Maloletni Rom ubio zbog para

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
ZORAN Veličković (60), ugledni poljoprivrednik iz sela Binovce kod Surdulice, surovo je ubijen u svojoj kući, a njegovo telo je bačeno u jarak nedaleko od porodičnog imanja. On je prema prvim rezultatima istrage izboden nožem, a policija je uhapsila šesnaestogodišnjeg A. D. iz ovog sela, jer se sumnja da je on ubio nesrećnog čoveka, najverovatnije zbog novca.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:591893-Maloletni-Rom-ubio-zbog-para

Kako spreciti ovo cigansko/romsko nasilje?

Zasto oni imaju povlasteb status?

srozati platežnu sposobnost sviju stanovnika da nema ko od koga da krade :p

Šalu na stranu - strože zakonodavstvo u odnosu na maloletne počinioce krivičnih dela + sankcionisanje ili eventualno oduzimanje starateljstva roditeljima koji ne znaju ili ne žele da vaspitavaju/izdržavaju svoju decu.
I onako potencijalnih usvojitelja imamo na izvoz.

Ovo rade ne jer osećaju da su povlašćeni nego jer su nevaspitani i jer im je materijalno stanje katastrofa. Mada pretežno ono prvo. Roditelje takvih maloletnika realno zabole patka šta oni rade. Državu takođe, jer da nije tako ovima bi oduzela starateljstvo. I kad na sve to dodaš društvo u kome su moralne vrednosti nenormalno poljuljane, u kome se mafijaši i probisveti veličaju javno desi se da mlada osoba razmišlja kako je nemoral društveno prihvatljiv. Takav adolescent ne ume da razlikuje moralno od nemoralnog i dozvoljeno od nedozvoljenog - za njega je sve dozvoljeno. On ne postavlja sebi granice šta sme a šta ne. Čim takva (ne)formirana ličnost dođe u situaciju da sebi pribavi neku korist, neće razmišljati o posledicama koje takav akt može imati na drugoga, jer je, jel, sve dozvoljeno i nekažnjeno. I sve to zbog toga što ga niko u odgovarajućem trenutku nije usmerio (ili ga je pogrešno usmerio) i eventualno sankcionisao.
Moralna načela se u čoveka usađuju od malih nogu. Zato i kažem da bi neka promena na planu socijalne politike na terenu roditeljstva sigurno poprilično doprinela umanjenju broja ovakvih slučaja.
Vladu, iskreno, boli patka i za nas, kamoli za cigane.

Prvo cigani i kerovi lutalice,imaju veca prava nego posten covek.drugo od kako sam rodjen taj narod cu zvali ciganima,a i oni sami sebe,ali to nije bitno,nego je problem sto ce on dobiti neki popravni dom,gde i ovako nema mesta,pa ce ga uskoro pustiti,a coveka nema.Oni mogu da rade sta hoce,mislim i na cigane i na kerove.Mogu da napadnu koga hoce,a ne odgovaraju nizasta,a ako bo covek pokusao da vrati udarcem ciganina ili kera i kad bi ga neko prijavio,platio bi debelu kaznu.Ima medju tim ciganima i dobrih ljudi,ne kazem ja da su oni svi isti,ali neka vazi zakon za njih kao i za nas u svemu.

Onog trenutka kad se obican posten i radan covek oseti ugrozen za elementarna prava koja mu drzava uskrati njegovo je pravo i obaveza da se sam zastiti i uradi ono sto nije uradila drzava.Drustvo kad propadne to je gore od propasti drzave a ovo nase drustvo je propalo i to ne slucajno nego sa namerom posto su sve drzavne institucije zaposeli stetocine neradnici i kriminalci.Cigani su tipican primer stetocinstva i nerada koje drzava tolerise jer je u pitanju glasacka masa koju je lako obrlatiti i usmeriti za ono sto je potreba trenutka.

Prvo cigani i kerovi lutalice,imaju veca prava nego posten covek.drugo od kako sam rodjen taj narod cu zvali ciganima,a i oni sami sebe,ali to nije bitno,nego je problem sto ce on dobiti neki popravni dom,gde i ovako nema mesta,pa ce ga uskoro pustiti,a coveka nema.Oni mogu da rade sta hoce,mislim i na cigane i na kerove.Mogu da napadnu koga hoce,a ne odgovaraju nizasta,a ako bo covek pokusao da vrati udarcem ciganina ili kera i kad bi ga neko prijavio,platio bi debelu kaznu.Ima medju tim ciganima i dobrih ljudi,ne kazem ja da su oni svi isti,ali neka vazi zakon za njih kao i za nas u svemu.

Za kerove nisi u pravu.Ako ker nekoga ujede da ga povredi ili ubije onda ga uspavaju.A ove dzukele(bez obzira na nacionalnost) koje su rodjene u ljudskom obliku i imaju status ljudskog bica mogu da pobiju 100 ljudi i opet ima pravo na zivot,hranu,lecenje...

- - - - - - - - - -

Onog trenutka kad se obican posten i radan covek oseti ugrozen za elementarna prava koja mu drzava uskrati njegovo je pravo i obaveza da se sam zastiti i uradi ono sto nije uradila drzava.Drustvo kad propadne to je gore od propasti drzave a ovo nase drustvo je propalo i to ne slucajno nego sa namerom posto su sve drzavne institucije zaposeli stetocine neradnici i kriminalci.Cigani su tipican primer stetocinstva i nerada koje drzava tolerise jer je u pitanju glasacka masa koju je lako obrlatiti i usmeriti za ono sto je potreba trenutka.

Najlakse je odbraniti se od olosa.A sta posle?Dodje policija ,hapsenje,sudjenje,zatvor...Kad covek nema pravo na samoodbranu i zastitu svoje imovine.

Back