Maltretiranje u skoli

suzy86

Ističe se
Poruka
2.726
:roll: Jedno dete uzrasta od osam godina (drugi razred) maltretira svu decu iz odeljenja. Pljuje ih po licu i po knjigama, gura, vuce, udara...Zalili smo se i kod uciteljice i kod roditelja, ali nije urodilo plodom. Mene interesuje ko je dalje nadlezan??? Skolski psiholog, direktor?

Najbolje je da roditelji svoju decu upisu na borilacki sport kako bi deca ojacala i mogla se nositi sa njim i njemu slicnima kojih ce biti kroz ceo zivot.
Ako se to ne uradi vec se trazi zastita od ovih ili onih, od deteta ce ispasti crv nesposoban da se izbori za sebe, seksualno neizdefinisan.

:roll: Jedno dete uzrasta od osam godina (drugi razred) maltretira svu decu iz odeljenja. Pljuje ih po licu i po knjigama, gura, vuce, udara...Zalili smo se i kod uciteljice i kod roditelja, ali nije urodilo plodom. Mene interesuje ko je dalje nadlezan??? Skolski psiholog, direktor?

А јел су та деца толико мутава да не могу сама да изађу на крај са њим?

Зашто буду санкционисани ако само враћају мило за драго? Нешто ту смрди.

Mama od te devojcice stalno visi u skoli i zali se na drugu decu...Veruje zena svom detetu,a uciteljica kao ne vidi sta se dogadja pa je podrzava...

- - - - - - - - - -

dva samara :mrgreen:

da ga ti djaci sacekaju negde posle skole i malo prevaspitaju

Jedna zena je dobila i prijavu jer je mala rekla kako je udarila u skoli, a ova je ustvari samo opomenula.

Mama od te devojcice stalno visi u skoli i zali se na drugu decu...Veruje zena svom detetu,a uciteljica kao ne vidi sta se dogadja pa je podrzava...

Ето видиш, има заштиту учитељице. Девојчице иначе умеју да буду врло гадне, тај шаблон да су само дечаци агресивни не пије воду.

kako nije urodilo plodom,recite uciteljici da to resi ili je ona odgovorna ako se jos jednom dete pozali haos cete napraviti,a roditeljima bi reko nemoj da vase dete slucajno pogleda popreko moje bacicu ga kroz prozor

Svojevremeno je u razredu moje kćerke bio dečak izuzetno ''problematičan'' ( čitaj razmaženo biće koje nije dobilo dobre batine),pa je sva odgovornost njegovog izbacivanja pala na nas roditelje.Drugog načina nije bilo.Učiteljica je u stvari tražila našu podršku jer nije imala drugi modus da ga se reši.Nije lep osećaj,kakv god da je bio,ipak je dete i za njega su krivi ukućani,no mi smo morali da štitimo našu decu.Možda bi vi roditelji trebali da se sastanete mimo škole i lepo dogovorite da bojkotujete nastavu,jeste i to pomalo nezgodno zbog poslova,ali ako nema drugog načina,sedite vi u klupama umesto dece.Tražite i promenu učiteljice,pa kad pukne bruka,nešto će se uraditi.Ovde još uvek vlada nepisano pravilo nezameranja.Ćuti popu,ćuti učitelju,ćuti lekaru,ćuti šefu,dokle više.

Svojevremeno je u razredu moje kćerke bio dečak izuzetno ''problematičan'' ( čitaj razmaženo biće koje nije dobilo dobre batine),pa je sva odgovornost njegovog izbacivanja pala na nas roditelje.Drugog načina nije bilo.Učiteljica je u stvari tražila našu podršku jer nije imala drugi modus da ga se reši.Nije lep osećaj,kakv god da je bio,ipak je dete i za njega su krivi ukućani,no mi smo morali da štitimo našu decu.Možda bi vi roditelji trebali da se sastanete mimo škole i lepo dogovorite da bojkotujete nastavu,jeste i to pomalo nezgodno zbog poslova,ali ako nema drugog načina,sedite vi u klupama umesto dece.Tražite i promenu učiteljice,pa kad pukne bruka,nešto će se uraditi.Ovde još uvek vlada nepisano pravilo nezameranja.Ćuti popu,ćuti učitelju,ćuti lekaru,ćuti šefu,dokle više.

Зар немаш утисак да се родитељи већ превише плету у дечији живот? Научите их да се сами бране и сналазе.

Зар немаш утисак да се родитељи већ превише плету у дечији живот? Научите их да се сами бране и сналазе.

Pa šta znam,tanka je granica između uplitanja i podrške.Nisu ni sva deca sposobna da se samoorganizuju,a i na šta bi ličilo da ceo razred skoči na klinku i razbuca je ko dete zvečku?Nasilje rađa nasilje,išlo bi sve dublje.Kad je jedan na jedan sukob,nikad se nisam mešala,nije ni trebalo,moje čudo je bilo za ne dirati.Ova priča sa sve učiteljicom koja štiti ovu curicu je zato i drugačija,tu su roditelji koji treba da štite razred od njih tri.
Meni je to bez veze skroz,oseti se čovek nemoćno,učiteljka mu dođe institucija,al ispade da je zaštitnik jedinke,na uštrb celine.

Pa šta znam,tanka je granica između uplitanja i podrške.Nisu ni sva deca sposobna da se samoorganizuju,a i na šta bi ličilo da ceo razred skoči na klinku i razbuca je ko dete zvečku?Nasilje rađa nasilje,išlo bi sve dublje.Kad je jedan na jedan sukob,nikad se nisam mešala,nije ni trebalo,moje čudo je bilo za ne dirati.Ova priča sa sve učiteljicom koja štiti ovu curicu je zato i drugačija,tu su roditelji koji treba da štite razred od njih tri.
Meni je to bez veze skroz,oseti se čovek nemoćno,učiteljka mu dođe institucija,al ispade da je zaštitnik jedinke,na uštrb celine.

Нисам ни мислила да цео разред треба да је линчује него да свако одреагује за себе.

И дете треба да зна да одбруси или да опали шамар будали која га тлачи.

Treba dete da se brani,s tim se slažem,al nisu sva sposobna za to.Opet ću ja sa miroljubivim predlogom,bojkot,totalni bojkot te curice.Da joj sva deca okrenu leđa kad im priđe,da je ignorišu potpuno.Nenasilno,a delotvorno.Kad shvati sama da je odbačena od svih,prilagodiće se,promeniće ponašanje.Ko zna šta je i s tom curicom u pitanju,šta je u njenoj glavi?Možda dete trpi neko nasilje ili je nezadovoljno tretmanom u kući,pa na taj način izbacuje frustraciju?Lako je osuditi,a da se ne zna pozadina takvog ponašanja.Neka se deca teže uklapaju,ne znaju kako drugačije da privuku pažnju.Pipava je to tematika.

Pa nađite vas nekoliko njegove roditelje i premlatite ih. To se tako oduvek radilo. Kakve veze dete ima sa vama, roditeljima?

Ako nisi znao majke radjaju decu, a ocevi ih prave. Majka i otac su roditelji, otuda i veza izmedju roditelja i deteta.

Sestro slatka, lepo pročitaj šta sam napisao. Meni, da tvoje dete, dira moje dete, ja bih tebe i tvog muža umlatio toljagom, a ne to dete. Kada vi tako izlomljeni čujete od mene saopštenje, da treba da povedete brigu o vaspitanju svog deteta, onda bi vam malo manje padale gluposti na pamet.

To, naravno primera radi.

U ovom slučaju: manje uvredljivog tona, a više pažljivog čitanja.

Pa nađite vas nekoliko njegove roditelje i premlatite ih. To se tako oduvek radilo. Kakve veze dete ima sa vama, roditeljima?
Pa pazi ovo:
Jedna zena je dobila i prijavu jer je mala rekla kako je udarila u skoli, a ova je ustvari samo opomenula.
Mala, naravno, laže. A i da ne laže, šta koji qr ima da opominje tuđe dete?
Jeste i nema prava da veruje svom detetu, ostali imaju :lol:

Back