :lol: Pa se tako pre nekoliko godina ponovo vidjala sa mojim ocem, kao da nema dostojanstvo i samopostovanje. Tada sam se najvise razocarala u njen karakter jer ne podnosim ciganisanje i "seci usi krpi dupe" odnose.
Nisam fizicki na nju. Ona je bila lepuskasta i izuzetno zgodna. Svi su govorili da lici na Ursulu Andres. Imala je najlepse noge na Limanu :) Imam mozda boju glasa na nju. Inace sam na baku, njenu mamu.
Ona ne kuva, a ako se i usudi, servira prekuvane makarone i slan kakao jer je secer pomesala sa solju. Zato sam se ja trudila da budem mama i u kuhinji.
Nikada me nije sputavala i imala sam punu slobodu. Podrzala me je da rano rodim dete i divna je baka, jedna od onih koje stave najlon carapu na glavu, pogase svetlo u stanu i igraju se "noc vestica" po zelji unuceta :)
Izuzetno je darezljiva i zato i jeste kao crkveni mis :) Sve sto ima podeli :heart:
Volim je. Ali ne mogu dugo sa njom. :heart: :lol:
meni se ona nekako bas dopada ;)

I mojim drugaricama jer je sasava :)
I meni bi se dopadala necija takva mama. Kada svratim na kafu.
Ali... uvek sam zelela mamu damu, stabilnu i jaku.
No, ne biramo roditelje :)
Zato ja mog sina cesto pitam sta mi zamera i da li mu odgovaram ovakva kakva sam. Izgleda, nije ni on odusevljen:rotf:

To je normalno.

Sukob generacija.

Jao evo još jednog deteta razvedenih roditelja.
A da li to utiče na ostale ljude u tvom okruženju?

Od majke sam nasledio neki gen odgovoran za nasilje.

Na koje konkretno?
Sto se moje uze porodice tice,njih ne dotice...u smislu da im je svejedno da li je ima ili nema
a sto se mog brata tice,on pati ceo zivot...do te mere da je 20 godina svog zivota bio alkos koji je za sve krivio nju.

Poslednja izmena:
...trojka ili chetvorka...:lol:...mislim na Liman

III :D

- - - - - - - - - -

I meni se dopada, zato što je lik.
Tvoja mama je u stvari prava muza, inspirativna je, baš zato što greši. Margaret Etvud ima dobar esej na tu temu : )

Hahaha... Kada se podzapamo, kaze da nemamo nista zajednicko, da su me sigurno zamenili u porodilistu i da hoce da joj vrate njeno dete:zcepanje:

E fizicki slabo, vise vucem na tatu i njegovu mamu
Jedino imam krupne oke na kevu :eek:
A karakterno dosta na nju, sto je logicno ipak smo same zajedno provele decenije.....a podosta i odskacem iz cele mi familije pravo ti kazem, dosta sam ti ja nakriva na neku svoju stranu....nema ovakvo djubre se dva puta ne radja :malav:

Back